Hoppa till sidans innehåll

KM - dag 1 och 2: Första helgen överstökad efter vädermässig bergochdalbana

06 AUG 2018 12:16
Årets klubbmästerskap är inlett! Under lördagen och söndagen spelades drygt 30 matcher då hälften av klasserna servades igång. Här kommer ett litet axplock med det bästa från KM:s två första dagar.
  • Skapad: 06 AUG 2018 12:16

Det kändes ganska givet att det skulle börja regna precis när KM skulle till att starta efter att vi inte sett en tillstymmelse till molnighet på flera månader. De lokala skurarna blandades med åska och solsken vilket gjorde att inledningshelgen blev något ryckig med totalt 4-5 avbrott. Två matcher fick flyttas in i hallen under lördagen men i övrigt kunde vi spela färdigt alla matcher utomhus, till allas stora glädje.

Den första helgen, även kallad ”förbehållshelgen” då många fortfarande är på semester, bjöd på drygt 30 matcher från flera olika klasser. Den jämnaste lördagsmatchen spelades i Damer 40 mellan Malin Sjöstrand och tjejen med det härligaste namnet sedan eldkvarn brann, Maria Eugenia Quiroga de Ekman. En match med många ansikten och vändingar där det räddades matchbollar åt höger och vänster. Det var två tjejer som hade ont på både ett och tre ställen efter dryga två timmar när Malin vunnit med 13-11 i matchtiebreak.

Vi bjöds också på en rafflande generationsthriller mellan Janne Gertoft/Gustaf Kocken och Joakim/Astrid Törnqvist. 11-åriga Astrid dikterade villkoren på banan medan de tre herrarna försökte hänga med så gått de kunde. Efter ytterligare ett spännande matchtiebreak lyckades Janne och Gustaf vinna, 5-7, 6-1, 10-8.

Under söndagen tog sig Alvin Isaksson till åttondelsfinal i Herrar B efter att ha vunnit en hård och jämn kamp mot den jämngamle Philip Wahlberg. Dagen innan slog Alvin med besked ut fjolårsfinalisten Victor Månsson, som inte precis hade toppat KM-formen till KM. Snällt uttryckt.

Den åttondeseedade Martin Vernmark har, precis som Alvin, vunnit två matcher i Herrar B och besegrade bland annat Mikael ”Fejk-Z” Zetterberg i en prestigebatalj med mycket publik under söndagen.

I en flyttad Herrar A-match räddade Claes Hedin flertalet matchbollar mot Oliwer Mattar och vann med 14-12 i matchtiebreak. Claes är fortsatt obesegrad i just matchtiebreaks där han kan stoltsera med den finfina statistiken 5-0. Stefan Åslin, som aldrig vunnit ett matchtiebreak i stt snart 51-åriga liv, borde kanske studera Claes lite mer.

Helgens sista match var vänsterhandsstriden mellan den förstaseedade Marcus Fogel och Mattias Wahlberg i Herrar 45-klassen. Marcus, som är obesegrad i H45 på grud, fick bekänna färg i en välspelad match där Mattias spelade fin tennis. Marcus, som är expert är att vinna den här typen av matcher, var slutligen snäppet vassare och kunde vinna det andra setet lite lättare än det första som gick till tiebreak. All heder åt Mattias dock som verkligen blivit bättre de senaste åren. Detta var dessutom hans fjärde match under helgen och hans enda förlust. KM har alltså börjat bra för Wahlberg som är med och slåss i totalt sex klasser.

När vi nu greppar våra smartphones och öppnar diverse väderappar kan vi konstatera att det ser ut att bli både bättre och stabilare de kommande dagarna. Något tävlingsledningen är väldigt tacksam för.

KM rullar vidare och matcherna startar runt 13.30 nu på vardagarna och lär bli klara någon gång vid 21-tiden på kvällarna. Det finns så mycket härlig tennis att njuta av på Sveriges vackraste anläggning. Vi ses på Näsaäng i veckan!

Klicka här för att se alla resultat, tider och lottningar från KM!

 

Skribent: Todd Åkesson
Epost: This is a mailto link

klart.se

  

 

Audi Danderyd

Framtidsfys.org 

 

Max

Riflex-logo

min_tennis_mar_2012_170x170_01

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info