Hoppa till sidans innehåll

KM – dag 3 och 4: ”En soptunna mot en uttråkad junior!”

2018-01-08 22:45
Med fyra fullmatade KM-dagar i bagaget kan vi konstatera att drygt hälften av alla matcher nu är spelade. Söndagen och måndagen innehöll mycket och här kommer ett svep från dessa båda dagar samt tävlingen i stort.
  • Uppdaterad: 2018-01-08 23:00

Under söndagen spelades det KM-matcher mellan klockan 08 till 23 när drygt 50 bataljer avverkades. Som ni själva förstår saknades det varken alternativ eller dramaturgi. Tio matcher gick dessutom till ett rafflande matchtiebreak.

I Herrar B fick vi se en repris från i somras mellan Patrik Talamo och Claes Hedin. Nu, precis som då, avgjorde de små marginalerna efter en riktigt lång holmgång. Patrik hade både en och två matchbollar innan Claes knep vinsten med 13-11 och bokade därmed sin kvartsfinalbiljett. I just Herrar B-klassen, som är tävlingens största med 45 deltagare, är samtliga seedade spelare vidare till kvartsfinal. Undantaget Gustav Hasslegren som i skrivande stund ännu inte spelat sin åttondelsfinal mot Mikael Hallsen.

Söndagens knall ägde rum i Herrdubbel A där Jakob Söderblom/August Månsson vände och vann mot det tredjeseedade paret Gordon Gauffin/Henrik Nordgren. De förstnämnde var i underläge med 2-6, 3-5 men kunde tillslut stå som segrare med 10-3 i matchtiebreak. Mäkta imponerade!

Dagens publikmagnet var inte helt oväntat matchen på bana 3 klockan 13.00. Vinnaren från i somras och den rykande färske SALK Open-vinnaren, Elwin Gauffin, ställdes mot förstaseedade Björn Sahlin i en mycket tuff första omgång av Herrar A. Matchen blev som väntat jämn och långdragen mellan två vänsterhänta killar med lite olika auror runt sig. Björn beskrev det bäst i en desperat kommentar efter en förlorad duell: ”Vad är det här? En soptunna mot en uttråkad junior!”. Pricksäkert Björne!

Matchen då? Jo, Elwin vann i två raka men tuffa set. 7-5, 6-3 och detta blev första gången i Björns drygt 20 år långa KM-karriär som han åker ut i första rundan av singelklassen. Det ska inte tolkas på något annat sätt än ett sundhetstecken för tennisen.

När vi ändå är inne på Herrar A kan vi tillägga en lite intressant spaning. I kvartsfinalerna finner vi inte en enda av de fyra seedade spelarna. Vankas det skräll månne?

Måndagen har jag lite tuffare att rapportera ifrån då undertecknad fick en dag ledigt efter en tuff och lång helg. Således såg jag inte speciellt mycket KM-tennis och kan inte göra några djupare analyser. Däremot kan vi konstatera att KM:s första vinnare faktiskt är utsedd. Då en av de tre poolspelsdeltagarna i Herrar 70 tvingats lämna återbud blev matchen mellan Jan Gertoft och Per Broman en ren final. Den förstnämnde segrade med 7-5, 6-2 och kan därigenom lägga vantarna på den första pokalen. Snyggt Janne!

En annan sak som är säker att Elias Wioreks start på jakten efter sin fjärde(!) ”Svettdroppe” knappast kunnat börja bättre. Marängen är med i fem klasser, har hittills spelat åtta matcher, vunnit samtliga varav hälften i matchtiebreak. Det finns ett par utmanare till priset men Elias får definitivt klassas som toppkandidaten såhär långt in i tävlingen. Jag vill inte jinxa något, men Ajay Vadhers rekord på 313 games ligger pyrt till.

Klicka här för att se alla resultat och tider från KM!

Jag vill också slå ett slag för KM-festen på lördag som i vanlig ordning ser ut att attrahera en hel del folk. All info ser du nedan och du anmäler dig på listan som sitter i hallen.Slutligen ett litet tack till Björn och Stefan som hjälpte till som tävlingsledare under måndagen när jag var ledig. Batterierna är nu fulladdade och jag ser fram emot en ny fullsmetad KM-dag imorgon. Matcherna börjar klockan 14.30 och sista insläpp är klockan 21.00.

Varmt välkomna!

Skribent: Todd Åkesson
Epost: This is a mailto link

klart.se

  

 

Audi Danderyd

Framtidsfys.org 

 

Max

Riflex-logo

min_tennis_mar_2012_170x170_01

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info