Hoppa till sidans innehåll

KM – dag 1 och 2: Bragdvändningen gav Felix första segern

2018-01-06 21:50
Årets rekord-KM, som innefattar 240 deltagare och 340 matcher, har inletts i en ruskig takt. I helgen spelas närmare 150 matcher och här kommer en sammanfattning med det bästa från fredagens och lördagens bataljer.
  • Uppdaterad: 2018-01-06 21:51

Närmare 40 matcher avverkades under inledningsdagen. Vi bjöds på såväl junior- som veteranfajter med, som vanligt, väldigt varierad nivå och underhållningsvärde. Jag har valt ut tre matcher att prata lite extra kring rörande fredagen.En av dagen längsta, jämnaste och kanske rentav den bästa spelmässigt utspelade sig i den första Herrar B-omgången mellan Joakim Törnqvist och Rasmus Pedersen. Matchen pågick i närmare 2,5 timme och båda spelarna vann varsitt set med minsta möjliga marginal i tiebreak. När det vankades matchtiebreak lyckades Joakim knipa segern med 10-8. Det faktum att familjen hotat med att låta honom sova i garaget vid förlust var kanske det som fick honom att skärpa sig när det verkligen gällde. Grym underhållning från såväl Joakim som Rasmus, tack för det!I Damer 40 möttes Beatrice Skiöld och Jennie Mattar i en på förhand väldigt oviss holmgång. Tur var att matchen låg bland de sista för dagen då den i annat fall hade totalslaktat tidsschemat. Den något mer aggressive Beatrice hade svårt att slå hål på Jennies stabila defensiv vilket föranledde många väldigt långa dueller och games. Efter närmare tre timmar och 800 krämpor stod Jennie som vinnare i matchtiebreak. 7-6, 2-6, 10-7. Bra kämpat tjejer!Fredagens allra sista match blev också den mest dramatiska och känslosamma. När Felix Pettersson, som aldrig tidigare lyckats knipa en vinst i Herrar C-klassen, låg under med 3-6, 2-5 och 0-30 mot Rubin Wadenholm fanns det inte mycket som talade för att det skulle gå vägen den här gången heller. Trots två singelmatcher i benen repade Felix mod och vände på steken med en härlig inställning, energi och tungt forehandspel. Han tog andra set med 7-5 och tvingade fram ett matchtiebreak. Väl där hamnade han i underläge med 6-9, tre matchbollar till Rubin alltså. Felix vägrade ge upp, knep fem raka poäng, sträckte armarna mot skyn och skrek ut sin lättnad tillika glädje när han förstod att han vunnit matchen. ”Såja, så sjukt viktigt! Så j*vla starkt, jaaaaaaa!” hördes från bana 3 när klockan närmade sig 23.00 och där och då var nog Felix den gladaste killen på jorden. Mäktigt!

Från lördagen tar vi med oss ytterligare 50 spelade matcher från klockan 08.00 på morgonen till 21.00 på kvällen. Dagens bästa och jämnaste match stod Claes Hedin och Axel Mårtensson för i Herrar B. Efter närmare två timmars spel vann den nästan 20 år äldre Claes i matchtiebreak efter att båda spelarna vunnit varsitt set med 7-5. Matchen bjöd på många långa och sevärda dueller som framkallade trevliga reaktioner från den digra publikskaran.

I övrigt spelades det matcher i allt ifrån Herrar A till Damdubbel BC under lördagen och mycket har gått enligt plan vad gäller resultat. Några enorma kioskvältare till skrällar kan jag såhär på rak arm inte påminna mig om egentligen. Det skulle väl kanske vara att den trefaldiga ”Årets spjut-vinnaren” Stefan Åslin lyckades diskvalificera sig från alla sådana spekulationer och diskussioner i och med att han faktiskt besegrade Roger Lind i Herrar 45. Skämt åsido. Den ”nya Stecke” är förberedd, i form och redo att slåss om andra titlar än ”Årets spjut”.

Klicka här för att se alla resultat, lottningar och tider från KM!

Imorgon är det matcher hela dagen från klockan 08.00 till 23.00 på kvällen. Det finns därigenom ett helt smörgåsbord med bra, roliga, konstiga och intressanta matcher att välja mellan. Jag rekommenderar Björn Sahlin mot Elwin Gauffin klockan 13.00 i Herrar A till exempel. Om den gode Björns totalkantiga rörelsemönster inte faller er i smaken finns ytterligare 55 matcher att njuta och ta del av. Varmt välkomna!

// Generalen


Gilla Näsbyparks TK på Facebook för ytterligare uppdateringar!

Skribent: Todd Åkesson
Epost: This is a mailto link

klart.se

  

 

Audi Danderyd

Framtidsfys.org 

 

Max

Riflex-logo

min_tennis_mar_2012_170x170_01

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info