Hoppa till sidans innehåll

KM – dag 5 och 6: Hägglund blev Fogelskrämma och satte punkt för en era

2018-01-11 00:10
Ytterligare två högintensiva KM-dagar kan läggas till handlingarna parallellt med att vi kan konstatera att det börjar dra ihop sig i klasserna. Nya vinnare är dessutom korade i 10-årsklasserna, läs om detta och mycket mer från tisdagen och onsdagen.
  • Uppdaterad: 2018-01-11 00:24

Tisdagen bjöd på mycket tennisgodis och hela nio matcher, vilket motsvarar en tredjedel, gick till ett avgörande och rafflande matchtiebreak.

Dagens längsta match fick vi se i Pojkar 12 mellan Alexander Samuelsson och Victor Moazed Ernfalk. Båda spelarna vägrade missa matchen igenom vilket gjorde den närmare tre timmar lång. I potten låg en finalplats vilket märktes då det var mycket nerver och noggranna val av slag från båda killarna. Alexander segrade tillslut i matchtiebreak (10-6) och får i lördagens final möta Otto Thomasson som fick en något enklare resa till final.

Om den beskrivna tillställningen ovan var dagens längsta match så var den jag nu kommer till kanske en av de mest underhållande och dramatiska. I Herrdubbel B:s andra omgång möttes Patric Naeslund/Mikael Hallsen och Anders Holmstedt/Johan Tegge. Två enormt jämna set som slutade med vinst i varsin riktning följdes av ett högdramatiskt matchtiebreak med stor nerv och mycket spänning. Slutligen kunde Patric och Micke knipa matchen tillika kvartsfinalplatsen med 10-8. Tack för underhållningen grabbar!Från onsdagen hämtar vi massor med läckerheter från vår digra KM-buffé. Det blev tidigt på dagen finalklart i Pojkar 14 efter stort drama i en av semifinalerna. Axel Mårtensson slog Wilmer Isaksson i en välspelad rysare, 5-7, 6-4, 10-7 och får i lördagens final möta Mårten Schalin som besegrade Alvin Isaksson i raka set.

Parallellt färdigställdes 10-årspoolspelen och två nya mästare kunde således koras. Sju tappra tjejer och killar har spelat jättefin tennis och kämpat in i det sista. Vann gjorde till sist Sonja Wedenski på tjejsidan och Oskar Snällman (som saknas på bilden) i killklassen. Bra jobbat!Det är även klart för semifinaler i den största och kanske tuffaste klassen, Herrar B. Tre av fyra kvartsfinaler blev tillslut ganska ensidiga medan den fjärde bjöd på riktig dramatik. Publiken bjöds på några ruggigt intensiva sista minuter mellan Sebastian Baehre och Max Pettersson. Efter flera närmast osannolika dueller kunde Sebastian vinna på sin fjärde matchboll med magsyran uppe i gomseglet. 6-1, 5-7, 11-9 och därmed är alla de fyra toppseedade spelarna i semifinal. De övriga tre stavas Fredrik Odevall, Vincent Turina och Gustav Hasslegren.

Vi bjöds även på en hel del underhållande Mixeddubbel B-matcher under onsdagen. Exempelvis var ”veteranerna” Therese Hasslegren och Jonas Björkman nära att skrälla mot juniorerna Sara och Mårten Schalin då man pressade dessa till ett avgörande matchtiebreak. Även om man gjorde en fin match och stod upp riktigt bra låter Jonas genombrott vänta på sig. Det kan låta lite märkligt när han har en namne som varit världsetta med 60 ATP-titlar innanför västen. Ett par stora skor att fylla med andra ord.

Onsdagen avslutades med en knall då toppseedade Marcus Fogel åkte ur Herrar 45-klassen. För att ni ska förstå vilken raritet det är kan vi nämna det faktum att han aldrig tidigare förlorat en H45-match i sitt liv. Han har heller inte förlorat en KM-match (även Sollentuna inräknat) sedan sommaren 2014.

Den som tillslut satte stopp för Fogels framfart och era blev Fredrik Hägglund. Marcus började matchen bäst och vann också första set rättvist med 6-3. Fredrik kom inte riktigt upp i tempo och Marcus gillrade sina små fällor som han så ofta gör och likt en boaorm slingrar han sig runt motståndaren för att till sist krama ihjäl sitt byte. Häggis tog sig dock ur greppet och började spela ännu offensivare, snabbare och flackare. Något som Marcus inte riktigt gillar och sakta gled matchen Marcus ur händerna då Fredrik knep andra set med 6-3. Hägglund fick en drömöppning i matchtiebreak och hade en 7-3-ledning. Fogel åt ikapp försprånget och räddade två matchbollar vid 7-9. Den andra var en perfekt lobb ur ett pressat läge som damp ner mitt på linjen. Så typiskt Fogel tänkte tävlingsledningen när klockan precis slagit 22.30. Fredrik gör sedan två kanonpoäng och avslutar med en dödande, rak, otagbar backhandretur och därmed var Fogel-förbannelsen bruten. Marcus, som den sportsliga kille han är, visade inga sura miner utan gratulerade Fredrik till vinsten. Var så säkra på att Fogel kommer tillbaka, starkare än någonsin.Imorgon trummar vi vidare då ytterligare agnar ska skildras från diverse veten. Två finaler ska också spelas, i Herrar 65 och Herrdubbel 70.

Glöm inte att anmäla er till KM-festen heller! Många har redan skrivit upp sig, detta görs i hallen. Det kommer garanterat bli en kanonkväll ni inte vill missa!

Klicka här för att se alla resultat och tider från KM!

På fredag kommer nästa inlägg från mig här på hemsidan då jag bland annat kommer analysera och tippa alla singelfinaler. Missa inte det!

Imorgon drar vi igång strax efter lunch, vi ses i hallen!

// Generalen

Skribent: Todd Åkesson
Epost: This is a mailto link

klart.se

  

 

Audi Danderyd

Framtidsfys.org 

 

Max

Riflex-logo

min_tennis_mar_2012_170x170_01

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info