Hoppa till sidans innehåll

Stockholm Ladies: Cabaj Awad ensam svensk i kvartsfinal

01 NOV 2018 20:49
Efter torsdagens fullmatade spelschema är vi nu framme vid kvartsfinaler i singeln och semifinaler i dubbeln i 15.000$-tävlingen Stockholm Ladies. Den förstaseedade Jacqueline Cabaj Awad (bilden) är den enda hemmaspelaren kvar i singelspelet.
  • Skapad: 01 NOV 2018 20:49

Bild: Swetennis.se

Den nyss nämnde Cabaj Awad vann svenskmötet med den sex år yngre Maria Petrovic. 16-åringen gjorde en bra prestation men allt som allt var Sverigefyran Cabaj Awad lite stadigare, framförallt i serve- och returspelet.

Näsbyparkshoppet Anette Munozova föll i en jämn batalj mot ryskan Elena Vikhrianova. Anette agerade aningen passivare än i gårdagens vinst vilket inte passar hennes sätt att spela speciellt bra. Lägen saknades absolut inte men de små marginalerna gick tyvärr inte Anettes väg idag. Vikhrianova vann i två riktigt jämna set, 7-5, 7-6(5).

Julita Saner kunde inte rå på den väldigt skicklige Oona Orpana. Den femteseedade finskan är väldigt konsekvent i sitt spel och gör väldigt få egna misstag. Julia Lövqvist och Alexandra Viktorovitch förlorade båda två snöpligt med 4-6 i avgörande set. Lövqvist kom tillbaka efter att ha förlorat första set medan Viktorovitch hade ett stadigt grepp om matchen via 6-2 i första. Båda två lyckades alltså, trots lite olika matchinledningar, förlora sina respektive matcher tillslut.

Anette må ha förlorat i singeln, men i dubbel är hon i semifinal med sin tyska partner Shaline-Doreen Pipa. Man såg länge ut att få en enkel resa i onsdagens kvartsfinal då man ledde 6-1, 4-0. Men Leticia Temirhanova och Anna Leijon kämpade sig tillbaka och tvingade fram ett matchtiebreak. Väl där vann Anette och Pipa med 10-4. I morgondagens semifinal väntar ett annat svenskt par, Sydney Berlin och Jacqueline Nylander Altenius, som imponerande besegrade det andraseedade ryska paret Iakovleva/Zhuravleva i raka set.

Nedan ser du alla resultat i singel och dubbel.

Cabaj Awad är nu alltså ensamt svenskhopp i singelklassen. Hon ställs imorgon mot Lövqvists överkvinna Elena Malygina. Den åttondeseedade estniskan har vunnit båda sina matcher i tre set medan Cabaj Awad haft en enklare resa till kvartsfinalen. Med det i åtanke, kombinerat med sitt offensiva och tunga spel, får hon gälla som favorit imorgon.

På den undre halvan av singellottningen har vi två heta derbyn att vänta. Elena Vikhrianova och Angelina Zhuravleva möts i en oviss ryssduell. Den sistnämnda får nog bära favoritskapet i och med högre ranking men matchen har alla förutsättningar att bli jämn.

En av de mest intressanta kvartsfinalerna blir finskmötet mellan den tidigare nämnde Oona Orpana och den andraseedade Anastasia Kulikova, som vann förra veckans tävling i Djursholm. Båda spelarna har inte haft några större problem att ta sig till kvartsfinal och det blir spännande att se deras olika spelstilar mötas imorgon. Den vänsterhänte Kulikova är välväxt och spelar tämligen fysiskt medan Orpana lever mer på sin snabbhet och envishet från baslinjen.

Apropå fysik. Den sista kvartsfinalen spelas mellan brittiskan Tiffany William och Ekaterina Reyngold från Ryssland. Det är två riktiga kraftpaket som gör upp om semifinalbiljetten. William imponerade när hon under förra veckan gick till final i Djursholm medan Reyngold har visat vilken duktig tennisspelare hon är, trots att hon bara hunnit fylla 17 år.

Morgondagens spelschema i Stockholm Ladies ser ut enligt följande.Utöver Stockholm Ladies-matcherna inleds Mastersslutspelet för Sveriges bästa 14-åringar imorgon, läs allt om det här! Ytterligare en kanondag i hallen alltså, vi ses!

Klicka här för att se alla resultat från Stockholm Ladies!

Klicka här för att följa livescore från tävlingen!

Skribent: Todd Åkesson
Epost: This is a mailto link

klart.se

  

 

Audi Danderyd

Framtidsfys.org 

 

Max

Riflex-logo

min_tennis_mar_2012_170x170_01

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info