Hoppa till sidans innehåll

Fem näsbyparkare till kvarten efter magisk tennisdag

06 JUN 2019 17:58
En sagolik nationaldag på Näsaäng. Den stora publiken på plats bjöds på stekande sol och underhållande tennis på genomgående hög nivå. Dessutom lyckades fem av de åtta hemmaspelarna gå vidare till morgondagens kvartsfinaler av Audi Danderyd Open.
  • Uppdaterad: 06 JUN 2019 17:58

När vi summerar tennissommaren 2019 på Näsaäng får jag svårt att se så mycket överträffa det här. Över 100 personer på plats kunde njuta av svensk tennis på sanslöst hög nivå och en junisol på topphumör. Kön från cafét ringlade sig långa stunder ut från klubbhuset.Vi inledde morgonen med damernas åttondelsfinaler där Johanna Ström och Anette Munozova tog sig vidare i tävlingen. Johanna inledde sin match ganska svagt men visade karaktär då hon vände matchen mot Catrine Landström och vann i tre set. Anette å sin sida gjorde processen kort med Nathalie Johansson och vann med övertygande 6-2, 6-1. Extra starkt med tanke på att Anette varit förkyld fram tills för bara någon dag sedan.Det gick inte lika bra för de inkvalade Saga Koch och Erica Hellbe som båda föll mot skickligt motstånd. Saga stred väl men kunde inte stå emot den tredjeseedade Jacquline Nylander Altelius. Erica var på väg att förlora stort mot KLTK:s Anna Leijon men ryckte upp sig rejält i andra set som hon lika gärna kunde vunnit. Förlustsiffrorna skrevs tillslut till 0-6, 6-7.

I övrigt kan vi konstatera att alla de seedade spelarna gjorde jobbet och gick vidare till andra omgången. Således har vi mycket intressanta kvartsfinaler att se fram emot imorgon bitti. Anette ställs mot den andraseedade Alexandra Viktorovitch som såg riktigt bra ut i dagens match. Det blir en häftig fajt. Johanna möter den jämngamla Klara Milicevic i en tillställning som har alla möjligheter att bli riktigt sevärd. Damernas kvartsfinaler spelas klockan 09.00 imorgon.

Här ser ni damlottningen och dess resultat i sin helhet.Samtliga herrmatcher under onsdagen var kvalitativa och riktigt sevärda. Vi fick se riktigt mycket bra grustennis i en sommartoursförstaomgång utöver det vanliga.

Jonas Bergbom gjorde en bra match men blev emellanåt aningen passiv vilket gjorde att han aldrig riktigt kunde koppla greppet mot Isac Strömberg som vann i två tajta set. Samtidigt gjorde den regerande mästaren Gustaf Ström en riktig stabil insats mot den erkänt svårspelade och duktige Jonathan Stenberg. Gustaf spelade smart och vann tillslut ganska enkelt om man ser till siffrorna. 6-2, 6-1-vinsten var förhoppningsvis en boost för 17-åringens självförtroende efter den nyligen genomförda fotoperationen.Anton Waern spelade bra mot Axel Oljons men förlorade ett mycket jämnt första set med 5-7. Han fortsatte jobba på och fick bättre utdelning i andra, 6-4. I avgörande set var han fysiskt mycket starkare och segrade med klara 6-1. Troligtvis låg Oljons tre kvalmatcher honom i faten när det väl skulle avgöras idag. Mycket starkt av Anton som gör sin första externa tävling i Sverige på flera år.

Den andraseedade Christoffer Solberg var sist ut på bana 1 där han mötte Marko Vejnovic från Linköpings TK. Christoffer kanske inte gjorde en perfekt match spelmässigt men visade prov på en mental mognad i sitt spel och kroppsspråk och kunde därigenom hålla huvudet kallt i viktiga lägen för att göra det som krävdes. En nyttig match för Christoffer på många sätt som segrade med 6-4, 6-4 och därför fastställde att en handfull näsbyparkare spelar kvartsfinal imorgon. Han möter då Daniel Svensson från Växjö TS.Den förstaseedade Karl Friberg vann två stabila set i sin match medan Lucas Renard och Eric Ahren Moonga möttes i en riktigt välspelad tillika sevärd grushistoria som den förstnämnde tillslut vann.

Här ser ni herrlottningen med resultat.Morgondagens fyra kvartsfinaler på herrsidan går sannerligen inte av för hackor de heller. Anton ställs mot den fjärdeseedade Christian Samuelsson. GLTK-spelaren visade att formen är god genom att pulverisera den danska talangen Elmer Möller med 6-1, 6-1 i sin åttondelsfinal. Samuelsson vann i fjol 7 av 9 sommar- och vintertouren, så att han är livsfarlig på den här nivån råder det inga tvivel kring. Det blir något att bita i för Anton som garanterat kommer göra en bra match.

Morgondagens höjdare kanske dock är kvartsfinalen mellan Gustaf Ström och den två år äldre samt förstaseedade Karl Friberg. De långa bollduellerna lär hagla mellan dessa extremt duktiga och envisa vinnarskallar.

Morgondagens schema ser ut enligt följande.Som ni ser är det dubbla omgångar som gäller vilket innebär att även semifinalerna kommer spelas klockan 13.00 respektive 14.30. Vi hoppas på samma stämning och väder imorgon. Vilka tar sig till final? Det ska vi nu ta reda på!

Välkomna till Näsaäng, det är där det händer!


Skribent: Todd Åkesson
Epost: This is a mailto link

klart.se

  

 

Audi Danderyd

 

Framtidsfys.org 

 

min_tennis_mar_2012_170x170_01

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info