Hoppa till sidans innehåll

Fullspäckad KM-helg: Bengt och Niklas, 132 år, vidare efter galen dramatik

06 JAN 2019 23:00
Efter en sanslöst lång och matig helg är nu tre dagar och drygt 40 procent av mästerskapets matcher avverkade. Stämningen och atmosfären i den mycket folktäta hallen har hållit högsta klass och vi har bjudits på matcher i alla former.
  • Uppdaterad: 06 JAN 2019 23:00

I den här artikeln bjuder jag på höjdpunkterna från lördagens och söndagens KM-spel. Det finns otroligt mycket av värde att dela med sig av och att sålla bland alla läckerheter är sannerligen ingen enkel uppgift.

Lördagen inleddes och avslutades på precis samma sätt, nämligen ett möte mellan Erik Thorell och Mattias Wahlberg. De båda spelarna hade nämligen lottats mot varandra i såväl Herrar 45 som Herrar B. Erik vann morgonmatchen efter stort drama medan Mattias framåt 21-tiden fick revansch och vann i två raka set. Båda spelarna kämpade sig igenom tre matcher under dagen.Damdubbel A-matchen mellan Mona Zätestam/Madeleine Orlando Lundh och Linda Neffler/Jennie Mattar var annars lördagens stora publikmagnet och folket lockades till bana 3:s läktare likt flugor kring en hög med skit (läs Björn). Matchen var i långa stunder välspelad och bjöd på både det ena och det tredje. Efter varsitt vunnet set, matchtiebreak, räknefel och oklarheter om vem som faktiskt skulle serva stod Mona och Madeleine som segrarinnor efter att ha räddat en matchboll. 6-7, 6-1, 11-9.

Från söndagens drygt 50 matcher digra spelschema tar vi med oss ett par saker. Exempelvis korades sex av åtta kvartsfinalister i den mycket ovissa Herrar 45-klassen. Lars Thomasson har spelat två matcher men hittills bara vunnit ett set i varje. Båda motståndarna, Markus Dolling och Magnus Söderblom, har nämligen kastat in handduken inför det avgörande matchtiebreaket av olika anledningar. Lars ställs mot den hittills skoningslöse tillika formtoppade Stefan Åslin i sin kvartsfinal. Det blir förhoppningsvis tredje gången gillt för Lars gällande slutförandet av en match. För inte ska väl den gode Åslin ge upp en KM-match? Igen.

I samma klass utspelade sig ett närmast sanslöst drama mellan Marcus ”Fogelskrämman” Fogel och Mikael ”Fejk Z” Zetterberg. Vid 11-10 i matchtiebreak hade den sistnämnda ett smashläge av modell bättre som Marcus lyckades rädda och slå in en perfekt lobb på. Två bollar senare slog han en ännu bättre lobb på baslinjen och Fogel visade återigen vilken mästare han är på att kravla sig ur mariga lägen i jämna matcher.

Helgens längsta match var utan konkurrens den i Pojkar 12B mellan Toma Tonejc och Carl Möller. Matchen pågick i tre timmar och på sin sjunde matchboll kunde Carl vinna, 7-6, 6-7, 10-4. Det var, som vi ser, två trötta men glada kämpar som poserade på bild direkt efter matchen.Helgens överlägset mest charmiga match blev också oerhört dramatisk. I Generationsdubbel B ställdes Anna Mårtensson och hennes 14-årige son Axel mot 80-årige Bengt Löfmark och hans son Niklas. Bengt och Niklas är tillsammans 132(!) år. Rekord i KM-sammanhang, eller? Bataljen blev som vi var inne på en riktig nagelbitare där matchbollar räddades till höger och vänster innan Bengt och Niklas tillslut kunde vinna med 3-6, 6-4, 14-12. Tack för underhållningen!Jag vill avsluta den här rapporteringen med att dela ut helgens eloge. Den går oavkortat till Micke Zetterberg som på två dagar spelat inte mindre än sju riktigt tuffa matcher. Micke deltar sju klasser och är helt klart en aspirant till Svettdroppen som delas ut nästa lördag. Imponerande av den hårfagre 45-åringen som säkerligen lär ha ont på både ett och tolv ställen när han kliver upp ur sängen imorgon bitti.Klicka här för att se alla lottningar och resultat från KM!

I dagarna kommer info om lördagens KM-fest ut här på hemsidan och i hallen. Håll utkik. Vi kommer – utöver bland annat finaler, mat, musik, umgänge och prisutdelningar – arrangera sten sax påse-, rundpingis- och yatzy-KM. En grym kväll ni inte vill missa!

Glöm heller inte att ni under veckan kan boka massage för era stela ryggar och lår i hallen. Kaija Niemi tar nämligen hand om era skavanker. Exempelvis 15 minuters uppvärmningsmassage med liniment för 150 kronor. Ring Kaija för att boka tid på 073-2511991.

Nu tar undertecknad en liten sovmorgon innan vi ses igen. Matcherna inleds redan klockan 10.00 imorgon och fortlöper fram till runt 23-tiden på kvällen. Morsning!

Skribent: Todd Åkesson
Epost: This is a mailto link

klart.se

  

 

Audi Danderyd

Framtidsfys.org 

 

Max

Riflex-logo

min_tennis_mar_2012_170x170_01

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info