Hoppa till sidans innehåll

Gustaf Ström och Mirjam Björklund vann Audi Danderyd Open inför ett fullsatt Näsaäng

09 JUN 2018 17:30
Den tionde upplagan av sommartouren Audi Danderyd Open är nu till ända efter en fantastisk finaldag på Näsaäng. Storpublik, sommarvärme och kanontennis blev en njutbar kombination när Mirjam Björklund och hemmahoppet Gustaf Ström vann finalerna.
  • Uppdaterad: 12 JUN 2018 13:22

Närmare 200 stycken letade sig till Näsaäng denna soliga lördag för att avnjuta topptennis och umgås med andra härliga medlemmar.

Damfinalen, som inledde dagen, blev precis som vi anade en väldigt ensidig historia. Sydney Berlin hade inte så mycket att sätta emot Mirjam Björklund som var numret för stort på alla plan egentligen. Mirjam vann välförtjänt med 6-1, 6-1 och bärgade sin andra titel här i Näsbypark. All heder till Sydney som gjort en jättebra turnering.

Efter damernas prisutdelning tackades några av de ideella medlemmar som gjort dessa tävlingar möjliga. På bilden nedan ser vi Johan Orest, Dalibor Turina och Gunilla Lindgren som alla hjälpt till på en utomordentligt sätt. Därefter arrangerades det årliga gratislotteriet där flera vinnare fick motta fina priser. Stort tack till ICA, Kaija Niemi, Kristers shop, TM Partner, Babolat och Sony som skänkte finfina priser till lotteriet.

Därefter vankades det herrfinal mellan Gustaf Ström och Arvid Nordquist. Den sistnämnda fick den bästa starten i första set och tog, via ett tidigt break, ledningen med 3-1. Gustaf repade mod och kom in i matchen både spel- och resultatmässigt. Så småningom kunde han också ta över och koppla greppet. Efter fem raka games vann han första set med 6-3. Arvid spelade som vanligt tungt från baslinjen men hade långa stunder problem att slå igenom Gustafs smått otroliga defensiv. Sättet han försvarar sig på och lyckas vända och vinna till synes omöjliga poäng är verkligen häpnadsväckande. Krydda det med en otrolig snabbhet och inställning som nästan saknar motstycke och du får en ruggigt tuff nöt att knäcka.

Gustaf tog ledningen med 4-1 i andra set varpå han gjorde ett par mindre bra games. Vid ställningen 4-3 hade Arvid flera gamebollar till att utjämna men Gustaf lyckades krångla sig ur det greppet och kunde vid 5-3 serva hem matchen. 6-3, 6-3 till Gustaf som kunde skrika ut sin glädje över att ha vunnit karriärens första sommartourstävling. Att dessutom få göra det framför en fullsatt tillika vilt jublande hemmapublik kändes nog lite extra bra. Grattis Gustaf, synnerligen välförtjänt!Klicka här för att se alla resultat från Audi Danderyd Open!

Avslutningsvis vill vi tacka alla som letade sig till Näsaäng denna underbara dag och bidrog till den fantastiska stämningen. Dessutom alla som på något sätt hjälpt till med tävlingen under veckan. Tack också till Magnusson Fastighetsmäkleri, Framtidsfys, Kristers shop, Kaija Niemi och Audi Danderyd som var på plats under finaldagen. Ett extra till de sistnämnda för att de gjort den här turneringen möjlig!

Bilderna nedan, tagna av Kent Åkesson, sammanfattar dagen på ett strålande vis. Vi hörs igen på Näsaäng i sommar, tack för den här veckan!Skribent: Todd Åkesson
Epost: This is a mailto link

klart.se

  

 

Audi Danderyd

Framtidsfys.org 

 

Max

Riflex-logo

min_tennis_mar_2012_170x170_01

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info