Hoppa till sidans innehåll

Audi Danderyd Open – dag 3: Timothy och Johanna kvalade in – sex hemmahopp i tävlingen

06 JUN 2018 17:10
Med de tre avverkade kvaldagarna i bagaget är vi nu framme vid huvudtävlingen i Audi Danderyd Open. Två näsbyparkare lyckades, efter stor dramatik, kvala in i lottningen där vi totalt hittar sex hemmaspelare.
  • Skapad: 06 JUN 2018 17:10

Under nationaldagen färdigställdes kvalet i sommartouren. Det slutade med att Carl Gustafsson, Isac Strömberg, Eric Davidsson och Timothy Carlsson Seger kvalade in på herrsidan. Medan Wilhelmina Palmér, Tuva Wallin och Johanna Ström kvitterade ut varsin huvudlottningsbiljett hos tjejerna. De båda näsbyparkarna, Timothy och Johanna, var på lite olika vis illa ute i sina respektive kvalfinaler men lyckades ändå tillslut lösa det.

Timothy hamnade i ett enormt underläge mot KLTK:s David Hedengren. Efter knappa timmen var ställningen 0-6, 0-3 och Timothy fick varken spelet eller strategin att klicka mot den frenetiskt kämpande Hedengren. 14-åringen gaskade sedan upp sig rejält och vann ett riktigt långt andra set i tiebreak. I avgörande set var Timothy den starkare och vann med klara 6-2. Riktigt starkt jobbat av Timothy, inte minst mentalt!

Johanna Ström vann sin kvalsemifinal utan bekymmer på onsdagsmorgonen. Lite senare blev det aningen tuffare mot amerikanskan Lilianne Poling. Johanna vann första set med besked, 6-1. Därefter hamnade hon i underläge 2-5. Ett underläge som, efter hårt slit och bra inställning, kunde vändas till seger med 7-2 i tiebreak.

Timothy lottades mot klubbkompisen Gustaf Ström i huvudtävlingen medan Johanna får möta Nelly Mezan från Farsta TK.

Nedan ser ni både herrarnas och damernas samtliga kvalresultat.

Med det sagt är det nu dags att lägga kvalspelet bakom oss och istället koncentrera oss på huvudklasserna som imorgon bitti tar vid. Vi börjar med att snacka upp damklassen genom att ta en titt på lottningen.Vi finner här en hel del intressanta namn. Hemmapubliken känner givetvis till den andraseedade Anette Munozova. Anette går in i tävlingen som regerande mästarinna efter att ha spelat ut hela registret i fjol och kammat hem titeln. Anette ligger rankad runt 800 i världen för stunden och kommer givetvis göra allt i sin makt för att försvara vinsten från förra året.

Mirjam Björklund är ett annat välkänt ansikte som kommer tillbaka till Näsaäng där hon spelat flera år förut. Den förstaseedade SALK-tjejen vann tävlingen 2015 utan att då tappa ett enda set. Sedan dess har 19-åringen hunnit med att vinna sin första ITF-titel, tas ut i Fed Cup-laget och bli rankad runt 500 i världen. Det är, som ni hör, helt klart en bättre version av Mirjam som spelar tävlingen än det var för tre år sedan. Hon känns i år lika sevärd som svårstoppad om hon får spelet att stämma.

Madeleine Saari Byström och Paulina Milosavljevic är två andra bekanta namn som inte direkt gör sin debut i dessa sammanhang. Madeleine vann tävlingen för åtta år sedan mot en viss Rebecka Peterson, idag rankad 97 i världen, i finalen. Paulina var å sin sida i final mot Mirjam för tre år sedan. Dessa rutinerade rävar kombineras med den svenska juniortoppen i startfältet. En spännande mix på många sätt.

Det blir även spännande att följa den tidigare nämnda Johanna Ströms framfart i huvudtävlingen då hon ställs mot den ett år äldre Nelly Mezan, rankad bland de bästa i landet i åldersklassen över Johannas.

Vi går sedan vidare till herrarna och tar en titt på lottningen som ni ser nedan.Det tränade ögat märker direkt att det kanske största hemmahoppet, Christoffer Solberg, saknas i lottningen. Detta på grund av en knäskada han dessvärre ådrog sig i finalvinsten i Tabergsdalen för ett par dagar sedan. Tur i oturen är att det fortfarande finns gott om hemmaspelare att heja fram.

Vi har berättat om Timothy Carlsson Seger som fick en tuff lottning i form av den ett år äldre Gustaf Ström. Gustaf har haft jättefint år hittills med såväl vinst som final på ITF-touren och en rankingplacering på 141 bland världens alla juniorer. 17-åringen har mer eller mindre vunnit allt som går att vinna som svensk junior och det finns goda chanser för honom att gå långt även i den här tävlingen.

Den tidigare skadeförföljde Simon Stenlund är tillbaka på tennisbanan och möter den andraseedade Arvid Nordquist från Södertälje i en spännande första omgång. Simon sitter inne på ett stort spel och rör sig väldigt elegant på banan.

Den svenska 16-årsmästaren från i våras, Linus Carlsson Halldin, finns också med i lottningen. Han går upp mot Åkersberga-spelaren Isac Strömberg i en otroligt intressant och garanterat sevärd batalj . Två hårdslående killar med otrolig fysik gör imorgon upp klockan 11.30.

Om vi ska nämnda någon icke-näsbyparkare så får det ändå bli den förstaseedade Patrik Brydolf. SALK-killen var rankad etta i Sverige som 18-åring och har som bäst varit sverigefemma på seniornivå. Han nämndes tidigt som en av de mest talangfulla spelare som kommit fram på bra länge men karriären har bland annat störts av diverse mentalitetsbekymmer. Det råder dock inga tvivel om att den nu 27-årige Brydolf har en gudabenådad bollträff och ett spel som, när det stämmer för honom, saknar motstycke på den här nivån.

Vi har, som ni nu förstår, tre högintressanta dagar framför oss med kanontennis att vänta. Både i herr- och damklassen. Det lär bli huggsexa om lördagens åtråvärda finalbiljetter. Kom och njut gott folk!

Klicka här för att se alla resultat och tider från Audi Danderyd Open!

Här ser ni morgondagens tidsschema i sin helhet, varmt välkomna!


Skribent: Todd Åkesson
Epost: This is a mailto link

klart.se

  

 

Audi Danderyd

Framtidsfys.org 

 

Max

Riflex-logo

min_tennis_mar_2012_170x170_01

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info