Hoppa till sidans innehåll

Tre KM-dagar kvar – nu ska agnarna skiljas från vetet

10 JAN 2019 12:09
Ytterligare tre tokintensiva KM-dagar kan läggas till handlingarna och vi kan konstatera att det börjar dra ihop sig i alla 28 klasser. Här kommer ett litet höjdpunktssvep tillika summering från måndagen, tisdagen och onsdagen.
  • Skapad: 10 JAN 2019 12:09

Inledningsvis kan vi berätta att mästerskapets första vinnare är utsedda. I Flickor 14-poolspelet har Louise Ternström vunnit båda sina matcher och därmed säkrat titeln medan Börje Skånberg och Dan Danielson vunnit tre av tre gruppspelsmatcher i Herrdubbel 70 och således är försprånget ointagligt för övriga par. Vi säger stort grattis!

Gällande måndagens spel kan undertecknad inte ge några större detaljer då det var Björn som rattade tävlingen den här kvällen. Robert Spång och Henrik Sundberg (bilden nedan) hade enligt utsago en stenhård batalj i Herrar C där den förstaseedade Robert till sist vann i matchtiebreak.Under tisdagskvällen avverkades en hel del dubblar i alla dess former. Mikael Zetterberg/Linda Neffler vann båda sina matcher i Mixed A respektive B trots idel meriterat motstånd. Trots att ”Fejk Z” redan spelat elva matcher på fem dagar är han kvar i tre klasser. ”Svettdroppen” kommer allt närmare, i konkurrens med ett par andra spelare ska tilläggas.

Vincent och Sanna Turina lyckades, via 10-8 i matchtiebreak, besegra Anna Hällöv och Krister Lundin i Mixeddubbel B-klassen. Supersträngare Lundin har därmed återigen sett till att kvalificera sig som Årets spjut-kandidat då han även åkte på respass i Herrar 55:s första omgång.

Tisdagens sista match blev också KM:s största rysare såhär långt. I denna Herrar A-batalj vann Gustav de Hevesy och Max Pettersson varsitt set med 6-2. Matchtiebreaket svängde sedan fram och tillbaka och båda spelarna hade matchbollar i plural innan Gustav slog en rak backhand som studsade precis utanför linjen och därmed kunde Max skrika ut sitt segervrål. 2-6, 6-2, 15-13, tack för underhållningen!Onsdagen är den dagen där agnarna börjar skiljas från vetet, framförallt i de riktigt stora singel- och dubbelklasserna. Har man överlevt såhär långt är man i kvarts- eller redan semifinal vilket är riktigt bra jobbat.

Alla klasser är nu minst framme i kvartsfinal och många är redan i semifinalstadiet. Exempelvis i Herrar A står det klart att Elias Wiorek och Henrik Nordgren respektive Fredrik Odevall och Gustav Hasslegren gör upp i de två semifinalerna. Detta efter att alla fyra, på lite olika sätt, imponerat på sin väg fram. Samma sak gäller i Herrar C där Robert Spång, Markus Fagerlund, Daniel Farag och Carl Johan Stackell är de fyra som tagit sig till semifinal.

I fyra av de lite mindre klasserna är finalisterna redan korade. Det står klart att Louise Ternström och Viveka Gardes Koutny gör upp om titeln i Flickor 12, att Anders Svensson och Göran Johansson spelar om Herrar 70-pokalerna, att Milo Carenco och Victor Moazed precis som i somras möts i Pojkar 12A-finalen medan den i Pojkar 12B spelas mellan Fabian Ekman Munir och Ludwig Åberg.

Under torsdagen och fredagen kommer övriga finalister att utses. Det är många som vill vara kvar på lördag när det vankas finaldag, var så säkra. Välkomna till hallen idag och imorgon (torsdag och fredag) för att ta del av underhållningen, spänningen och dramatiken i alla de olika klasserna. Matcherna pågår från klockan 13 till 23 båda dessa dagar.

Klicka här för att se alla resultat, matcher, klasser och lottningar!

Jag kommer i vanlig ordning att skriva en inför finaldagen-artikel där ni får alla förutsättningar gällande den magiska lördagen som stundar. Glöm heller inte att skriva upp dig till KM-festen, runt 50 personer är redan anmälda. Detta gör du genom att skriva upp dig på listan i hallen. All info ser du nedan.

På återhörande!


Skribent: Todd Åkesson
Epost: This is a mailto link

klart.se

  

 

Audi Danderyd

Framtidsfys.org 

 

Max

Riflex-logo

min_tennis_mar_2012_170x170_01

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info