Hoppa till sidans innehåll

NPTK:s klubbchef prisad som ”Årets eldsjäl” av Stockholms tennisförbund

11 APR 2018 10:14
Näsbyparks klubbchef Kenneth Bergbom fick nyligen motta priset som ”Årets eldsjäl” av Stockholms tennisförbund. Ett sannerligen välförtjänt pris efter sina helhjärtade, engagerade, kunniga och ideella insatser för såväl klubb, regioner och förbund.
  • Skapad: 11 APR 2018 10:14

Kenneth har i flera års tid gjort oerhört mycket för att hjälpa tennisen i Sverige. Kenneth har varit den enskilt största orsaken till NPTK:s resa från miljonskulder och en mager verksamhet år 2000 till den ekonomiskt och sportsligt välmående klubb vi har idag med en av tennissveriges absolut finaste och mest välberyktade verksamheter.

Utöver det ovanstående har Kenneth på ideell basis varit med i olika kommittéer och sedan flera år tillbaka suttit i svenska tennisförbundets styrelse där han numera är vice ordförande.
  
I Stockholms tennisförbunds verksamhetsberättelse finns en artikel om Kenneth och hans insatser där man bland annat motiverar priset. Nedan ser ni ett utdrag från denna text. Hela verksamhetsberättelsen finns att läsa här!


”Tankarna och handlingarna för att bygga en hel klubb har Kenneth givmilt delat med andra klubbar som varit intresserade genom att hålla intressanta, nyttiga och roliga föreläsningar. En del personer bedömer en klubb utefter dess tävlingsspelare. NPTK har under dessa år haft mycket spelstarka spelare, men det är inte det enda som gör en hel klubb. Här kommer några smakprov på vad ”hel klubb”-begreppet egentligen innebär: När man kan fylla ett helt plan med glada klubbspelare i olika åldrar och åka på träningsläger i Kroatien eller har ett megastort KM, stor julavslutning, stor närvaro när utebanorna ska göras startklara inför våren och sommaren eller anordnar den internationella WTA-turneringen Stockholm Ladies för 18:e året i rad med runt 80 funktionärer från Kungsan.

Många ideella timmar har lagts ner för att hjälpa andra tränare, klubbar, distrikt/regioner och Svenska Tennisförbundet. Kenneth är Steg 3-utbildad, har mångårig klubberfarenhet, bra magkänsla och ett genuint engagemang att hjälpa svensk tennis. Han har många år jobbat ideellt i Fed Cup-kommittén som senare bytte namn till Herr o Dam-elitkommittén. Han har varit ordförande i Kista fotbollsklubb samt fotbollsledare för båda grabbarnas fotbollslag. Han har varit med i Stockholms Tennisförbunds utbildningskommitté och därefter Stockholms Tennisförbunds ungdomskommitté. Efter ett flertal år i Svenska Tennisförbundets styrelse är han nu vice ordförande.

En eldsjäl karakteriseras ofta som en person som ”med brinnande passion och djupa personliga engagemang stöttar och inspirerar”. Kenneth Bergbom är en sann eldsjäl som Tennis Stockholm med glädje vill överlämna detta pris till.”Kenneth har sedan tidigare bland annat vunnit pris som ”Årets ledare” inom svensk tennis och ”Mackes trofé” som klubben för ett par år sedan mottog, en utmärkelse som tilldelas Sveriges främsta juniorverksamhet.

Skribent: Todd Åkesson
Epost: This is a mailto link

klart.se

  

 

Audi Danderyd

Framtidsfys.org 

 

Max

Riflex-logo

min_tennis_mar_2012_170x170_01

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info