Hoppa till sidans innehåll

260 spelare och idel nya rekord i KM – här är spelschemat!

17 DEC 2019 09:37
260 spelare och 378 starter i sammanlagt 28 klasser. På nio dagar ska 362 matcher avverkas i KM. Det är nya rekord på alla fronter, igen! Nu är lottningen klar och nedan hittar du se spelschema, tider och all info.
  • Uppdaterad: 17 DEC 2019 09:37

Jag har tappat räkningen kring för vilken gång i ordningen det nu är rekord i vårt underbara klubbmästerskap, som också är ett av Sveriges absolut största. Varje år tror man att maxtaket är nått, men icke. Superkul att rekordmånga återigen vill vara med på årets första och största tennisfest!

Tävlingen spelas från den 3:e till 11:e januari då det är finaldag och KM-fest. På grund av det enorma intresset och den otroliga mängden matcher är tidsschemat knökfullt. Matcherna börjar redan klockan 8.00 på helgerna och sista insläpp på vardagarna är 21.00. Måndagen den 6/1 är en röd dag och därför spelas matcher mellan 8-22 den dagen. Deltar man i flera klasser kan man räkna med att få spela flera matcher under en och samma dag. Framförallt om man dessutom lämnat förbehåll. Så måste det bli för att detta tusenbitarspussel till tidsschema ska gå ihop.

Jag har tagit hänsyn till samtliga inlämnade förbehåll samt SALK Open och ITF-tävlingen i Malmö. Jag har även kontaktat Veteran-RM i Gustavsberg med samtliga tider gällande de som spelar där parallellt. Jag hoppas att de är villiga att hjälpa till så det inte krockar när de lägger sitt spelschema, som i skrivande stund ännu inte är publicerat. KM-schemat är som sagt smockat rakt igenom och kan man inte spela på utsatt tid får vi avvakta och se om det dyker upp några WO-matcher. Någon ny matchtid kan inte garanteras.

Vi har 28 härliga klasser att se fram emot. Herrar B är som vanligt störst med 44 deltagare. Extra kul är antalet damdubbelpar som anmält sig. Hela 31 stycken vilket inte liknar någonting tidigare och något som är en raritet i Tennissverige, det vill jag lova. Ett fortsatt kvitto på att damtennisen växer sig större och starkare i NPTK, superkul! Även i mixedklasserna kryllar det med spelare. Hela 92 stycken i både A- och B-klassen sammanlagt, jösses Amalia!

I årets startfält hittar vi alltifrån vuxenkursare och motionärer till WTA-proffset Anette Munozova och Gustaf Ström som tidigare år spelade både Australian Open och Franska Öppna. Såväl bredd som yppersta elit, det är det som gör KM så häftigt. Jag hoppas verkligen att alla tar chansen att hänga, heja och umgås i hallen mellan den 3:e och 11:e januari. Stämningen och atmosfären kring NPTK:s KM-veckor är en ytterst unik företeelse.

Glöm inte att det är matchtiebreak (först till 10 poäng) i avgörande set i samtliga klasser och no-ad i dubblarna. Är man ny i gamet kan det vara bra att läsa på lite kring hur man räknar, när man byter sida, etc. Se till att vara på plats 30 minuter före utsatt matchtid. Betalning sker via swish eller kontant i samband med första match om detta inte gjordes vid onlineanmälan. Jag kommer i vanlig ordning försöka hinna skriva hyfsat dagliga artiklar på hemsidan under mästerskapets gång, håll utkik!

Undrar ni något kan ni höra av er till mig via mail,This is a mailto link. Dock kommer jag vara lite jul- och nyårsledig innan KM och därför enbart läsa mailen sporadiskt.


KLICKA HÄR FÖR ATT SE ALLA LOTTNINGAR OCH TIDER!


Vem blir årets stora vinnare? Vem blir årets spjut? Vem skräller? Vem floppar? Vem drar en baksida? Vem räddar åtta matchbollar i supertiebreak?

Möjligheternas tid är här. Känner ni vibbarna?


God jul och gott nytt år!

Todd Åkesson
Tournament Director
 

Skribent: Todd Åkesson
E-post: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info