Hoppa till sidans innehåll

KM – dag 3, 4 och 5: Första veckan i sitt crescendo – vi närmar oss finaler

09 AUG 2018 09:06
Ytterligare tre KM-dagar kan läggas till handlingarna samtidigt som vi konstaterar att den första veckans klasser nu på allvar börjar arta sig. Vi har redan korat finalister i sju av klasserna och här kommer en uppdatering kring det senaste i KM-väg.
  • Skapad: 09 AUG 2018 09:06

Vi inleder med ett par tillbakablickar från måndagens, tisdagens och onsdagens höjdpunkter där nästan 70 matcher avverkades.

Då KM innehåller fler matcher än någonsin finns en viss risk att tidsschemat blir lite försenat. Speciellt om matcherna blir jämna och långa som de i många fall blev under måndagen och tisdagen där sammanlagt tre matcher fick flyttas in i hallen på grund av mörker framåt 21.30 på kvällen. Eva Englund/Annika Markesjö mot Louise Nielsen/Emelie Wiorek i Damdubbel C var en av dessa matcher. En i långa stunder välspelad och sevärd match såväl ute som inne. Trots att seniorerna Annika och Eva bokstavligen fått täcka skott och blivit prickade både en och tre gånger kunde man slutligen få sin revansch på juniorerna då man vann i två riktigt tuffa set. Av bilden nedan att döma var det dock idel glada miner efteråt.På bilden högst upp kan vi skönja Jan Gertofts grusbeprydda ryggtavla. Janne bjöd sannerligen upp till kamp i sin måndagsbatalj mot Ulf Ek i Herrar 65 och gjorde verkligen allt i sin makt för att avgå med slutsegern. Trots att Janne kastade sig hejvilt efter bollarna kunde Ulf avgå med vinsten i ett rafflande matchtiebreak.

Under tisdagen zoomade undertecknad ut framåt kvällskvisten då den vänlige Lovisa Schalin erbjöd sig att ratta tävlingslederiet. Med andra ord kan jag bara återberätta det jag hört om matcherna som spelades då.


I H45-klassen vill jag lyfta fram Andreas Ternström som stod för en liten skräll när han i två raka set utmanövrerade den meriterade och tredjeseedade Mikael Schillström och gick till semifinal. Jättebra gjort!

Vi korade även finalisterna i Damdubbel C-klassen där det står klart att de två toppseedade paren gör upp om titeln. Anna Hällöv/Charlotta Weithz och Alma Moazed/Sara Orest har båda tagit sig till final via två vinster i raka set.

Max Pettersson och Johan Bergenudd möttes i en riktig holmgång i Herrar B. När mörkret började skymma över Näsaäng kunde Max, efter att ha räddat två matchbollar, vinna med 14-12 i avgörande matchtiebreak.

Kvällen avslutades, precis som dagen innan, i hallen där Ricardo Neyth kunde boka sin finalplats i Herrar 55. Detta efter att ha besegrat fjolårsmästaren Mikael Angervall i raka set, 6-4, 6-3. Ricardo kommer att möta Jörgen Olsson i fredagens final. Jörgen som, via en vinst och två WO:s, fått en betydligt enklare resa till final än Ricardo.

Vidare till onsdagen där fler finalpar korades. Först ut var semifinalerna i Herrar 65 och Pojkar 14 där Anders Svensson och Bengt Göransson vann med närmast identiska siffror i den förstnämnda klassen. Likaså gjorde Mårten Schalin och Wilmer Isaksson i Pojkar 14.

Det står även klart att Malin Sjöstrand och Charlotta Weithz kommer att mötas i lördagens Damer C-final. Båda vann varsin jämn och spännande semifinal mot Marina Bonn respektive Hanna-Lotta Nielsen.

I Damer 40 kommer de goda vännerna Linda Neffler och Jennie Mattar mötas i en riktig rysare till fredagsfinal. Båda två har verkligen visat sig värdiga finalplatsen då de stött på idel meriterat och högklassigt motstånd på vägen. Linda började med att slå Karin Gardes i raka set. Likaså gjorde Jennie mot den duktige Madeleine Orlando Lundh. I sina semifinaler sedan mötte dem fjolårsfinalisterna Sofi Håkanson och Mona Zätestam. Både Linda och Jennie höll en jämnare nivå än sina motståndare och följde sin spelplan till punkt och pricka. Något som resulterade i att de nu ska mötas i final. Ovisst, tajt och hårdnackat lär det bli på fredag. Det är ett som är säkert.

Vi kan slutligen konstatera att sju av åtta seedade spelare pallat trycket och tagit sig till kvartsfinal i den prestigefyllda Herrar B-klassen. Det har faktiskt artat sig såpass fint att vi har en senior mot en junior i varje kvartsfinal. Upp till bevis nu för ”gubbarna” som måste visa att gammal verkligen är äldst.

KM-tåget rullar vidare under torsdagen där de två första finalerna, i Herrar 65 och Herrdubbel 70, ska spelas. Nästa artikel här på hemsidan kommer troligen efter fredagens spel då vi kommer ha åtta KM-mästare korade. Dessutom ska vi snacka upp övriga finaler parallellt med att den andra veckans klasser accelererar igång i högsta hastighet.

Klicka här för att se alla resultat, tider och lottningar från KM!

Vi ses nere på Näsaäng!

Skribent: Todd Åkesson
Epost: This is a mailto link

klart.se

  

 

Audi Danderyd

Framtidsfys.org 

 

Max

Riflex-logo

min_tennis_mar_2012_170x170_01

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info