Hoppa till sidans innehåll

Fyra turneringsvinster i Järfälla och Gustaf tog första Vintertourtiteln

07 FEB 2018 10:43
Under föregående vecka spelades bland annat Järfälla Vintercup parallellt med Vintertour-tävlingar i Norrköping respektive Borås. Totalt bärgades fem förstaplatser av näsbyparksspelare. Nedan kan du läsa rapporteringen kring dessa och andra resultat.
  • Skapad: 07 FEB 2018 10:43

I Järfälla Vintercup var NPTK-dominansen stor i de äldsta klasserna. Såväl Pojkar- som Flickor 16 vanns av näsbyparkare i form av Timothy Carlsson Seger och Tilde Höweler Lundin.

Timothy, som är ett år ung i klassen, vann sin första match i avgörande set. Därefter blev det mer komfortabla vinster i de efterföljande fyra omgångarna. I finalen besegrades KLTK:s Alexander Watanabe Eriksson med 7-6, 6-2. I samma klass gick Vincent Turina till semifinal där han föll mot just Timothy.

Tilde å sin sida gick igenom turneringen utan att tappa set. I de inledande tre matcherna bjöd hon på blott 10 games. I finalen stod Alva Norberg för motståndet i en match som Tilde vann med 7-6, 6-2.

I PS14A stod den nyblivne näsbyparkaren Albin Jansson för en imponerande insats när han vann klassen på ett tämligen övertygande sätt. Han vann fem matcher på sin väg mot titeln och hade det som tuffast i semifinalen där slutsiffrorna skrevs till 6-4, 6-3. I finalen slog han Christopher Norlin med tydliga 6-0, 6-2.

I de lite yngre klasserna, Pojkar- och Flickor 12C, gick det också bra. Fredrik Gill vann sin klass medan August Andersch och Astrid Sandwall Törnqvist gick till semifinal. Grattis!

Vi förflyttar oss från Järfälla till Norrköping där Holmen Paper Vintertour gick av stapeln. Gustaf Ström, seedad femma i tävlingen, nådde här ytterligare en milstolpe i karriären då han vann sin första titel på Vintertour-nivå. Han gjorde det dessutom på ett imponerande vis utan att tappa ett enda set. Han förlorade enbart 13 games på den tre matcher långa vägen mot final. I semifinalen besegrades Örebro TK:s Edis Nokic med 6-0, 6-3. I finalen fick Gustaf WO då motståndaren Niklas Johansson skadat sig. Stort grattis Gustaf som utöver sin första titel på Vintertouren också kammade hem 4.500kr i prispengar.

Någon som är betydligt mer rutinerad och van att vinna på den här nivå är Anette Munozova. Hon spelade förra veckan i Borås men föll tyvärr på målsnöret då det blev finalförlust i Vintertouren. Hon tappade inga set fram till finalen men Marina Yudanov från GLTK satte stopp för hennes framfart i och med 4-6, 1-6 i finalen.

Parallellt är vi mitt uppe i upplösningen av Farsta Veteran Open där det nu ska spelas finaler. I H65 har vi ett rent näsbyparksderby att vänta då Göran Zwahlen och Bengt Göransson gör upp om pokalerna senare idag, onsdag.

Bra jobbat och grattis till de fortsatta framgångarna!

Här kan du hitta resultat från de olika tävlingarna!

I skrivande stund har tävlingar i bland annat Enebyberg och Mälarhöjden nyligen inletts. Såklart har vi även där en hel drös näsbyparkare med i de olika klasserna.

Glöm heller inte att anmäla er till NPTK Open som spelas under sportlovet. Anmälan går ut nu på söndag. Klicka här för att anmäla er samt läsa mer om tävlingen!

Skribent: Todd Åkesson
Epost: This is a mailto link

klart.se

  

 

Audi Danderyd

Framtidsfys.org 

 

Max

Riflex-logo

min_tennis_mar_2012_170x170_01

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info