Hoppa till sidans innehåll

KM - dag 10, 11 och 12: Tennisen lyser upp när mörkret lägger sig över Näsaäng

15 AUG 2018 20:25
Efter söndagens skyfall har vi kunnat genomföra tre raka KM-dagar på Näsäang. Ytterligare drygt 70 matcher är spelade och nu börjar den andra veckans klasser dra ihop sig på allvar. Jämna matcher, mörker och en del skrällar har vi bjudits på.
  • Uppdaterad: 16 AUG 2018 08:58

Vi inleder med lite höjdpunkter från de olika dagarna och börjar med måndagen.

På centercourten utspelade sig en Damdubbel AB-match som verkligen speglade vilka små marginaler det är i den här grymma sporten. Efter varsitt vunnet set skulle fajten mellan Sara Schalin/Sara Allgårdh och Jennie Mattar/Linda Neffler avgöras i ett supertiebreak. Väl där har Sara och Sara flera matchbollar. På en av dessa, vid ställningen 10-9, får Jennie en klockren ramträff framme vid nät som går i en diagonal bana precis över nätet och in i korridoren. Fullständigt omöjlig att ta. När väl Linda och Jennie fick sin första matchboll vid 12-11 tog man chansen och vann matchen efter närmast sanslöst drama. 6-2, 5-7, 13-11.

I 12-årsklasserna bjöds publiken på idel bra spel och många jämna matcher. Bland annat lyckades Otto Thomasson vända och vinna med 11-9 i supertiebreak i en stenhård match mot Felix Eriksson.

Vi fick också se de två toppseedade tillika finalisterna från inomhus-KM, Stefan Noble och Elias Wiorek, åka ut direkt i Herrar A. Vincent Turina gjorde en riktigt bra match och slog Stefan med 11-9 i avgörande matchtiebreak medan den formtoppade Patrik Nylander, som förra veckan vann H45-klassen, bara släppte ett game på den ständigt svettdroppsjagande Elias. Som för dagen inte riktigt gick att känna igen.

Elias fick dock en liten revansch när han, tillsammans med Louise Nielsen, vann dagens sista match i Mixeddubbel B mot Eva/Carl Ternström. Som vi ser på bilden ovan lägger sig mörkret över Näsaäng vid 21-tiden och när den här matchen avslutades var det inte många i publiken som kunde se bollen.

Vi rör oss vidare till tisdagen. Speldagen inleddes med ett par roliga matcher i den, sedan i fjol, nystartade klassen Juniordubbel. Lydia Allgårdh/Ingrid Schalin hade bland annat Milo Carenco/Victor Moazed på kroken i andra set men killarna lyckades vända setet och vinna matchen efter fint spel från samtliga aktörer på banan.

Fredrik Engervall och August Månsson vann en riktig nagelbitare till match mot Oliwer Mattar och Elias Wiorek i Herrdubbel A. Bataljen, som i långa stunder påminde om en uppvisningsmatch, slutade 10-8 i matchtiebreak.

Erica Hellbe vann en småtrevlig och rätt välspelad semifinal i Damer AB och kunde boka sin finalbiljett via 6-3, 6-2 mot den tio år äldre Charlotte Fabricius.

Just Charlotte och den tidigare aktuelle Elias Wiorek var inblandade i dagens sista match, som fick spelas inomhus på grund av mörker. I mixeddubbeln, där Louise Nielsen och Michael Fabricius var de övriga spelarna, vann paren varsitt tufft set innan far och dotter Fabricius tog ledningen med 7-3 i matchtiebreak och sedermera skaffade sig tre matchbollar. Elias och Louise lyckades dock slingra sig ur det greppet och vinna med 13-11. Starkt!

Från onsdagens spel kan jag tyvärr inte rapportera alltför mycket då jag var befriad från tävlingsledarrollen just den här dagen då Björn Sahlin och Pernilla Anglered var snälla och ställde upp. Således såg jag inte alltför mycket av onsdagsmatcherna.

Vi kan dock konstatera ett par saker. Bland annat att Wilmer Isaksson och Axel Mårtensson kommer att mötas i Pojkar 16-finalen efter varsin jämn semifinalvinst över Mårten Schalin respektive Felix Pettersson.

I övrigt är vi framme vid semifinaler i samtliga klasser utom Herrar C samt Herrdubbel A och B vars kvartsfinaler spelas imorgon kväll.

I Herrar A är Gustav Hasslegren enda junior kvar då han via en stabil vinst över Vincent Turina tagit sig till semifinal. Henrik Nordgren och Patrik Nylander vann sina kvartar med minsta möjliga marginal medan undertecknad, efter en del om och men, också bärgade en semifinalplats under onsdagen. Tro det eller ej.

Vi ska också nämna att den prestige- och kvalitetsfyllda Mixeddubbel B-klassen nu är framme vid semifinaler. I skrivande stund är den sista kvartsfinalen mellan Louise Nielsen/Elias Wiorek och Sara/Mårten Schalin ännu inte spelad. I övrigt har de första-, tredje- och fjärdeseedade paren tagit sig fram via varsin kvartsfinalvinst i raka set. Dessa är Therese/Mikael Hasslegren, Linda Neffler/Mikael Zetterberg och Jennie Mattar/Martin Vernmark. Herre min skapare vilket krig det kommer bli om titeln här!

På fredag kväll kommer troligen och förhoppningsvis mina finalanalyser och tippningar här på hemsidan. Vi har först två ”vanliga” KM-dagar med spännande kvarts- och semifinalspel att se fram emot innan det är dags för lördagens finaldag där många fortfarande hoppas vara kvar i turneringen. Ruskigt intressant blir det!

Klicka här för att se alla tider, resultat och lottningar från KM!

Glöm heller inte att anmäla er till KM-festen som arrangeras på lördag kväll! All info ser ni nedan, skriv upp er på listan som sitter på Näsaäng alternativt maila mig på This is a mailto link om ni är sugna på att komma. Vilket ni definitivt är!Vi avslutar dagens rapportering med en bild på Sebastian Baehre i matchtiebreak, uppslukad av en tyfon av storlek 12 på Beaufort-skalan. Det ska inte vara för lätt!

Missa nu inte KM-upplösningen, vi ses nere på Näsa vänner!

Skribent: Todd Åkesson
Epost: This is a mailto link

klart.se

  

 

Audi Danderyd

Framtidsfys.org 

 

Max

Riflex-logo

min_tennis_mar_2012_170x170_01

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info