Hoppa till sidans innehåll

A-lagen avslutade med stil och blev fyra i Division 1

06 DEC 2021 09:42
Såväl herr- som damlaget vann sina två avslutande matcher den sista Division 1-helgen. I och med den starka avslutningen slutar båda lagen på fina fjärdeplaceringar i sina respektive serier.
  • Skapad: 06 DEC 2021 09:42

Herrarna huserade i Eskilstuna under avslutningshelgen där man tog sig an bottenkonkurrenterna TK Hobby och Åkersberga. Laget hade inför helgen fått förstärkning i form av Christoffer Solberg och Vito Tonejc som båda var högst bidragande till de båda vinsterna. De såg nämligen bland annat till att vinna förstadubbeln mot TK Hobby med 10-8 i matchtiebreak vilket innebär att vi tog med oss 1-1 efter dubblarna.

Väl i singlarna förlorade tyvärr Christoffer trots matchbollar. Det var dock endast av akademiskt intresse då Vito, Max Pettersson och Jesper Carlsson Seger alla gjorde jobbet och vann sina matcher i raka set. 4-2 till NPTK och kontraktet var säkrat inför den sista omgången.

hobby.jpg

Herrarna avslutade sedan serien i stor stil när man tvålade dit Åkersberga i derbyt med hela 6-0. Vito vann i matchtiebreak på andrasingeln men i övrigt var det idel segrar i raka set för de våra som, trots en del skador och sjukdomar, lyckas landa en mycket fin fjärdeplacering i Division 1. Härligt killar!

åtk.jpg
herr.jpg

herr tabell.jpg

Damerna, som spelade i Kungliga Tennishallen, gick in i helgen med liknande förutsättningar som killarna. En seger var ett måste i kampen om att hålla sig kvar i serien. Det löste man med mersmak när man först slog Mälarhöjden med 3-1. Där kan vi notera att både Saga Koch och Agnes Mitteregger vann sina singlar med förkrossande 6-0, 6-0.

mik.jpg

Segern innebar säkrat kontrakt och lite andrum inför avslutningsmatchen mot tabelltvåan USIF. Och som man tog sig an den tuffa matchen! Agnes och Saga gjorde en sanslöst bra dubbel när man slog Fanny Östlund och Sara Amiri med 11-9 i matchtiebreak. Med tanke på att Östlund är rankad 500 i världen och har 11 ITF-titlar under bältet får man säga att det är en otroligt bra skalp av Saga och Agnes.

Vidare till singlarna där Agnes tyvärr inte räckte till mot den nyss nämnde Östlund. Saga och Jenny Larsson lyckades däremot knipa sina singlar i raka set vilket gav NPTK segern med 3-1. En perfekt avslutning av tjejerna som därmed också slutar fyra i sin serie. Riktigt kul!

usif.jpg
dam.jpg

dam tabell.jpg

Avslutningsvis säger vi grattis och bra jobbat till alla spelare och ledare som varit involverade i serien under dessa intensiva veckor. De ansvariga tränarnas egna ord om serien kommer du att kunna ta del av i nästkommande Tromben i början av nästa år.

Klicka här och här för att se alla resultat från herrarnas respektive damernas Division 1-serie.

Skribent: Todd Åkesson
E-post: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info