Hoppa till sidans innehåll

Anastasia Kulikova vände och vann Stockholm Ladies-finalen

2018-11-04 16:48
Den intensiva höstlovsveckan i Näsbypark avrundades på bästa sätt via en jämn och välspelad Stockholm Ladies-final inför storpublik. I en match med många ansikten vann tillslut finskan Anastasia Kulikova över Jacqueline Cabaj Awad. 6-7, 6-2, 6-4.
  • Uppdaterad: 2018-11-04 16:48

Den ryskfödde, numera finska, 18-åringen Anastasia Kulikova bärgade sin andra titel på två veckor. Hennes två första i karriären dessutom. Under dessa två veckor, här och i Djursholm, tappade finskan blott ett set under sina tio matcher, mycket imponerande. Mycket talar för att det var ett genombrott vi såg här i Stockholm och förmodligen har vi inte hört namnet Anastasia Kulikova för sista gången.

Finalen i den nittonde upplagan av Stockholm Ladies mot den förstaseedade svenskan Jacqueline Cabaj Awad blev lika jämn och välspelad som vi siade kring på förhand. Cabaj Awad bröt Kulikovas serve per omgående men blev senare tillbakabruten. Efter att ha räddat tre setbollar pressade svenskan fram ett tiebreak som hon senare också vann med 7-5. Strongt gjort!Kulikova fick inför andra set behandling för ett ömmande lår. Oklart var om hon led av någon skada eller om bara var intresserad av lite massage efter allt slitage på banan de senaste två veckorna. Hursomhelst kom hon ut som den mer aggressiva av de två i andra set som var över ganska fort, 6-2. Således skulle ett tredje och avgörande set få avgörande den här gastkramande finalen.Cabaj Awad kopplade där ett tidigt grepp om spelet och tog också ledningen med 3-0. Därefter vaknade Kulikova åter till liv och kom in i ett flyt där hon knappt missade en boll. När det stämmer för finskan är hon, med den sagolika bollträffen, svårrubbad. Hastigt och lustigt hade 0-3 blivit 5-3. Vid 5-4 kunde den andraseedade finskan serva hem sitt game blankt och alltså konstatera att hon tagit sin andra titel på lika många veckor.Surt för Jacqueline såklart som hade goda möjligheter att vinna den här finalen. Efter tre tidigare semifinalförluster här var hon säkerligen sugen på att knipa titeln inför den digra publikskara som stöttade henne under matchen.Grattis Kulikova, bra kämpat Cabaj Awad och tack för underhållningen tjejer!

Efter finalen vankades det prisutdelning som tillsammans med klubbchef Kenneth Bergbom sköttes av Eurosport-kommentatorn och förbundskoordinatorn Maria Strandlund Tomsvik. Spelarna höll dessutom varsitt tacktal.Klicka här för att se alla resultat från Stockholm Ladies!

En riktigt intensiv och magisk höstlovsvecka i NPTK-hallen är därmed till ända. Vi har fått se internationell damtennis kryddat med svensk juniortennis när den är som bäst. Finalen av Sofias Cup, Mastersslutspelet och Stockholm Ladies har arrangerats under ett och samma tak och vi vill självklart passa på att tacka alla som på något sätt varit en del av den här underbara tennisveckan. Spelare, domare, referees, bollkallar, publik, fotografer, cafépersonal, kanslister, chaufförer, you name it. Utan er hade veckan inte varit möjlig, tack!

Såklart vill vi också rikta ett stort tack till våra sponsorer och samarbetspartners som gör evenemang av den här digniteten möjlig. Audi Danderyd, ICA Stop, Scandic Täby, Volkswagen och Magnussons Fastighetsmäkleri. Tack!Fotograf: Kent Åkesson

Skribent: Todd Åkesson
Epost: This is a mailto link

klart.se

  

 

Audi Danderyd

Framtidsfys.org 

 

Max

Riflex-logo

min_tennis_mar_2012_170x170_01

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info