Hoppa till sidans innehåll

Herrarna klarade nytt kontrakt efter solid avslutning

2017-12-12 15:30
I helgen spelades de sista och direkt avgörande matcherna i Division 1 på hemmaplan för herrarna. Man lyckades på lördagen vinna mot Piteå och spelade sedermera 3-3 i derbyt mot Åkersberga och klarade sig därmed kvar i serien på just ÅTK:s bekostnad.
  • Uppdaterad: 2017-12-12 15:30

Nu är samtliga sju omgångar av herrarnas Division 1 spelad. Serien har varit jämnare, mer oviss och konkurrenskraftigare än på många år där ingen match varit givet utan alla lag har verkligen kunnat slå alla på en bra dag.

Våra herrar avslutade i helgen hemma mot Piteå och Åkerberga. Piteå slogs för en elitserieplats och låg tvåa i tabellen inför avslutningen medan vi parkerade på en sjätteplats och var i allra högsta grad indragna i bottenstriden. De våra gjorde en mycket bra lördagsmatch och vann med 4-2 efter många jämna matcher och stor dramatik. Den jämnaste matchen utspelade sig på andrasingeln där Gustaf Ström, som var tillbaka efter sin fotskada, visade prov på stor moral när han räddade matchboll och vann med 11-9 i matchtiebreak mot Arvid Puranen. Övriga vinster stod Christoffer Solberg och Jonas Brobeck för som både vann sina respektive singlar och förstadubbeln tillsammans.Parallellt vann Åkersberga mot TK Hobby vilket innebar att ÅTK låg en poäng bakom oss inför den sista omgången som då blev en helt avgörande match mellan vilka som skulle få vara kvar i serien respektive degraderas till Division 2. Förutsättningarna var enkla, vi fick inte förlora matchen.

Matchen slutade 3-3 och när Christoffer slog in matchbollen till 6-3, 6-4 mot Jonas Nilsson på förstasingeln kunde man dra en lättnadens suck och konstatera att man löst uppgiften trots en del tidigare motgångar och marginaler emot sig.Näsbypark slutade därmed på en sjätteplats och stannar kvar i Division 1 som sista lag. Åkersberga och TK Hobby får ta nya tag i Division 2 medan Örebro, efter stor dramatik, vann serien och får spela i Elitserien nästa höst. Nedan ser du den slutgiltiga tabellen.Vi säger bra jobbat till laget som, trots en svår inledning på serien, avslutade starkt och klarade kontraktet. I laget har Christoffer Solberg, Gustaf Ström, Filip Engström, Jonas Brobeck, Anton Waern och Benjamin Neander spelat. Stefan Åslin, Kenneth Bergbom och Jens Jacobson har varit coacher.

Vi avslutar med några talande bilder från helgen. Foto: Kent Åkesson.
Skribent: Todd Åkesson
Epost: This is a mailto link

klart.se

  

 

Audi Danderyd

Framtidsfys.org 

 

Max

Riflex-logo

min_tennis_mar_2012_170x170_01

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info