Hoppa till sidans innehåll

25 klubbmästare krönta när årets rekord-KM avslutades

19 AUG 2018 11:01
15 dagar, 25 klasser och 307 matcher senare var klubbmästerskapen över för den här gången. Turneringen avslutades på ett värdigt vis i och med en solig finaldag på Näsaäng. Läs om samtliga finaler nedan samt och den efterföljande kvällen.
  • Uppdaterad: 19 AUG 2018 11:02

Vi inleder denna avslutande artikel med en rapportering och kortare summering av finaldagens samtliga 13 finaler, i kronologisk ordning.

Herrar C
Jörgen Bernhoff vs Christopher Johansson
6-4, 6-2

Lördagens första final vanns av duracellkaninen Jörgen. För dagen var han den något säkrare och vann flera av de riktigt långa och jämna gamen, medan Christopher fick tuffa inledningar i båda seten. Bra jobbat killar!


Mixeddubbel B
Linda Neffler/Mikael Zetterberg vs Therese/Mikael Hasslegren
6-1, 6-2

Här var det inget större snack egentligen. Micke och Linda gjorde en stabil och helgjuten insats medan Hasslegrens inte riktigt kom upp i sin normala standard och bjöd på för mycket misstag i denna final.

Pojkar 12
Milo Carenco vs Victor Moazed
3-6, 6-3, 10-4

En, som vi på förhand anade, väldigt jämn och välspelad final mellan två riktigt duktiga killar. Båda spelarna försökte spela offensiv tennis men vårdade ändå bollen på ett fint sätt. Den här gången var det Milo som drog det längsta strået i det avgörande matchtiebreaket.

Flickor 12
Louise Ternström vs Viveka Gardes Koutny
6-2, 6-0

Precis som Pojkar 12-finalen bjöd dessa duktiga tjejer på fin tennis och långa dueller. Det är två riktiga kämpar, vinnarskallar och tekniska skickliga spelare vi har att göra med här. Idag var Louise strået vassare och höll nere misstagen en aning bättre än Viveka. Bra spelat tjejer!

Damdubbel AB
Madeleine Orlando/Mona Zätestam vs Lovisa Schalin/Sofi Håkanson
6-0, 6-2

Damdubbelfinalen blev tillslut en ganska ensidig affär. Madeleine och Mona spelade stabilt matchen igenom medan Lovisa och Sofi inte riktigt kom upp i nivå. Man fick en dålig start på matchen vilket banade väg för Madde och Mona som vann titeln ganska komfortabelt.

Damer AB
Erica Hellbe vs Tilde Höweler Lundin
6-4, 6-2

Erica fick revansch från fjolårets final då Tilde vände och vann i ett dramatiskt matchtiebreak. Ingen av tjejerna gjorde någon topprestation här men Erica var den som höll en något jämnare nivå i spelet under den större delen av matchen. Segern var på så sätt välförtjänt.

Herrdubbel B
Elias Wiorek/Mikael Zetterberg vs Jonas Bonn/Derek Simmross
6-1, 6-4

De förstaseedade favoriterna höll för favorittrycket och tog hem titeln. Micke och Elias hade och ledningen med 5-1 i andra då det blev en del nerver som smög sig in. En eloge till Jonas och Derek som slagit ut flera meriterade par på sin väg till finalen.

Herrar B
Fredrik Odevall vs Max Pettersson
6-4, 7-5

Fredrik Odevall fick revansch från förlusten mot Max i fjol och vann den mycket jämna och i långa stunder välspelade Herrar B-finalen. Max kämpade sig tillbaka i andra set men Fredrik kunde slutligen slå igen butiken.

Mixeddubbel A
Tilde Höweler/Vincent Turina vs Erica Hellbe/Elias Wiorek
7-5, 7-5

Tilde fick sista ordet trots allt efter Damer AB-finalförlusten mot Erica. Tillsammans med Vincent vann man två mycket jämna set i en match som kunde gå åt vilket håll som helst egentligen. Grattis och bra jobbat!

Herrar A
Gustav Hasslegren vs Todd Åkesson
6-1, 7-6

Fram till 6-1, 3-1 var det inget snack om att Gustav skulle ro hem det här. Undertecknad lyckades komma in någorlunda i matchen en bit in i andra set och tvingade fram ett tiebreak. Väl där var Gustav numret för stort den här gången, grattis Gurra!

Pojkar 16
Axel Mårtensson vs Wilmer Isaksson
6-7, 6-2, 11-9

Den på ett sätt kanske mest dramatiska finalen fick vi se i Pojkar 16. Matchen var bitvis väldigt välspelad och båda killarna vann varsitt set. Axel lyckades sedan rädda en matchboll vid 8-9 i matchtiebreak och knyta ihop säcken till 11-9. Mycket bra jobbat till både Axel och Wilmer!

Herrdubbel A
Jonas Bergbom/Henrik Nordgren vs Todd Åkesson/Björn Sahlin
6-1, 7-5

I Herrdubbel A-finalen var första set över på en dryg kvart då det enbart fanns ett lag på banan. I andra fick undertecknad och Björn en bättre start och hade ledningen setet igenom. Vid 5-4 har vi dessutom 40-30 i egen serve och två setbollar. Jonas och Henrik lyckades trassla sig ur det greppet och vinna matchen efter ytterligare två no ad-games.

Juniordubbel 
Philip Wahlberg/Carl Ternström vs Viveka Gardes/Louise Ternström
6-1, 6-1

I den sista finalen tillika klubbmästerskapets 307:e och avslutande match var de två år äldre Philip och Carl ett par nummer för stora för Viveka och Louise. Man slår fortfarande lite hårdare, är lite säkrare och täcker mer av banan. Tjejerna kämpade väl och föll med flaggan i topp efter tre matcher var den här dagen.

Stort grattis till alla klubbmästare!

Klicka här för att se samtliga resultat från KM!


På kvällen avslutades tävlingen med en sedvanlig KM-fest på Näsaäng med mat, dryck och härligt umgänge. Det delades även ut ytterligare priser till spelare som utmärkt sig under mästerskapet. Dessa ser ni nedan.

Årets fair play: Therese Hasslegren
Therese är alltid ett föredöme såväl på som utanför banan. Peppar och hejar samt kommer alltid med glada tillrop.

Årets bragd: Gustav Hasslegren
Var ruskigt nära priset i vintras men nu var det inget större snack. Vinner Herrar A som 15-åring, utan att tappa set. Pampigt!

Svettdroppen: Max Pettersson (237 games)
Max vann priset före Philip Wahlberg som var ett enda litet game bakom. Hade Philip släppt ett eller två games fler i den sista finalen hade han rott hem priset. Små marginaler, minst sagt.

Övriga specialutmärkelser

Årets fuskgubbe: Per Pettersson
Per försökte anmäla sig till H55-klassen, trots att han bara är 54 år. Han ska dock ha en liten fjäder i hatten för att han själv erkände detta innan han börjat spela i klassen.

Årets/tidernas yngsta: Leon Mattar
Leon har, som yngst någonsin, varit med och spelat såväl Pojkar 10 som Generationsdubbel B. 8-åringen har visat att han har många år kvar på KM-scenen.

Årets uppryckning: Linda Neffler
Om vi backar bandet exakt ett år så hittar vi Linda som en av tre nominerade till ”Årets spjut”, alltså någon som åkt ut direkt i alla sina klasser. De övriga två var Stefan Åslin och Magnus Carlsson. Stefan och Magnus vågade inte ställa upp i årets KM i ren rädsla att åter bli nominerade till priset. Linda gav sig fan på prestera bättre, och som hon gjorde det. Seger i Damer 40, seger i Mixeddubbel B och semi i Damdubbel AB. Snyggt Linda, så gör man!

Årets spjut: Krister Lundin
Jag vet inte för vilket gång i ordningen vår caféansvarige supersträngare får mottaga priset. Men Ludde Lutfisk kom, han såg, han förlorade. Krister fick i årets KM inte spela en minut utomhus utan huserade någon timme på bana 5 i hallen innan det hela var över. Bubblare till priset var Stefan Noble som trots sin träningsnarkomani rök direkt i alla klasser.


Frågan är vad som är mest knäckande. Att få "Årets spjut" eller bli upptvingad i Björn Sahlins famn. Krister Lundin verkar, av bilden att döma, inte ha några problem med något av dem.


Direkt efter prisutdelningen anordnades den moderna KM-klassikern i sten sax påse. Efter att 38 spelare åkt ut stod endast Elin Zätestam och Jonas Bonn kvar i finalen. Jonas tog ledningen med 2-0 men drabbades därefter av rejäl segerfrossa. Samtidigt som Jonas glömde reglerna passade Elin på att vända och vinna med 3-2. Stort!

Avslutningsvis vill jag bara passa på att tacka för ytterligare ett kanon-KM med rekordmånga deltagare. 25 glada vinnare har, efter två ruggigt intensiva veckor, nu fått skriva in sig i historieböckerna.

Tack också att Björn, Pernilla och Lovisa som hjälpt mig med tävlingslederiet ett par av dagarna. Även tack till samma Lovisa, Anna och övriga som hjälpte till att fixa inför KM-festen.

Vi avslutatar den här summering med ett par härliga och högkaratiga bilder som togs av Kent Åkesson under de sista finalerna.

Ni är alla fantastiska, på återhörande!


Skribent: Todd Åkesson
Epost: This is a mailto link

klart.se

  

 

Audi Danderyd

Framtidsfys.org 

 

Max

Riflex-logo

min_tennis_mar_2012_170x170_01

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info