Hoppa till sidans innehåll

Dubbla vinster för herrarna i helgen – upp på säker mark

26 NOV 2018 12:41
Klubbens herrlag spelade tre Division 1-matcher på hemmaplan i helgen. I två av dessa avgick man med segern och avancerar därmed upp till en femteplats i tabellen med två omgångar kvar att spela.
  • Skapad: 26 NOV 2018 12:41

Efter två inledande förluster mot Lidköping och KLTK kom herrlagets första poäng i helgen. Två av de tre matcher man spelade vann man med klara 5-1 och går således förbi tre lag i tabellen.

I fredags gästade Piteå TK med den förre NPTK-tränaren Magnus Öhrvall i spetsen. Dubblarna blev otroligt dramatiska där Christoffer Solberg och Anton Waern låg under 5-7, 2-5 och räddade matchbollar innan man lyckades vända och vinna med 10-8 i matchtiebreak. Parallellt förlorade Jonas Bergbom och Simon Stenlund en minst lika dramatiska match med 9-11. Efter idel stabila singelinsatser och vinst med 2-0 i set i samtliga kunde laget dock tillslut vinna ganska komfortabelt med 5-1.På lördagen blev det tuffare då det obesegrade Lidingö TK stod för motståndet. Simon vann sin andrasingel på ett imponerande sätt men i övrigt blev det förluster. Knappt men klart. 1-5.Söndagsderbyt mot Danderyds TK spåddes att bli en jämn historia på förhand. Tre av sex matcher gick också till supertiebreak. Efter varsitt vunnet sådant i dubblarna gjorde våra spelare grymma insatser på singlarna och vann allihop. 5-1 och två nya poäng in på kontot.Därmed ser tabellen ut enligt följande med två omgångar kvar att spela.Herrarna avslutar i Åkersberga mot just Åkersberga TK och Falu TK helgen den 8-9 december. Ytterligare en poäng i någon av matcherna innebär att kontraktet matematiskt är säkrat. Ambitionen är dock definitivt att vinna de båda avslutande matcherna.

Klicka här för att se alla resultat från herrarnas Division 1!

Tack till alla som hjälpte till under helgen samt till publiken som var på plats!

Skribent: Todd Åkesson
Epost: This is a mailto link

klart.se

  

 

Audi Danderyd

Framtidsfys.org 

 

Max

Riflex-logo

min_tennis_mar_2012_170x170_01

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info