Hoppa till sidans innehåll

KM i full gång efter fredagens rivstart

04 JAN 2019 22:58
Klubbmästerskapens första speldag är nu överstökad. Drygt 30 av de totalt 346 matcherna i årets rekord-KM, innefattandes 240 medlemmar, spelades under fredagen.
  • Skapad: 04 JAN 2019 22:58

Mästerskapen inleddes i högsta fart med mycket matcher i framförallt Herrar B och C. Den chilenska bulldozern Ricardo Neyth svarade för en liten skräll när han besegrade den drygt 40 år yngre Alvin Isaksson i en tajt tresetare i Herrar B:s första omgång. Ricardo spelar finurligt och sliter som få på banan men får imorgon bekänna färg mot den förstaseedade sommarmästaren Fredrik Odevall.

Med en spricka i högerarmen slet Elias Wiorek så gott han kunde med fel hand. Efter att ha varit chanslös i första set mot Per Ericson, 0-6, började Elias bli varm i kläderna. Andra set vanns med 6-3 men Per var den starkare av de två i matchtiebrek och vann med 10-6.

Patric Naeslund och Philip Wahlberg bjöd på en spännande tillställning i Herrar B. Patric gjorde en riktigt bra match och vände underläge till vinst i första set. Philip gav inte upp för det utan fortsatte att kämpa, så till den milda grad att han vann andra set med 6-4. I matchtiebreaket som följde var det aldrig något snack utan Philip segrade välförtjänt med 10-2. Bra och nyttig match för båda parter.

Dagens sista höjdpunkt tar vi från den alltid lika ovissa och svängiga Damer C-klassen där Helene Odevall såg ut att han god kontroll på händelserna mot Kaija Niemi. Vaxholmstjejen vann också första set med övertygande 6-0 och den finska massösen hade där och då inte mycket att hämta. Men i andra set blev det fart på grejerna och Kaija vann med 6-2 efter att ha dragit ner på de enkla misstagen betänkligt. Vid 8-8 i matchtiebreak knep Kaija två raka poäng och avancerar därmed vidare efter sju sorger och åtta bedrövelser. Grattis!

Klicka här för att se alla resultat från KM!

Det blev ett ganska kort inledningsinlägg såhär när klockan närmar sig midnatt, men härligt att vara igång! Åtta fantastiska KM-dagar återstår och vi har mycket härligt att se fram emot. Nästa inlägg kommer högst troligen efter den mer än matiga helgen där matcherna duggar tätt från klockan 08 till 21/22 såväl lördag som söndag. Varmt välkomna!

Skribent: Todd Åkesson
Epost: This is a mailto link

klart.se

  

 

Audi Danderyd

Framtidsfys.org 

 

Max

Riflex-logo

min_tennis_mar_2012_170x170_01

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info