Hoppa till sidans innehåll

Gustafs nya milstolpe – vann sin första internationella titel

02 MAR 2018 15:12
Gustaf Ström har vunnit i princip allt som går att vinna som junior i Sverige. Han tar nu även för sig rejält på den internationella scenen. Under fredagen vann han sin första ITF-tävling när han vände och vann finalen mot förstaseedat motstånd.
  • Uppdaterad: 02 MAR 2018 15:13

Det blev tredje gången gillt för Gustaf i ITF-finalsammanhang. Han har tidigare i år varit i två finaler men där fallit på målsnöret. Han har även tre semifinalplatser sedan innan. När det den här veckan var dags för ITF-tävling i norska Gjövik skulle han alltså gå hela vägen och bärga sin första titel.

Gustaf var, via tidigare bra resultat och därigenom ranking, seedad tvåa i tävlingen. I sina fyra inledande matcher vann han i raka set och var således i final. Mot norskt respektive franskt motstånd i öppningsrundorna blev han ganska hårt pressad i setet för att sedan vinna betydligt mer komfortabelt i kvarts- och semifinal där han totalt tappade fem games.

I finalen väntade den förstaseedade Arthur Bouquier. Fransmannen, som vann tävlingen veckan innan, hade heller han inte tappat något set på sin väg till final. Matchen blev lika jämn som man på förhand kunnat ana och Gustaf förlorade första set med 4-6. Han fortsatte dock att kriga och knep det andra med samma siffror. Väl i skiljeset var Gustaf den starkare av de två och sprang tillslut ifrån med 6-2. Därmed var Gustafs första internationella titel i hamn.

Stort grattis Gustaf, synnerligen välförtjänt!

Utöver titeln och kvittot på sitt hårda arbete kommer Gustaf ta ett skutt uppåt på rankingen och lär under nästa vecka ligga runt topp 200 bland världens alla juniorer.

I dubbeln gick det också bra för Gustaf. I par med Rickard Rååd gick han till final där man tyvärr förlorade i avgörande matchtiebreak.

Klicka här för att se alla resultat från ITF-tävlingen i Gjövik!

Skribent: Todd Åkesson
Epost: This is a mailto link

klart.se

  

 

Audi Danderyd

Framtidsfys.org 

 

Max

Riflex-logo

min_tennis_mar_2012_170x170_01

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info