Hoppa till sidans innehåll

Stockholm Ladies: Cabaj Awad mot Kulikova i final

03 NOV 2018 18:08
Efter en veckas spel är vi nu framme vid final i den nittonde upplagan av Stockholm Ladies. Efter vinster i raka set står det klart att toppseedade spelarna, Jacqueline Cabaj Awad och Anastasia Kulikova, gör upp om titeln imorgon klockan 12.00.
  • Uppdaterad: 03 NOV 2018 18:08

I lördagens första semifinal ställdes den förstaseedade Sverigefyran Jacqueline Cabaj Awad mot Tiffany William från Storbritannien. Matchinledningen var mycket jämn och många av öppningsgamen stod och vägde. När man talar om tennis brukar man ibland referera till ”det viktiga sjunde gamet”. Ett game som också skulle fälla mycket av avgörandet i det första setet. Jacqueline lyckades då nämligen bryta brittiskans serve fram till 4-3 och därefter hålla sina efterföljande två servegames för att ta hem det jämna första setet med 6-4.

Jacqueline kom ut i andra set med energi och kopplade greppet direkt både i spelet och gamen. Via en tidig 3-0-ledning började William se alltmer uppgiven ut och tillslut blev andra set relativt komfortabelt för den 555-rankade svenskan som bokade sin finalbiljett via 6-4, 6-2.
- Det var min bästa match hittills i tävlingen, dessutom mot det tuffaste motståndet. Hon servade tungt och varierat men jag returnerade bra hela matchen vilket gjorde att jag kunde hota i nästan alla hennes servegame, sa en nöjd finalist efter att ha slagit in matchbollen.

I morgondagens final ställs hon mot Anastasia Kulikova. Den andraseedade finskan (tidigare ryska) gjorde slarvsylta av sin tidigare landsmaninna Angelina Zhuravleva. Den vänsterhänte Kulikova styrde spelet med järnhand från första poäng och gav aldrig sin motståndare chansen. Hon släppte bara tre games i matchen och är, precis som Jacqueline, en mycket värdig finalist.

Det blir alltså första- mot andraseedade i finalen, två spelare som aldrig tidigare möts. Det är två spelare i mycket god form som gör upp om titeln i den nittonde upplagan av Stockholm Ladies imorgon klockan 12.00. Det är ett som är säkert.

Kulikova har nu vunnit nio raka matcher de senaste två veckorna utan att förlora ett enda set. Det är märkbart att 18-åringen trivs bra här i Stockholm då hennes två enda titlar i karriären kommit här. Förra veckan vann hon sin första singelturnering på ITF-nivå i Djursholm medan hon i fjol vann dubbelklassen. Kulikova har tidigare i år slagit spelare som är rankade topp 100 i världen. Det går, med det i åtanke, absolut att argumentera för att detta är lite av tonåringens genombrottsår.

Jacqueline å sin sida har nu alltså äntligen, efter tre semifinalförluster, tagit sig till final här i Stockholm Ladies. Man ser också att hon tagit kliv i sitt spel den senaste tiden. Hon servar och returnerar bättre än tidigare och agerar alltmer stabilt i högt tempo. Hon klarar av att styra spelet på ett lite annorlunda sätt utan att göra för mycket enkla misstag.

Båda spelarnas strategi i finalen bör vara ganska självklar. Tjejerna har sina styrkor i offensiven och är som bäst när de får styra och diktera spelet på sina villkor. Hamnar dem i ett läge där man tvingas springa och försvara sig är de inte lika vassa. Kulikova har en snudd på magisk bollträff men kan Jacqueline sätta henne i rörelse tidigt i duellerna kommer hon ha goda möjligheter att vara den som drar det längsta strået.

Klicka här för att se alla resultat från Stockholm Ladies!

Finalen börjar alltså klockan 12.00 på centercourten imorgon, söndag.

Varmt välkomna tennisvänner!Foton: Kent Åkesson

Skribent: Todd Åkesson
Epost: This is a mailto link

klart.se

  

 

Audi Danderyd

Framtidsfys.org 

 

Max

Riflex-logo

min_tennis_mar_2012_170x170_01

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info