Hoppa till sidans innehåll

KM – dag 7 och 8: Fantastisk finaldag står för dörren – läs analyserna här!

13 JAN 2018 02:03
När de sista två ordinarie KM-dagarna nu är avklarade återstår enbart den så upphaussade finaldagen där 35 matcher och 21 finaler ska spelas. Nedan kan du ta del av all info samt läsa mina analyser kring samtliga singelfinaler.
  • Skapad: 13 JAN 2018 02:03

Såväl torsdagen som fredagen (framförallt den sistnämnda) bjöd på närmast sanslös dramatik och spänning i kvarts- och semifinalspelet. När Mona Zätestam slog in matchbollen mot Bogdana Moldovan var klocken en bra bit förbi efter midnatt på fredagskvällen. Således kommer det inte några djupare analyser eller anekdoter från dessa två dagar då undertecknad tänkt få några timmars sömn innan det bär av mot hallen igen klockan 07.30 imorgon bitti.

Däremot kan ni se alla torsdagens resultat här och fredagens här!

Jag tänkte också bjuda er på finalanalyser och mina amatörmässiga tippningar kring samtliga 13 singelfinaler imorgon. Dubbelklasserna spelar sina semifinaler imorgon bitti och jag låter därför dessa vara, det blir alldeles för spekulativt att tippa dem när fyra par återstår i varje klass. Totalt har vi 15 semifinaler och 21 finaler att bevittna och njuta av under morgondagen.

Som vanligt är mina totalt ofarliga analyser baserade på min objektiva bedömning och det finns inte något personligt inbakat någonstans. Det räknar jag med att ni förstår.

8.00 - Pojkar 12
Alexander Samuelsson – Otto Thomasson
En tajt och tät drabbning blir att vänta här. Två bollsnåla, envisa och säkra killar gör upp om P12-guldet. Alexander är väldigt säker och disciplinerad medan Otto kanske har lite fler offensiva vapen att ta till. Mycket talar för att denna final blir rätt långdragen.
Todd tippar: Samuelsson 45% - Thomasson 55%

9.00 - Flickor 12
Lisa Snällman – Louise Ternström
Oj, här var det svårsiat! Båda tjejerna besitter fantastiskt fina slag och är väldigt allround i spelet. Båda behärskar det mesta på banan, speciellt med tanke på deras ringa ålder. Det kan bli viktigt med en bra start för att våga spela ut och inte bli för försiktig. Det känns som att små marginaler och tillfälligheter kan komma att spela in när det ska avgöras. Jag tycker mig känna en viss supertiebreak-doft här och helgarderar därför.
Todd tippar: Snällman 50% - Ternström 50%

12.00 – Herrar C
Theodor Weithz – Robert Spång
En final mellan två killar som besitter ett stort spel men som tenderar att bli aningen försiktiga i matchsituationer. Den som kan klara av det ”fega” spelet bäst och krydda det med lite offensiv touch när tillfälle ges tror jag har bäst möjlighet. Theo är yngre och har inte spelat lika många matcher i turneringen, men Robert är riktigt lurig och jag vet ärligt talat inte vad jag ska tro. Jag fegar ur!
Todd tippar: Weithz 50% - Spång 50%

13.00 – Damer B
Rebecca Forsberg – Irena Munozova
Rebecca har åtminstone två dubblar tidigare på morgonen, något som kan komma att sitta lite i benen när det är dags för singelfinal mot Irena som i sin tur har fått vila sen semin. Om Rebecca håller sig kall mentalt finns goda möjligheter, men Irena är svårforcerad. Svårt!
Todd tippar: Forsberg 55% - Munozova 45%

13.00 – Damer C
Anna Axenhorn – Ping Höjding
Anna (bilden) gjorde en heroisk insats när hon tog sig till final under fredagen. Hon har för stunden nämligen bara sju funktionella fingrar att spela med sedan hon skadade sig kraftigt tidigare i veckan och är hårt gipsad/bandagerad runt de resterande tre. Bollsäkre Ping tycks å sin sida frisk som en nötkärna.
Todd tippar: Axenhorn 30% - Höjding 70%

14.30 - Pojkar 14
Axel Mårtensson – Mårten Schalin
Två unga herrar med fina slagarsenaler och bra inställning. Ingen av spelarna kommer ge sig i första taget. Mårten kommer stärkt från en lättare semifinal än den Axel fick. Axel har dessutom fler finaler under dagen och måste kanske disponera krafterna lite bättre. Det känns dock vidöppet på förhand.
Todd tippar: Mårtensson 45% - Schalin 55%

14.30 – Damer 40
Maria Seger – Mona Zätestam
Den nykorade regionsmästarinnan Maria har utan bekymmer tagit sig fram till final. Monas semifinal var klar strax efter midnatt på fredagskvällen. Att semin lär sitta i benen på Mona är ett som är säkert och Maria bär därför, i mina ögon, ett stort favoritskap här. Fin tennis mellan två tekniskt väldigt skickliga spelare väntar!
Todd tippar: Seger 80% - Zätestam 20%

15.30 – Herrar 45
Fredrik Hägglund – Magnus Söderblom
Fredrik har imponerat stort och bland annat slagit ut giganten Fogel på sin väg till final. Magnus har via en WO och två tuffa matchtiebreak löst finalbiljetten. Fredrik spelar en snabb och offensiv tennis medan Magnus lever mycket på sin list och tjurskallighet. Det blir ett spännande möte mellan två olika spelstilar. Knapp fördel Hägglund!
Todd tippar: Hägglund 55% - Söderblom 45%

15.30 – Herrar 55
Kenneth Bergbom – Robert Spång
Räkna med att Robert kommer vara sliten här efter många singelmatcher på få dagar. Toppseedade Kenneth har tappat ett game på väg till finalen men har en ljumske som strular. Detta till trots kan jag inte göra annat än att sätta upp honom som favorit. Robert har grym inställning och ett par farliga vapen, men kan han verkligen hitta nycklarna mot Kenneths listighet?
Todd tippar: Bergbom 80% - Spång 20%

15.30 – Herrar A
Elias Wiorek – Stefan Noble
Elias dras med en dålig baksida och det är väldigt tveksamt om han ens kommer till spel här. Gör han det lär han verkligen inte vara hundraprocentig. Jag tror tyvärr, för hans del, att han måste vara det för att få ut max av sitt spel och kunna störa Stefan. Noble har visat sig stark hittills då han spelat fin tennis och det kommer uppriktigt sagt krävas ett mirakel för att han inte ska stå som segrare med tanke på Elias tillstånd.
Todd tippar: Wiorek 5% - Noble 95%

17.00 - Pojkar 16
Axel Mårtensson – Hampus Hägglund

Axels andra singelfinal för dagen och mycket talar för att den första kanske sitter lite i benen här. Båda killarna bjuder på en sevärd tennis med fina slag och god speluppfattning. Många långa och kvalitativa poäng lär skådas och jag tror att Hampus får gälla som favorit med tanke på tidigare möten, slitage, etc.
Todd tippar: Mårtensson 35% - Hägglund 65%


17.00 – Herrar B
Vincent Turina – Gustav Hasslegren
En kul och jätteintressant final mellan två duktiga killar som gått hela vägen i den största klassen. Jag ser flera olika matchbilder framför mig och därför blir det svårt att säga vad jag tror. Det jag vet är att Vincent i ”bästa” fall kan komma att ha sju(!) matcher denna finaldag. Om detta blir hans sjunde förstår både ni och jag att det kommer kännas när han kliver in mot Gustav. Jag tror dock på en spelmässig och mental kamp där start och momentum blir nyckelfaktorer.
Todd tippar: Turina 50% - Hasslegren 50%

18.00 – Damer A
Maria Seger – Tilde Höweler Lundin
Den här finalen har alla förutsättningar att bli otroligt sevärd och välspelad. Maria bör rimligtvis vara mer sliten än Tilde då hon spelat mer i veckan och dessutom har en singelfinal innan denna. Därigenom får Tilde ådra sig favoritskapet. Maria har dock alla möjligheter och verktyg att verkligen störa henne.
Todd tippar: Seger 35% - Höweler Lundin 65%

Klicka här för att se finaldagens preliminära spelschema!

Om det, efter dubbelsemifinalerna, uppstår några krockar med spelare som har flera matcher kan det komma att bli vissa små justeringar i tidsschemat.

Vi har som sagt 35 matcher tillika en tiondel kvar att avverka innan det här rekord-KM:et är över. Matcherna börjar redan klockan 8.00 imorgon och de sista finalerna går in klockan 18.00 är tanken. I samband med dem startar KM-festen dit över 100 personer anmält sig. Det kommer bli en otroligt kul kväll med mycket roligt att se fram emot. Jag gissar att buffén kommer vara på plats strax efter finalerna lidit mot sitt slut (ca 19.30-20.00 kanske). Det enda ni behöver ha med er är egen dryck. Man får givetvis komma och gå som man vill, det finns som sagt en hel del KM-godis att ta del av redan från morgonkvisten.

I skrivande stund är klockan 02.03 och det är hög tid att försöka införskaffa sig några få timmars sömn så att man orkar stänga den här fantastiskt härliga KM-butiken på ett någorlunda vettigt sätt.

Vi ses imorgon!

Skribent: Todd Åkesson
Epost: This is a mailto link

klart.se

  

 

Audi Danderyd

Framtidsfys.org 

 

Max

Riflex-logo

min_tennis_mar_2012_170x170_01

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info