Hoppa till sidans innehåll

SM-GULD FÖR LINUS CARLSSON HALLDIN - VANN 16-ÅRSKLASSEN UTAN SETFÖRLUST!

09 APR 2018 17:16
Junior-SM i Göteborg avlutades i helgen och vi kan med stor glädje berätta att Linus Carlsson Halldin tog sig hela vägen och vann 16-årsklassen på ett otroligt imponerande sätt. Elwin Gauffin till final i 14 årssingeln och vann dubbeln.
  • Uppdaterad: 09 APR 2018 17:17

Vi som känner Linus Carlsson Halldin vet vilken oerhörd tenniskapacitet han besitter och hur hårt han jobbar för att varje dag ta nya steg i sin utveckling. Resultatmässigt har han aldrig tidigare varit i närheten av en sådan här bedrift. Han var visserligen i final i Regionsmästerskapen för ett par veckor sedan och formen var, trots att han var småsjuk i de inledande SM-matcherna, god.

Som sjätteseedad plöjde han igenom den konkurrenskraftiga 16-årsklassen och vann samtliga sex matcher i raka set på sin väg mot titeln. Fruktansvärt imponerande! Miles Mahoney, Måns Dahlberg och Michael Minasyan fick alla stryka på foten för Linus i åttondels-, kvarts- respektive semifinal. I finalen väntade Leo Borg från KLTK. En final som Linus vann med siffrorna 6-3, 7-5.

- Linus imponerar verkligen! Han spelar tungt, håller jämnast nivå och håller sig hela tidig kylig mentalt. Han har även blivit bättre på att ta bollen tidigare och föra spelet vilket gav stor utdelning, berättar NPTK:s tränare Jens Jacobson som var på plats i Göteborg.

Linus lägger ner en närmast otrolig mängd hjärta och själ i sin tennis. Hans seriositet, krigarinstinkt och vilja att hela tiden utvecklas är minst sagt imponerande. Samtidigt kombinerar han det med att vara en fantastisk kille och klubbkamrat. Ett föredöme uti fingerspetsarna verkligen! Det är det som gör det här segern lite extra välförtjänt, stort grattis Linus!

I 14-årsklassen gick förstaseedade Elwin Gauffin till final. Han vann sex matcher innan finalen och i de fyra första förlorade han blott två(!) games. Finalen blev en repris från SALK i januari där han också mötte Jeiden Saidizand från Upsala TK. Då avgick Elwin med segern, den här gången fick han tyvärr bryta i mitten av andra set på grund av skadekänningar. Ställningen då var 6-2, 3-2 i Jeidens favör.

Elwin revanscherade sig dock i dubbeln som han tillsammans med GLTK:s Henrik Bladelius vann. Elwin och Henrik vann både semi- och final i avgörande matchtiebreak. I semin mötte han klubbkompisen Albin Jansson som gjorde en fin tävling tillsammans med partnern Wilhelm Olsen från IS Göta.

Grattis och bra jobbat killar!

Klicka här för att se alla resultat från Junior-SM i GLTK!

Parallellt med JSM spelades Paragon Open i Vallentuna där en hel drös näsbyparkare var med när pokalerna skulle delas ut. Simon Stenlund, Wilma Bergqvist, Johan Orest, Alma Moazed och Sonja Wedenski vann sina klasser medan Victor Moazed, Eira Isaksson, Sarah Orest och Rebecca Forsberg blev finalister.

Här kan du se alla resultat från Paragon Open i Vallentuna!

Skribent: Todd Åkesson
Epost: This is a mailto link

klart.se

  

 

Audi Danderyd

Framtidsfys.org 

 

Max

Riflex-logo

min_tennis_mar_2012_170x170_01

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info