Hoppa till sidans innehåll

Gustaf tog karriärens största titel – nu rankad 72 i världen

04 SEP 2018 11:50
I helgen tog Gustaf Ström karriärens hittills största seger då han vann en ITF Grade 2-tävling i Serbien. Efter segern klättrade han 36 platser på juniorvärldsrankingen och är nu för första gången inne på topp 100. Och det med råge.
  • Uppdaterad: 04 SEP 2018 11:55

Gustaf Ström har inte ens hunnit fylla 17 år och är redan Sveriges högst rankade junior.  Tidigare i år vann han en Grade 4-tävling i Norge. Nu har han höjt ribban ett snäpp då han bärgade en titel i den näst högsta kategorin av junior-ITF-tävlingar, grade 2.

Tävlingen, som gick av stapeln förra veckan, spelades i Pancevo, Serbien. I de tre inledande omgångarna tappade den fjärdeseedade Gustaf enbart strögames mot bosniskt, colombianskt respektive italienskt motstånd. I semifinalen vann han med 6-1 i avgörande set mot holländaren Christian Lerby.

I finalen väntade italienaren Emiliano Maggioli som bland annat slagit ut den förstaseedade spelaren på vägen. Efter att ha förlorat första set lyckades Gustaf vända och vinna i en stenhård tresetare, 3-6, 6-4, 7-5.

I och med segern klättrade Gustaf hela 36 platser på juniorvärldsrankingen och återfinns nu på plats 72. Då ska vi komma ihåg att de flesta på denna lista är födda år 2000 och med andra ord är ett år äldre än Gustaf. Sannerligen imponerande!

Om Gustaf nu fortsätter på den inslagna vägen finns det goda chanser och förhoppningar att vi bland annat ser honom långt framme i nästa års Grand Slam-tävlingar för juniorer. Grattis Gustaf, fortsätt kriga!

Gustafspelar en ny tävling denna vecka, även den i Serbien. Imorgon, onsdag, spelar han kvartsfinal efter att totalt ha tappat fem games i de två inledande omgångarna.

Klicka här för att följa resultaten från den tävlingen!

Skribent: Todd Åkesson
Epost: This is a mailto link

klart.se

  

 

Audi Danderyd

Framtidsfys.org 

 

Max

Riflex-logo

min_tennis_mar_2012_170x170_01

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info