Klubbens styrelse

Nedan följer en presentation av klubbens styrelse.

Haas.jpg

Joachim Haas

• Ordförande
  • Provorisk och permanent anläggning

Relation till klubben?
Engagerade mig NPTK i samband med barnens intresse. Klubben hade alltid imponerat på mig när jag såg den från sidan, d.v.s via mitt arbete i Kungliga Tennisklubben.

Främsta tennismerit?
Herrsingel A-final i Enebyberg i mitten på 80-talet samt spel i serier under samma period.

Intressen utöver tennis?
Springer gärna i skogen eller tillbringar tid i Båstad eller högre upp på Västkusten.

Micke F.jpg

Michael Fabricius

• Ekonomi
  • Tävlingskommittén
  • Provisorisk och permanent anläggning

Relation till klubben?
Jag flyttade till Täby 1967 som 11-åring och började spela tennis i NPTK. Hängde på Näsaäng på somrarna, gick tränarkurs som 15-årig och var barn- och ungdomstränare under min gymnasietid. Kom tillbaka till Sverige och Täby 1998 efter 22 år i andra länder, blev tennisförälder till min dotter Charlotte – och kom snart att engagera mig ideellt med tävlingar och styrelsearbete.

Främsta tennismerit?
1973 vann jag som 16-åring KM i Herrar B. Men roligast var nog då jag 2019 med min dotter Charlotte gick till finalen i KM i Mixeddubbel B.

Intressen utanför tennis?
Seglar sedan många år, golf sedan ett par. Matlagning och vin. Ekonomisk-politiska trender och historia.

Bonn.jpg

Jonas Bonn

• Projekt

Relation till klubben?
Jag har varit medlem i klubben i 10 år och engagerad i styrelsen sedan 2013. Är själv aktiv spelare i H45-laget och ansvarig för våra veteranträningar.

Främsta tennismerit?
Största tennismeriterna är seger i RM:s HD45-klass för några år sedan och vinnare av ”Svettdroppen” i KM.

Intressen utöver tennis?
Jag älskar skärgården och båtlivet. Därtill matlagning i goda vänners lag och lite golf ibland.

Hägglund.jpg

Fredrik Hägglund

• Projekt

Relation till klubben?
Tennisförälder och tennisspelare från Umeå som flyttade till Täby 2002 och är sedan dess trogen näsbyparkare.

Främsta tennismerit?
Några KM-guld i NPTK. Etablerade första sommartourstävlingen i Norrland, Norrmjöleveckan i början på 90-talet. Har gått steg 2 som tränare.

Intressen utöver tennis?
Matlagning, friluftsliv, familj och hund.

Sofi H.jpg

Sofi Håkanson

Relation till klubben?
Jag har varit aktiv i klubben sen damsektionen startade och vi började spela i seriespel. Har varit medlem sedan ca 10 år och spelade mitt första KM 2011.

Främsta tennismerit?
I modern tid - när vi vann lag-SM i D50 förra året och specifikt den avgörande dubbeln där vi spelade riktigt bra. I tidigare tennislivet - en av collegesäsongerna när jag hade 21-6 i matchstatistik i singel.

Intressen utöver tennis?
Att vara på havet, umgås med min familj och laga mat.

Dali.jpg

Dalibor Turina

• Ordförande i tävlingskommittén

Relation till klubben?
Ett ställe där man kan både spela tennis, se sina barn utvecklas som idrottare och individer samt skapa nya vänskaper i granskapet. Definivt värt att ideellt engagera sig i klubbens verksamhet.

Främsta tennismerit?
Trefaldig vinnare av ”Årets spjut”.

Intressen utöver tennis?
Jag gillar att snickra, kakla och måla hemma. Resor och grillning står också högt upp på listan.

Angervall.jpg

Mikael Angervall

• Ordförande i anläggningskommittén
  • Provisorisk och permanent anläggning

Relation till klubben?
Kom in i NPTK som pappa till Adrian (idag 20 år) och valde samtidigt att återuppta min egen tennis.

Främsta tennismerit?
Vinnare i H55-klassen i KM både ute och inne.

Jag spelar mycket golf.

Anna M.jpg

Anna Mårtensson

• Ordförande i klubbkommittén

Relation till klubben?
Näsbyparks Tennisklubb för mig betyder gemenskap, vänner och utveckling. Där mina barn utvecklas varje dag samt att jag själv kunde väcka mitt tennisintresse till liv efter långt uppehåll. NPTK är som en andra familj!

Främsta tennismerit?
Som glad amatör och tennisälskande mamma spelar jag gärna KM. Singel eller generationsdubbel med mina barn. Fyller hellre livet med härliga tennisminnen än pokaler.

Intressen utöver tennis?
På min fritid tar jag långa promenader med hunden Bruno, umgås med vänner och familj eller reser till Gotland där jag har mina rötter.

Karin G.jpg

Karin Gardes

• Damkommittén
  • Klubbkommittén

Relation till klubben?
Hittade ”hemmaklubben” efter många år med jobb utomlands. NPTK har gjort det möjligt att återuppta tennisen och föra vidare passionen till min dotter.

Främsta tennismerit?
Mamma till en duktig tjej. Har ännu inte fått ”Ut som ett spjut-priset” i KM.

Intressen utöver tennis?
Resor, golf och skidåkning.

Valberedningen:

Anders B.jpg

Anders Björklund

• Tävlingskommittén

Relation till klubben?
Har spelat tävlingstennis i hela livet och för NPTK sedan 1996.

Främsta tennismerit?
Under tiden i NPTK har det blivit sex VSM-finaler i singel, cirka 30 vinster sammanlagt i herrdubbel och mixeddubbel samt en handfull lag-VSM med NPTK.

Intressen utöver tennis?
Är nationalekonom till professionen och detta är också ett stort intresse, förutom ett stort allmänt idrottsintresse.

Patric L.jpg

Patric Lundin

• Anläggningskommittén

Förhoppningsvis förevig.

Främsta tennismerit?
Måste nog ändå säga mitt KM-guld i Herrar B.

Jag gillar att resa.

Maria Q.jpg

Maria Eugenia Quiroga de Ekman

Relation till klubben?
Jag förknippar NPTK med bra tennis, duktiga och trevliga tränare samt vänner för livet.

Främsta tennismerit?
När vi vann Stockholmsserien med Damer 35-laget år 2019.

Grillning, gärna argentisk.

Uppdaterad: 17 OKT 2021 11:36 Skribent: Todd Åkesson