Hoppa till sidans innehåll

17 medaljer under sportlovet – Axel dominerade och vann tre klasser

05 MAR 2018 14:38
Under sportlovet har NPTK Open och ICA Kvantum Cup i Åkersberga spelats. Näsbyparkarna bärgade totalt 17 medaljer i alla klasser, ett synnerligen fint facit. Bäst lyckades Axel Mårtensson som på ett imponerande sätt vann tre klasser.
  • Uppdaterad: 05 MAR 2018 14:45

Sportlovstävlingen NPTK Open avslutades igår, söndag, i hallen. De NPTK-spelare som inte åkte skidor under lovet passade på att delta och många gjorde det dessutom med stor framgång. Nedan följer ett svep med de främsta resultaten från NPTK Open samt ICA Kvantum Cup i Åkersberga som spelades parallellt.

I vår damklass blev finalen en näsbyparksbatalj mellan Wilma Bergqvist och Tilde Höweler Lundin. Matchen blev väldigt jämn och gick till ett avgörande set. Till slut kunde Wilma vinna med 6-1, 1-6, 7-5. Erica Hellbe gick till semifinal i samma klass. Henrik Nordgren nådde semifinal på herrsidan.

Tilde skulle sedermera även gå till final i FS16 men föll även där mot en klubbkompis, denna gång Johanna Ström. Johanna vann finalen i två raka set, 6-3, 6-2.

En ren näsbyparksfinal blev det även i PS16 där Elliot Jarosz och Gordon Gauffin gjorde upp i en riktig holmgång. Båda killarna hade vunnit tre matcher var på sin väg till finalen. Den ett år yngre Elliot segrade efter stort drama, 6-3, 3-6, 11-9.

Axel Mårtensson vann PS14 efter att ha vunnit flera riktigt jämna och tuffa matcher. Tre av sina totalt fyra matcher i klassen gick till matchtiebreak där Axel visade prov på stor moral och styrka. I finalen slog han Viktor Naeslund med 7-6, 3-6, 10-5. Detta skulle inte bli Axels enda vinst under veckan.

I övrigt gick Alma Moazed till semifinal i FS14 medan Sonja Wedenski och Victor Moazed blev semifinalister i FS/PS12B.

I Åkersbergas ICA Kvantum Cup duggade också de fina NPTK-resultatet tätt. Henrik Nordgren och Jakob Nilsson nådde semi i HS respektive PS18 medan Robert Moldovan blev finalist i PS12B.

Det är dock den tidigare nämnde Axel Mårtensson som hamnar i blickfånget i denna rapportering. Inte nog med att han vann 14-årsklassen i NPTK Open. I Åkersberga kammade han hem både 14- och 15-årsklassen, väldigt bra gjort! I PS14 vann han fyra matcher och tre i PS15 som ett år ung i klassen.

Axel vinner alltså tre titlar under lovet, hälften av alla NPTK-spelares förstapriser, och matchstatistiken 11-1 talar sitt tydliga språk. Stort grattis Axel, kanonbra jobbat!

Vidare kan vi rapportera om ITF-tävlingen för juniorer som spelas i Kramfors. Kvalet startade i helgen och Linus Carlsson Halldin vann tre matcher och är således klar för huvudtävlingen som drar igång idag, måndag. I kvalfinalen besegrade Linus sverigeettan bland killar födda -02, Adam Heinonen från Växjö TS, med 6-1 i avgörande set. En väldigt fin skalp, lycka till i huvudtävlingen Linus!

Klicka här för att se alla resultat från NPTK Open, ICA Kvantum Cup och ITF-tävlingen i Kramfors!

Avslutningsvis vill vi tack alla som hjälpte till under sportlovet och såg till att NPTK Open fungerade på ett bra sätt!

Skribent: Todd Åkesson
Epost: This is a mailto link

klart.se

  

 

Audi Danderyd

Framtidsfys.org 

 

Max

Riflex-logo

min_tennis_mar_2012_170x170_01

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info