Hoppa till sidans innehåll

Dags för sista KM-dagen – läs analyserna kring samtliga finaler

11 JAN 2019 23:52
Så var vi då äntligen framme vid finaldagen av detta rekord-KM. Under lördagen ska inte mindre än 26 finaler spelas innan turneringen avslutas med KM-festen. Nedan kan du ta del av alla förutsättningar och mina tippningar kring samtliga finaler.
  • Skapad: 11 JAN 2019 23:52

På bilden ovan ser vi vinnarna i Herrdubbel 70, Dan Danielson och Börje Skånberg.

Finalerna börjar klockan 09.00 och avslutas med Herrar och Damer A klockan 18.00. En heldag med enbart finalgodis alltså. Något ni definitivt inte vill gå miste om.

I vanlig ordning har jag försökt vara helt objektiv i mina amatörmässiga analyser och tippningar. Det finns ingen personlig förankring i någon av dem. Jag hoppas alla förstår att detta enbart är en rolig grej, likt tidigare år.

Morgondagens finaler och tidsschema ser ut enligt följande:

Herrar C – 09.00
Robert Spång vs Daniel Farag
Den förstaseedade Roberts väg till final har varit ganska brokig. Han har fått tre jämna matcher varav två varit stenhårda och gått till matchtiebreak. Lite symboliskt för Robban som är en bra matchspelare och en riktig kämpe som aldrig ger sig. Daniel å sin sida har slaktat sig till final via ynka sex förlorade games på tre matcher. Sitter inne på ett stort spel och en offensiv slagarsenal. Intressant final mellan två olika spelstilar.
Todd tippar: Spång 40% - Farag 60%

Pojkar 14 – 09.00
Carl Ternström vs Fredrik Gill
Såväl Calle som Fredrik har nått final utan setförlust. Den ett år äldre Calle bör ha fördel här och större matchrutin. Båda spelarna har i sina bästa stunder tunga baslinjeslag och nyckeln här blir att hålla nere de enkla misstagen.
Todd tippar: Ternström 65% - Gill 35%

Generationsdubbel B – 10.30
Wahlbergs vs Ternströms
Tajt final att vänta mellan två, på förhand, rätt jämnbördiga motståndare. En bra start kan vara en framgångsfaktor här. Jag har svårt att skilja dem åt, matchtiebreak månne?
Todd tippar: Wahlbergs 55% - Ternströms 45%

Damer 40 – 10.30
Linda Neffler vs Bogdana Moldovan
Spännande och oviss final mellan två riktiga vinnarskallar. Bogdana är den något mer tekniska av de två men Linda är ruggigt bra på att vinna poäng och kämpa ner sina motståndare. Det finns all anledning att tro att det här kan gå hela vägen till matchtiebreak. Mästarinnan utomhus, Linda, bär ett knappt favorittryck i undertecknads ögon.
Todd tippar: Neffler 55% - Moldovan 45%

Herrar 65 – 10.30
Anders Svensson vs Göran Johansson
Båda spelarna vann sina semifinaler utan att förta sig, åtminstone resultatmässigt. Den förstaseedade Anders går in med ett favoritskap i den här finalen även om Göran vann när de båda möttes i dubbel. Trots att Anders är sju år yngre skiljer det en del i matchrutin, något som rimligtvis borde avspeglas i denna final.
Todd tippar: Svensson 75% - Johansson 25%

Herrar B – 11.00
Hampus Hägglund vs Max Pettersson
Två juniorer har återigen gått hela vägen i den största klassen. Både Hampus och Max har visat prov på grymma register i matcherna på sin väg till finalen. Två spelare med en enorm utvecklingskurva det senaste året. Knapp fördel för den två år äldre Max ändå.
Todd tippar: Hägglund 40% - Pettersson 60%

Pojkar 12B – 12.00
Fabian Ekman Munir vs Ludwig Åberg
Förhoppningsvis har vi en rolig och välspelad final att se fram emot. Fabian är bollsäker och missar väldigt sällan enkla bollar om han får tid på sig. Ludwig har fina slag och kommer säkerligen bjuda upp till dans. Fabian får favoritskapet i och med sin något större matchrutin.
Todd tippar: Ekman Munir 65% - Åberg 35%

Damer C – 12.00
Anna Dandenell vs Victoria Jörbeck
Återigen två olika stilar som möts. Anna är rörlig, kvick och bollsäker. Victoria lång, hårdslående och offensiv. Ska Annas säkerhet segra? Eller Victorias lite tyngre vapen? Ovisst så det förslår.
Todd tippar: Dandenell 55% - Jörbeck 45%

Herrar 55 – 12.00
Kenneth Bergbom vs Robert Spång
När de möttes i fjol vann Kenneth med 6-0, 6-0. Nu är han visserligen sliten, skadad och rejält tilltufsad. Men detta till trots ska han ha goda möjligheter att försvara sin titel från i fjol.
Todd tippar: Bergbom 90% - Spång 10%

Pojkar 12A – 13.00
Milo Carenco vs Victor Ernfalk Moazed
En repris från i somras då de båda gjorde upp i finalen som gick till tre set. Den gången drog Milo det längsta strået och hur mycket den matchen sitter i killarnas bakhuvuden vet de bara själva. Jag håller i alla fall det här helt öppet.
Todd tippar: Carenco 50% - Ernfalk Moazed 50%

Pojkar 10 – 13.00
Michael Moldovan vs Max Nylander
Båda killarna har kämpat sig till final på ett grymt sätt. De båda möttes tidigare i poolspelet och då vann Max i raka set. Således får han gälla som favorit här men Micha kommer säkerligen kämpa till sista poäng.
Todd tippar: Moldovan 25% - Nylander 75%

Flickor 12 – 13.00
Viveka Gardes Koutny vs Louise Ternström
En match som redan börjar bli något slags klassikermöte. De bästa vännerna har mötts tusen gånger förut och kommer med all säkerhet mötas tusen gånger till i framtiden. Det brukar alltid bli välspelat när dessa båda tekniker gör upp. Louise har vunnit de senaste gångerna och får gälla som favorit.
Todd tippar: Gardes Koutny 30% - Ternström 70%

Damdubbel C – 13.00
A.Dandenell/S.Sten vs K.Niemi/S.Turina
De förstaseedade Anna och Sofia går in i Damdubbel C-finalen med favorittrycket på sina axlar. Kaija och Sanna har vunnit två stenhårda matcher och gjort det väldigt bra som tagit sig till final. Kan de slå ur underläge igen?
Todd tippar: Dandenell/Sten 70% - Niemi/Turina 30%

Mixeddubbel A – 14.30
A.Munozova/K.Bergbom vs M.Haas/B.Sahlin
Satan i gatan, vilken popcornfinal! Två hurtiga tjejer, varav en av dem WTA-proffs, kombinerat med två halta och skadeskjutna gubbtjyvar. Det finns goda chanser till många sevärda poäng här. Anette och Kenneth är förstaseedade av en anledning, det är nu de ska visa varför.
Todd tippar: Munozova/Bergbom 60% - Haas/Sahlin 40%

Herrar 65 – 14.30
Stefan Odevall vs Peter Hässler
Två olika spelstilar möts i H65-finalen. Stefan imponerade stort när han utmanövrerade den förstaseedade Bengt Göransson i raka set i sin semifinal. Han spelar offensivt och har många vapen i sin verktygslåda. Peter å sin sida kämpar sig till sina poäng och försöker trötta ut motståndarna genom att aldrig missa själv. Stefan borde kunna syna Peters spel, precis som han gjorde i semifinalen, och således diktera villkoren på banan. Det luktar titel för Odevall.
Todd tippar: Odevall 80% - Hässler 20%

Damer B – 14.30
Maria Quiroga vs Louise Nielsen
Senior mot junior, spännande! Båda tjejerna försöker spela offensiv tennis och det ger oss bra förutsättningar för en välspelad final. Marias rutin kan komma att spela en avgörande roll här och hon får därigenom bära ett visst favoritskap.
Todd tippar: Quiroga 65% - Nielsen 35%

Damdubbel A – 15.30
T.Höweler/S.Koch vs M.Orlando/M.Zätestam
Juniorer mot seniorer, igen. Ungdom mot erfarenhet. Tilde och Saga, som nyligen var med och spelade upp klubbens damlag till elitserien, ska gälla som stora favoriter här. Jag gissar att de spelar lite för snabbt och tungt för Madeleine och Mona. Ex-collegetjejerna har dock visat stor moral såhär långt och vunnit två brutalt jämna matcher. Vi bör också flagga för att dubbel är dubbel och att en matchbild snabbt kan byta skepnad. Men förhandstipset känns glasklart.
Todd tippar: Höweler/Koch 85% - Orlando/Zätestam 15%

Pojkar 16 – 15.30
Axel Mårtensson vs Felix Pettersson
Ytterligare en final mellan två väldigt goda vänner. Felix har gått som en raket i utvecklingen de senaste åren och har förbättrat sitt spel flera nivåer. Har dock inget att förlora här och borde kunna spela ut. Axel spelar tekniskt, sevärt och varierat. Min gissning är att Axel bjuder på färre enkla misstag, men kommer Felix in rätt i matchen kan det här bli nervigt.
Todd tippar: Mårtensson 65% - Pettersson 35%

Herrar 45 – 15.30
Patrik Nylander vs Stefan Åslin
Stefan har gjort det fantastiskt bra hittills i tävlingen och vunnit stort i samtliga matcher. Patrik har till och från fått slita mer för sina vinster, framförallt i semifinalen. Båda spelarna har breda verktygslådor och behärskar det mesta på banan även om Patriks slag normalt sett ska väga tyngre. Stefan får därmed förlita sig på sin list. Något som borde passa honom prima. Nylander favorit, men varning för Åslinen!
Todd tippar: Nylander 65% - Åslin 35%

Herrdubbel A – 17.00
T.Åkesson/B.Sahlin vs H.Hägglund/A.Jansson
Jag undviker gärna att recensera och tippa mina egna bataljer. Så även denna gång. Förhoppningen är att det blir en bra och sevärd match för publiken och jag kan garantera att jag och Björn kommer slita tills sista boll är spelad. Det är ett som är säkert.

Damer A – 18.00
Tilde Höweler Lundin vs Saga Koch
De goda vännerna har mötts förut och det har många gånger varit jämnt. Senast vann den ett år yngre Saga och således kanske hon är knapp favorit här. Lär bli en bra final som publiken kan dra mycket lärdomar av.
Todd tippar: Höweler Lundin 45% - Koch 55%

Herrar A – 18.00
Henrik Nordgren vs Gustav Hasslegren
När de båda möttes i somras släppte Gustav, som då vann herrklassen, fem games. Nu är det inomhus och en annan typ av match som borde passa den storservande och hårdslående Henrik bättre. Detta till trots går Gustav, enligt mig, in som förhandsfavorit här.
Todd tippar: Nordgren 40% - Hasslegren 60%

OBS! Finalerna i Herrdubbel B, Damdubbel B, Mixeddubbel B samt Generationsdubbel A avstår jag från att analysera och tippa då semifinalerna spelas först på lördag morgon.

Klicka här för att se alla KM-resultat!

Efter alla finaler blir det trevligt och härligt att avsluta mästerskapet med KM-festen dit närmare 100 personer redan är anmälda till. Mer om det i den tidigare artikeln här på hemsidan.

Under söndagen skriver jag den avslutande KM-artikeln med alla finalresultat och en resumé av den avslutande dagen. Imorgon kör vi igång redan klockan 08.00.

Välkomna till en fullkomligt unik dag i tennisens och kärlekens tecken!

Skribent: Todd Åkesson
Epost: This is a mailto link

klart.se

  

 

Audi Danderyd

 

Framtidsfys.org 

 

min_tennis_mar_2012_170x170_01

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info