Hoppa till sidans innehåll

Dags för huvudtävlingen – åtta hemmahopp på startlinjen

05 JUN 2019 17:48
Det är hög tid att lägga Audi Danderyd Opens tre kvaldagar till handlingarna och nu blicka mot huvudtävlingen som inleds under morgondagens nationaldag. Hela åtta hemmaspelare pryder det mycket kvalitetsfyllda och konkurrenskraftiga startfältet.
  • Uppdaterad: 05 JUN 2019 17:48

Foton: Kent Åkesson och Swetennis.se.

Både Saga Koch och Erica Hellbe lyckades via riktigt bra prestationer kvala in i huvudtävlingen. De två näsbyparkstjejerna vann två matcher under onsdagen mot erkänt bra motstånd och kvitterade ut varsin huvudlottningsbiljett. Otroligt kul!

Utöver Saga och Erica kvalade Martina Petrovic in på damsidan medan Michael Minasyan, Isac Strömberg, Axel Oljons och Arslan Temirhanov blev killarna som tog steget in i huvudträdet.


Dessa sju har alltså lottats in i huvudtävlingen, som vi nu lägger allt krut på. På herrsidan hittar vi fyra näsbyparkare. Däribland den regerande mästaren från i fjol, Gustaf Ström. 17-åringen har i år gjort Grand Slam-debut för juniorer i såväl Australien Open som Franska Öppna. Dock har Gustaf haft problem med en krånglande fot under större delen av våren och opererades för bara en knapp månad sedan. Således blir det omöjligt att sia kring hans status men mycket talar för att han inte kommer vara i absolut toppform. Det är dock mycket glädjande att se Gustaf vara tillbaka på tennisbana och i lottningen överhuvudtaget. Hur han sedan står sig mot den duktige och formstarke Jonathan Stenberg från Tabergsdalens TK i den första rundan får vi helt enkelt se.


Den regerande mästaren är tillbaka efter fotoperation. Men hur är formen?

Den andraseedade Christoffer Solberg är också ett välkänt ansikte för NPTK-publiken. Den heltidssatsande Christoffer har under många år varit ankare i klubbens A-lag och var för två år sedan i final här i sommartouren. I år hoppas han stå överst på prispallen. Han möter Marko Vejnovic från Linköpings TK i sin inledningsmatch.


För två år sedan var Christoffer i final. I år vill han gå hela vägen.

De två övriga näsbyparksspelarna i herrarnas huvudklass stavas Anton Waern och Jonas Bergbom. De båda ex-collegekillarna har spelat bra i A-lagsmatcherna under våren och bör kunna göra bra ifrån sin mot kvalspelarna Axel Oljons och Isac Strömberg som de lottats mot.

Det är såklart idel bra spelare i huvudklasserna. Den förstaseedade Karl Friberg kommer av allt att döma vara med och aspirera på titeln. 20-åringen, som varit rakad 671 i världen som bäst, tog i fjol sin första titel på ITF-nivå.

Segraren för två år sedan, Christian Samuelsson, är tillbaka på Näsaäng för att bärga förstapriset för andra gången. 23-åringen från GLTK har den senaste tiden staplat vinter- och sommartourssegrar på hög och vann i fjol 7 av de 9 tävlingar han ställde upp i. Övriga två var han i semi- respektive final i. Ett ruggigt facit. Han stöter dock på tufft motstånd direkt i form av den danske talangen Elmer Möller. 15-åringen vann förra veckan sommartouren i Uppsala och kommer av allt att döma in med gott självförtroende här. Det finns goda chanser till en supersevärd tillställning mellan Samuelsson och Möller imorgon.
Samuelsson sikar på vinst. Precis som för två år sedan.

Nedan ser ni herrarnas lottning i sin helhet.På damsidan ser vi, utöver de inkvalade Saga och Erica, Anette Munozova och Johanna Ström som tillsammans får bära den blåvita NPTK-fanan. Anette vann här för två år sedan och är som bekant alltid livsfarlig när hon får spela framför hemmapubliken. I sin öppningsmatch möter hon Nathalie Johansson från Stockholms TK. Johanna går in i tävlingen med god form då hon förra veckan gick till sin tredje semifinal på junior-ITF-nivå i Värnamos tävling. Självförtroendet är således förhoppningsvis på topp när hon ställs mot den åtta år äldre wildcardspelaren Catrine Landström från Helsingborgs TK.


Anette vill upprepa bedriften från 2017 då hon vann tävlingen.

Utöver den nämnde Johanna hittar vi många spelare som utgör Sverigeeliten på juniorsidan i lottningen. Klara Milicevic och Julia Lövqvist är två bra exempel på dessa. De andra- och tredjeseedade spelarna, Alexandra Viktorovitch och Jacqueline Nylander Altelius, är två riktigt duktiga tjejer födda 2000 som från och med i år lämnat juniorstadiet för att spela seniortennis. Den förstnämnde KLTK-tjejen var bara för en knapp månad sedan i ITF-kvartsfinal och i final på samma nivå så sent som i höstas.


Kan Viktorovitch utmana om titeln?

Överst i lottningen finner vi ett Uppsaladerby mellan den förstaseedade Fanny Östlund och den några år äldre Madeleine Saari Byström. Östlunds karriär har i långa perioder varit präglad av skador men 22-åringen är nu sannerligen i gott slag och har på drygt två månader vunnit de båda sommartourstävlingarna hon ställt upp i. Förra veckan fullkomligt slaktade hon tävlingen genom att tappa blott fyra(!) games på lika många matcher. Hennes motståndare, Saari Byström, vann sommartouren här för nio år sedan och får tillsammans med Anette klassas som startfältets rutinerade räv.


Den förstaseedade Östlund kliver in i tävlingen med formen på topp.

Nedan ser ni damernas lottning.Klicka här för att se alla resultat, tider och lottningar från Audi Danderyd Open!

Spelschemat för morgondagen ser ut enligt nedan. Vi startar klockan 09.00 när hela den första omgången ska avverkas. Det lär vara spel fram till klockan 15-16 åtminstone. Passa på att förgylla nationaldagen nere på Näsaäng. Att hemmaklubben har åtta spelare i en huvudklass av en sommartour är en raritet vill jag lova, så kom och stötta näsbyparkarna!

Varmt välkomna på kalastennis i en atmosfär utöver den vanliga!
Skribent: Todd Åkesson
Epost: This is a mailto link

klart.se

  

 

Audi Danderyd

 

Framtidsfys.org 

 

min_tennis_mar_2012_170x170_01

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info