Hoppa till sidans innehåll

KM – dag 13 och 14: Finalklart – här är samtliga analyser och förhandstips

17 AUG 2018 21:56
Nu återstår bara en dag och 15 matcher av det här rekord-klubbmästerskapet. Jag har som vanligt laddat upp med mina analyser och tippningar inför imorgon.
  • Skapad: 17 AUG 2018 21:56

Under torsdagen och fredagen bjöds vi på riktigt många jämna matcher. Som sig bör när det ska koras finalister. Nedan ser ni finalschemat för imorgon samt mina högst amatörmässiga tippningar och analyser. Jag ber er i vanlig ordning att ta dessa med en rejäl nypa salt.

9.00 - Herrar C
Jörgen Bernhoff vs Christopher Johansson

En intressant final mellan två killar som verkligen visat sig väl värda platserna. Båda påminner en hel del om varandra spelmässigt då båda servar bra och extremt kvickfotade på banan. Den som tar vara på lägena bäst när de ges har störst chans.

Todd tippar: Bernhoff 55% - Johansson 45%


10.30 - Pojkar 12
Victor Moazed vs Milo Carenco

En spännande final som förväntas bli riktigt tajt. De två träningskompisarna brukar vara väldigt jämna och här lär dagsform och små marginaler avgöra. Viktigt för båda spelarna blir att hålla humöret uppe matchen igenom för att inte bjuda på för mycket enkla misstag.

Todd tippar: Moazed 45% - Carenco 55%


10.30 – Mixeddubbel B
Therese/Mikael Hasslegren vs Linda Neffler/Mikael Zetterberg

En stenhård batalj att vänta där de små marginalerna blir viktiga. De förstaseedade Hasslegrens har sett oförskämt stabila såhär långt och får därigenom bära ett litet favorittryck i mina ögon.

Todd tippar: Hasslegrens 60% - Neffler/Zetterberg 40%


11.30 - Flickor 12
Viveka Gardes Koutny vs Louise Ternström

Två tjejer som spelat med och mot varandra hur många gånger som helst, där Louise vunnit de senaste gångerna. Båda spelarna har fina slagregister och bra tillslag på bollen. Den som för dagen har bäst tålamod och vågar hålla i bollen och vänta på misstag har störst chans här.

Todd tippar: Gardes Koutny 45% - Ternström 55%


12.00 – Damdubbel AB
M.Orlando/M.Zätestam vs S.Håkanson/L.Schalin

De två toppseedade paren har levererat och tagit sig till final med besked. Vem som vinner här vågar jag knappt sia kring. Allt annat än en tuff och jämn fajt känns överraskande. Magkänslan tippar lite åt paret Håkanson/Schalin. Fråga mig inte varför.

Todd tippar: Orlando/Zätestam 45% - Håkanson/Schalin 55%


12.00 - Damer AB
Tilde Höweler Lundin vs Erica Hellbe

Två tjejer som tränar ihop i princip varje dag och känner varandras spel bättre än sina egna fickor. I fjolårsfinalen, då de också möttes, vände Tilde och vann efter att ha förlorat första set med 0-6. Den ett år yngre Tilde har kanske ett litet mentalt övertag som hon kan dra nytta av. Finns en överhängande matchtiebreakrisk här.

Todd tippar: Höweler Lundin 55% - Hellbe 45%


13.30 - Herrar B
Max Pettersson vs Fredrik Odevall

Dessa båda möttes tidigt i förra årets Herrar B-lottning. Då segrade Max i en stenhård 7-6, 7-6-drabbning. Räkna med att Fredrik är ute efter revansch nu. Båda spelarna har visat gryende form genom turneringen och har möjlighet att kamma hem titeln här om spelet stämmer. Men att ha en dålig dag är det ingen som någon av dem har råd med. Max måste hålla koncentrationen uppe från start då det är väldigt lite som talar för att den vindsnabbe Odevall kommer bjuda på speciellt många misstag.

Todd tippar: Pettersson 40% - Odevall 60%


14.30 – Mixeddubbel A
T.Höweler/V.Turina vs E.Hellbe/E.Wiorek

Även här lär det bli extremt jämnt och tajt. Två par som behöver vara noggranna för att inte ge bort initiativ eller poäng alltför enkelt. Luktar det supertiebreak här månne? De något äldre Elias och Erica får det knappa förhandstipset ändå.

Todd tippar: Höweler/Turina 40% - Hellbe/Wiorek 60%


14.30 - Herrar A
Gustav Hasslegren vs Todd Åkesson

Jag undviker helst några djupare analyser när jag själv, otroligt nog, är involverad. Gustav har visat grym form och vann RM för 16-åringar förra helgen. Det här blir svettigt för undertecknad och hans högst okonventionella tennis. Riktigt svettigt.

Todd tippar: Hasslegren 65% - Åkesson 35%


16.00 - Pojkar 16
Wilmer Isaksson vs Axel Mårtensson

I fjol möttes dessa båda lirare i Pojkar 14. Då vann Axel i två jämna set. Räkna med att det blir stenhårt och små marginaler åt det ena eller andra hållet som fäller avgörandet här. Återigen kommer det handla om vem som har bäst tålamod på gruset och klarar sig från att bjuda på för mycket misstag. Ovisst, tätt och tajt.

Todd tippar: Isaksson 45% - Mårtensson 55%


16.00 – Herrdubbel A
J.Bergbom/H.Nordgren vs T.Åkesson/B.Sahlin

Här borde det vara spel mot ett mål. Jag lär vara brutalt sliten och gå på reservtanken medan Björn haltar runt på en höft. Jonas och Henrik har en högre växel i sitt spel och bör kunna defilera hem titeln här. Men räkna med att vi kommer kriga om det. Större under har skett. Eller?

Todd tippar: Bergbom/Nordgren 85% - Åkesson/Sahlin 15%


17.30 - Juniordubbel
C. Ternström/P. Wahlberg vs V. Gardes/L. Ternström

Här får nog ändå de två är äldre killarna bära det stora favoritskapet. Speciellt med tanke på att detta blir tjejernas tredje match för dagen. Eventuellt skulle lite gummiarmar kunna ställa till det för grabbarna. Med no-ad och supertiebreak vet man aldrig.

Todd tippar: Ternström/Wahlberg 80% - Gardes/Ternström 20%


P.S. Herrdubbel B-finalen kommer att spelas klockan 13.00 men då semifinalerna spelas tidigare på morgonen underviker jag att tippa den klassen. Det blir lite för spekulativt för min smak med fyra återstående par.

Nedan ser ni finalschemat i sin helhet.Senare på kvällen vankas det KM-fest på Näsaäng, det är ännu inte för sent att skriva upp sig. Gör det på listorna imorgon förmiddag om du ännu inte är anmäld!

Nu ska jag försöka få några timmars sömn innan det för egen del blir dubbla finaler samt att vi tillsammans ska ro den här KM-skutan i hamn. Av totalt 307 matcher återstår nu endast 15.

Lets wrap this up, vi ses imorgon!

Klicka här för att se samtliga resultat, tider och lottningar från KM!

Skribent: Todd Åkesson
Epost: This is a mailto link

klart.se

  

 

Audi Danderyd

Framtidsfys.org 

 

Max

Riflex-logo

min_tennis_mar_2012_170x170_01

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info