Hoppa till sidans innehåll

Gustaf finalist i Österrike, Louise och Johanna till Sverigeslutspel och flera segrar på hemmaplan

21 MAJ 2018 15:25
Under de senaste veckorna har det spelats tävlingar på flera håll och kanter där näsbyparkarna i vanlig ordning varit i farten. Nedan följer en resultatrapportering som sträcker sig från norra Österrike till Falköping.
  • Uppdaterad: 21 MAJ 2018 16:17

Gustaf Ström stod för karriärens kanske bästa resultat när han gick till final i ITF-tävlingen i Mödling, Österrike. Han har tidigare, som ni kunnat läsa här på hemsidan,  vunnit en ITF i Norge. Dessa tävlingar rankas mellan Grade 1 och 5 i svårighetsgrad och klass. Den i Norge var en 4a, den här i Österrike en 2a vilket i praktiken innebär att kvalitén och konkurrensen är högre än vad det var när han vann i Norge.

Det såg dock ut att bli en tidig sorti för 16-årige Gustaf som i första omgången låg under med 0-6, 0-3 mot esten Robin Erik Parts. Efter en närmast heroisk vändning lyckades han kravla sig vidare från den matchen. Därefter fick Gustaf upp farten rejält och körde över sina tre kommande motståndare i raka set. När han var klar för final hade han blott förlorat åtta games under de tre senaste matcherna. Och detta enbart mot spelare som är ett år äldre och bättre rankade. I semifinalen vann Gustaf med 6-1, 6-0 mot den förstaseedade tysken Leopold Zima, rankad 50 i världen bland juniorer. Inte illa!

I finalen föll Gustaf mot en annan tysk, Justin Schlageter, i två tuffa set. 5-7, 5-7. Vi gratulerar ändå Gustaf till en kanontävling och när den nya ITF-rankingen nu kommit hittar vi Gustaf på 140:e plats bland världens juniorer.

Rapporteringen flyttar nu fokus till Åkersberga och SALK där Elite Hotels Next Generation (f.d Kalle Anka Cup) gått av stapeln för pojkar och flickor mellan 11 och 15 år. Där de tre främsta i varje klass får äran att representera Stockholm i det Sverigeslutspel som arrangeras i Båstad senare i juni.

Johanna Ström och Louise Ternström (FS15 respektive FS11) lyckades komma trea och bokade således sina slutspelsbiljetter. Johanna föll i en stenhård tresetare i semifinalen men tog sedan revansch och vann matchen och tredjepris mot Ida Johansson från Mälarhöjden med 6-2 i skiljeset. Även Louise gick till semifinal där hon förlorade mot slutvinnaren men vann sedan bronsmatchen på ett övertygande sätt.

Timothy Carlsson Seger var snubblande nära att komma trea även han men föll, trots matchbollar i både andra och tredje set, med 5-7 i avgörande set mot Arslan Temirhanov. Arslan tog därmed slutspelsplatsen framför näsan på Timothy. Surt, men det är bara att ta nya tag!

Vidare till Mälarhöjdens sommartour där SM-vinnaren Linus Carlsson Halldin svarade för sitt bästa seniorresultat hittills. Den 16-årige Linus lyckades, efter vinst i tre matcher, kvala in i huvudtävlingen och sedan vinna två matcher till i raka set, vilket innebar en imponerande semifinalplats. Väl där blev slutvinnaren Patrik Brydolf för tuff.

Från Mälarhöjden till Falköping där en Tennis Europe-tävling för 14-åringar avgjordes. Den förstaseedade Elwin Gauffin vann fyra matcher och gick till final. Dubbelpartnern Henrik Bladelius gick segrande ur striden den här gången (4-6, 1-6) innan de båda tillsammans vann dubbelklassen. I semifinalen slog paret Albin Jansson som ackompanjerades av Christopher Norlin från KLTK. I finalen besegrade Elwin och Henrik Tsegai Gebremeskel/Eldin Nokic med 7-5, 6-4.

Vi avslutar på hemmaplan där Audi Danderyd Junior Trophy i skrivande stund spelas på Näsaäng. 21- och 16-årsklasserna är avslutade och i tre av fyra klasser fick vi näsbyparkare högst upp på prispallen. Wilma Bergqvist gick via två WO-vinster direkt till final där hon lyckades vända och vinna mot Amanda Frånstedt, 6-7, 6-3, 10-4.

Den tidigare nämnda Johanna Ström tappade totalt sju games på fem matcher som ett år ung i FS16.  I finalen besegrade hon Saga Koch från Sollentuna TK med 6-1, 6-2.

I pojkarnas 16-årsklass fick vi se rejäl NPTK-dominans då sex av åtta kvartsfinalister representerar hemmaklubben. Vincent Turina, Elliot Jarosz, Gustav Hasslegren och Timothy Carlsson Seger gick alla sedan till semifinal där de två sistnämnda gjorde upp om titeln. Timothy vann tävlingen utan att tappa set i någon av sina fem matcher. 14-, 12- och 10-årsklasserna är ännu inte påbörjade/färdigspelade i tävlingen.

Bra jobbat och grattis alla näsbyparkare!Länkar till samtliga resultat finner du nedan:

- ITF-tävlingen i Mödling, Österrike

- Elite Hotels Next Generation för flickor respektive pojkar

- Tennis Europe-tävlingen i Falköping

- NextJet sommartour i Mälarhöjden

- Audi Danderyd Junior Trophy

Skribent: Todd Åkesson
Epost: This is a mailto link

klart.se

  

 

Audi Danderyd

Framtidsfys.org 

 

Max

Riflex-logo

min_tennis_mar_2012_170x170_01

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info