Hoppa till sidans innehåll

Maria Seger svensk mästarinna och EM-silver till Gustaf Ström!

03 AUG 2018 12:39
Veteran-SM lider mot sitt slut och förra veckan spelades individuella EM för 18-åringar i Schweiz. Maria Seger och Gustaf Ström tog guld respektive silver i de olika tävlingarna och här kommer en sammanställning gällande de senaste NPTK-resultaten.
  • Skapad: 03 AUG 2018 12:39

Vi inleder i Klosters (Schweiz) där individuella EM för 18-åringar gick av stapeln under förra veckan. Gustaf Ström var uttagen att representera Sverige och gjorde det på ett väldigt bra sätt. I singelklassen gick han, som ett år ung, till sextondelsfinal. Han hade inga problem med det finska motståndet i den första omgången. Därefter väntade den andraseedade rumänen Filip Cristian Jianu, rankad 15 i världen bland juniorer. Gustaf gjorde en topprestation och vann matchen i raka set, 7-6(2), 6-3. Därefter blev det dessvärre respass med minsta möjliga marginal mot belgaren Louis Herman, 4-6, 7-5, 5-7.

I dubbeln gick Gustaf ännu längre då han i par med KLTK:s Erik Grevelius tog sig hela vägen till final. Man vann fyra matcher, varav två med de dramatiska siffrorna 16-14 respektive 10-8 i matchtiebreak, innan man ställdes mot det helrumänska paret Jianu/Palosi i finalen. Matchen blev som väntat stenhård men de fjärdeseedade rumänerna vann matchen och således titeln via tiebreak i båda seten. Bra jobbat killar!

Vi rör oss vidare till Båstad och Veteran-SM som i skrivande stund är inne i sitt slutskede. På fredagsförmiddagen lyckades Maria Seger bli svensk mästare då hon tog hem titeln i DS50-klassen. I finalen slog hon den förstaseedade Anna Gunnarsson från Älta TK med 2-6, 6-0, 6-1. Maria vann dessförinnan sina tre inledande matcher enkelt och tappade endast sex games på dessa fajter. Stort grattis Maria!

Vi kan även konstatera att Anders Björklund knep en bronspeng i HS65-klassen medan Jennie Mattar i par med Upsala TK:s Jimmy Årebjer slutade på en fin andraplats i MD40.

Det har såklart även spelats en hel drös andra tävlingar de senaste två veckorna i vårt avlånga land. Jag tänkte härmed i punktform redogöra för NPTK-framgångarna i dessa.

SEB Karlskrona Open
Damdubbel: Erica Hellbe/Wilma Bergqvist – Vinst
Herrsingel B: Gordon Gauffin – Semifinal
Herrsingel B: Henrik Nordgren – Semifinal
Herrdubbel: Gordon Gauffin/Henrik Nordgren – Semifinal

Holmen Paper Cup – Norrköping
FS16: Saga Koch – Final
PS14A: Albin Jansson – Vinst
PS14B: Jesper Carlsson Seger - Final
PD14: Albin Jansson/Anton Häggberg – Vinst
PS13A: Mårten Schalin – Final
FS10: Ingrid Schalin – Vinst

Gutaspelen – Visby
PS14: Axel Mårtensson – Vinst
PD14: Axel Mårtensson/Karl Fredrik Bellander – Vinst

Havsbadsspelen – Ängelholm
HS65: Anders Björklund – Vinst

Höllviksspelen
PS12C: Milo Carenco – Vinst

Stort grattis alla duktiga näsbyparkare!

Vi ska också passa på att nämna det faktum att Gustaf Ström och Linus Carlsson Halldin i skrivande stund spelar Lag-EM för Sverige i Slovakien respektive Italien.

Det har förhoppningsvis inte undgått någon att Sveriges härligaste klubbmästerskap drar igång imorgon, lördag. Parallellt startar även Junior-SM i Norrköping. Veckan efter vankas det RM för veteraner och juniorer i Åkersberga respektive SALK. Våra veteranlag (H65, H70 och H75) ska dessutom spela Sverigeslutspel och göra upp om SM-pokalen. Som ni hör väntar det mycket högklassigt tennisgodis med idel NPTK-inslag de kommande 2-3 veckorna.

Bilderna är tagna av Jennie Mattar och Caijsa Hennemann.

Skribent: Todd Åkesson
Epost: This is a mailto link

klart.se

  

 

Audi Danderyd

Framtidsfys.org 

 

Max

Riflex-logo

min_tennis_mar_2012_170x170_01

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info