Hoppa till sidans innehåll

Damlagets tydliga målsättning: ”Vi ska vara med och kriga i toppen!”

08 NOV 2018 18:42
Damlaget har i helgen seriepremiär då det återigen är dags att mäta sina krafter i Division 1. Läs om förutsättningarna, målen och tränare Björn Sahlins tankar gällande den kommande treveckorsperioden.
  • Skapad: 08 NOV 2018 18:42

A-laget på damsidan gjorde det bra i fjol och slutade, trots ett ganska ungt och oprövad lag, på andra plats i Division 1. I år hoppas man kunna upprepa den bedriften och återigen hävda sig högt upp i tabellen.
- Målet är absolut att vi ska vara med och kriga i toppen, säger Björn Sahlin som är ansvarig coach för laget.

Björn berättar att Näsbyparks trupp ser ut ungefär som i fjol men är kryddad med någon ytterligare spelare. Ankaret heter fortsatt Anette Munozova och utgör stommen i det lag som i övrigt innefattar idel juniorer.
- Det går inte att sticka under stol med att Anette är den största pusselbiten i laget, men bakom henne har vi flera unga och hungriga tjejer som slåss om platserna. Det är ett härligt lag vi har, konstaterar Björn.
 
Division 1 består av åtta lag där vinnaren går upp i Elitserien medan de två sämsta degraderas till Division 2. Utöver Näsbyparks damer spelar också Kramfors, Lidköping, Jönköping, Trollbäcken, Lidingö, Upsala Studenter och Solna i serien. Matcherna spelas i bäst av fyra matcher, tre singlar och en dubbel. Konkurrensen är som vanligt hård, kanske tuffare än någonsin menar Björn.
- På pappret kan nästan alla lag vinna serien, sen får man se vilka spelare som är i form och kommer till start hos motståndare. Det är alltid svårt att veta på förhand. Känslan är helt klart att konkurrensen ökar för varje år som går.

Att spelarna är skadefria och i god fysisk form är såklart en förutsättning att lyckas i den sju matcher långa serien. Det finns också andra högprioriterade parametrar i just seriespelet som är viktiga för att nå framgång.
- Alla ska känna sig delaktiga, vare sig man spelar eller inte. För mig är det jätteviktigt att alla i laget bidrar med positiv energi, säger Björn.

Nu i helgen premiärspelar man i Trollbäcken mot Lidingö TK och just Trollbäckens TK. Den enda hemmamatchen äger rum fredagen den 16 november då man tar emot Jönköpings TK i NPTK-hallen. Björn har budskapet till allmänheten klart inför den fajten.
- Då vill jag att alla som har möjlighet kommer och hejar, vi bjuder på show!

Klicka här för att se alla resultat, datum och matcher för damernas Division 1!

Kör hårt tjejer och lycka till i serien!

Skribent: Todd Åkesson
Epost: This is a mailto link

klart.se

  

 

Audi Danderyd

Framtidsfys.org 

 

Max

Riflex-logo

min_tennis_mar_2012_170x170_01

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info