Hoppa till sidans innehåll

Audi Danderyd Open – dag 5: Gustaf i final – välkomna till lördagens folkfest!

08 JUN 2018 18:44
Efter fem intensiva dagar är vi nu framme vid finaler i Audi Danderyd Open. Efter stor tennis tillika dramaturgi står det klart att Gustaf Ström är en av de som tagit sig till final. Läs allt om morgondagen och det den har att erbjuda här.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2018 18:47

Under fredagen spelades både kvarts- och semifinaler i Audi Danderyd Open. Ett stort test för spelarna i värmen där agnarna verkligen skiljdes från vetet. Nedan kan ni läsa om vilka som spelar finalerna och hur deras vägar dit sett ut.


Damfinalen – kl 11.00
Mirjam Björklund vs Sydney Berlin

Den förstaseedade favoriten Mirjam Björklund är den spelare som haft den enklaste vägen till finalen. Hon har inte haft några större bekymmer med någon av sina tre motståndare hittills. Hon har fram till finalen bara tappat åtta games och vann semin mot Paulina Milosavljevic med 6-3, 6-1. Mirjam får, med sitt fina och effektiva spel, helt klart gälla som favorit i morgondagens final.

Sydney Berlin från Fair Play TK kommer dock göra allt i sin makt för att sätta stopp för Mirjam. 17-åringen, med det så geografitäta namnet, har nämligen också vunnit sina tre matcher hittills och kvitterat ut en finalbiljett. Trots att matcherna varit tuffa har hon ännu inte förlorat något set i tävlingen. Hon inledde dagen med att besegra hemmahoppet Johanna Ström med siffrorna 7-5, 6-0. Johanna hade greppet och ledningen med 5-3 och 30-0 men kroknade dessvärre därefter. Sydney bröt sedermera även ner Maja Örnberg i två riktigt tuffa set, 7-6, 7-5. Den vänsterhänta malmötjejen spelar, precis som sin finalmotståndare, en mycket attraktiv tennis.

Finalen kommer garanterat bjuda på många fina dueller men som tidigare nämnt får nog Mirjam bära ett visst favorittryck med samtliga förhandsfaktorer inräknade.
Herrfinalen – ungefär kl. 12.30
Gustaf Ström vs Arvid Nordquist

Otroligt kul och välförtjänt att Gustaf tagit sig till final här på hemmaplan. Detta efter att ha segrat i två riktigt tuffa matcher mot väldigt meriterat motstånd. Han inledde med att besegra ettan i Sverige bland 18-åringar, Erik Grevelius från KLTK, med 7-5, 6-3.

Segern mot Grevelius följdes upp med en tresetsvinst mot den förstaseedade Patrik Brydolf. Gustaf fick en tuff start i semifinalen och kom direkt i underläge med 0-4. Han åt sig sedan in i setet som dock Brydolf vann med 6-4. Gustaf fick väldigt lite tid på sig i inledningen och motståndaren smällde in vinnare från svåra lägen. Gustaf kom sedan in i det rejält i andra set och var den bättre spelaren, vilket resultatet 6-0 minst sagt påvisar. Som det nämnts tidigare i dessa texter är Brydolf själva urdefinitionen av en humörspelare och har inte långt till att balla ur på banan. Gustaf fick spelet mer och mer dit han ville medan Brydolf hamnade i en rejäl mental snedgunga. Avgörande set vann Gustaf med 6-3 och kunde skrika ut sin glädje över att ha nått finalen.

I finalen väntar den andraseedade Arvid Nordquist från Södertälje Pershagen TK. Arvid tog sig till final via vinst i tre set mot Eric Davidsson. Den sistnämnde fick kramp i slutet av andra set vilket gjorde att det aldrig riktigt blev någon match i slutet. All heder åt Davidsson dock som kvalades sig in i tävlingen och gick hela vägen till semifinal, bra gjort!

Arvid spelar en tung och ganska varierad tennis. Precis som Gustaf är han lite av en maskin på banan och det kommer bli många långa bollar i finalen där de båda lär mäta sina krafter rejält. Det kommer nästan garanterat bli en sevärd och fin final för den förmodade storpublik som letar sig till Näsaäng runt lunch imorgon.Klicka här för att se alla resultat från Audi Danderyd Open!

Som vanligt när det vankas final i sommartouren på Näsaäng kommer det vara riktigt mycket folk på plats. Vi kommer, utöver själva finalerna, bland annat arrangera bollgissningstävlingar och ett lotteri med riktigt fina priser. Alla som kommer får en lott, det kostar alltså ingenting.

Våra samarbetspartners kommer också vara på plats för att visa upp sig och komma med fördelaktiga erbjudanden för de som är intresserade.

Det finns absolut inga ursäkter till att inte komma till Näsaäng imorgon. Damerna börjar som sagt klockan 11.00 och följs upp av herrfinalen. Varmt välkomna tennisvänner!

Skribent: Todd Åkesson
Epost: This is a mailto link

klart.se

  

 

Audi Danderyd

Framtidsfys.org 

 

Max

Riflex-logo

min_tennis_mar_2012_170x170_01

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info