Hoppa till sidans innehåll
Foto:

Stockholm Ladies: Cabaj Awad till semi – snöpligt slut i dubbelklassen

02 NOV 2018 18:00
Det förstaseedade svenskhoppet Jacqueline Cabaj Awad (bilden) vann sin kvartsfinal i raka set och är för fjärde gången i semifinal i Stockholm Ladies. Parallellt fick Anette Munozovas dubbelresa ett snöpligt slut, trots att de vann semifinalen.
  • Uppdaterad: 02 NOV 2018 18:00

I singelklassen har tre av de fyra högst rankade spelarna tagit sig till semifinal. Den fjärde är den formstarke brittiskan Tiffany William som var i final i förra veckans tävling i Djursholm.

Den förstaseedade Jacqueline Cabaj Awad gjorde en solid insats när hon bröt ner Elena Malygina. Estniskan bjöd på bra motstånd i första set som länge stod och vägde. När Cabaj Awad vann det med 7-5 blev resan i andra set enklare där hon inte släppte ett enda game.
- Jag är nöjd med prestationen idag! Jag servade och returnerade bra vilket är viktigt på det snabba underlaget. När jag dessutom varierade mitt servande blev det än mer vinstgivande, sa en glad Jacqueline efter matchen.

Hon lade dessutom till att det är dags för henne att vinna den här tävlingen nu. Hon refererar då till sina tidigare tre semifinaler i Stockholm Ladies, men att hon alltså aldrig nått längre.

I semifinalen ställs hon imorgon mot den sjätteseedade brittiskan Tiffany William som i sin kvartsfinal besegrade den 17-åriga Ekaterina Reyngold med 6-3, 4-6, 6-1. William spelar en kraftfull tennis och besitter en fysik som saknar motstycke i den här tävlingen. Semifinalen mot Jacqueline kommer bli ett ställningskrig där båda spelarna kommer vilja styra spelet och diktera tempot. Båda har sina absoluta styrkor i det offensiva spelet.

På den undre halvan möts Angelina Zhuravleva från Ryssland och finskan Anastasia Kulikova. Båda spelarna har en ITF-titel var under bältet såhär långt i karriären. Zhuravleva tog sin för tre år sedan medan Kulikova vann förra veckans tävling i Djursholm. Så att den sistnämnda är i fin form råder det ingen tvekan kring. Det skiljer lite drygt 100 placeringar på WTA-rankingen till finskans fördel, men spelmässigt blir det svårt att skilja dem åt. Mycket talar för en jämn semifinal där dagsformen lär fälla avgörandet.

Dubbelklassen fick ett väldigt snöpligt slut, en dag för tidigt dessutom. Anette Munozova och hennes tyska partner Shaline-Doreen Pipa gjorde en väldigt habil insats och vann sin semifinal med 6-2, 6-4. Dock drabbades tyskan av en armskada vilket innebär att hon inte kommer kunna spela morgondagens final, väldigt surt. Särskilt för Anette som spelat riktigt bra hittills och säkerligen var sugen på att knipa sin fjärde dubbeltitel på ITF-nivå i karriären. Dessutom framför hemmapubliken. Således blir det ryskfinska paret Anna Makhorkina/Oona Orpana slutvinnare i dubbelklassen efter att ha vunnit sin semifinal med 7-5, 6-1.

Nedan ser du samtliga singel- och dubbelresultat från Stockholm Ladies.

Spelschemat för morgondagens singelsemifinaler ser ut enligt följande.

Klockan 12.30: Jacqueline Cabaj Awad – Tiffany William

Followed by (ca 14.00): Angelina Zhuravleva – Anastasia Kulikova

Klicka här för att se alla resultat från Stockholm Ladies!

Klicka här för att följa livescore från tävlingen!

Varmt välkomna, nu börjar det dra ihop sig på allvar!

Skribent: Todd Åkesson
Epost: This is a mailto link

klart.se

  

 

Audi Danderyd

Framtidsfys.org 

 

Max

Riflex-logo

min_tennis_mar_2012_170x170_01

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info