Hoppa till sidans innehåll

Damlaget degraderade med flaggan i topp

26 NOV 2019 10:16
Under måndagskvällen spelades den sista omgången i damernas Elitserie. För Näsbyparks del blev det förlust mot SALK och därmed slutade man sjua i tabellen och får således spela i Division 1 till nästa höst.
  • Skapad: 26 NOV 2019 10:16

I den avslutande matchen mot SALK skrevs slutsiffrorna till 0-6 trots att många av insatserna återigen var bra. Exempelvis gick båda dubblarna till tiebreak i andra set, Johanna Ström föll med 8-10 i matchtiebreak på andrasingeln och Anette Munozova hade setboll mot Sverigetrean Mirjam Björklund.

När man summerar ihop serien är det i många fall små marginaler som avgör i de enskilda matcherna. I slutändan skiljer det två poäng upp till Enskede som var sista lag att klara sig kvar i serien. Statistiken 0-7 i tiebreks och 2-7 i matchtiebreaks säger en del. Att vi i många matcher varit riktigt nära men inte riktigt räckt till när det kommit till kritan. Hade den statistiken istället varit det motsatta hade vi garanterat hållit oss kvar.Klicka här för att se alla resultat i damernas Elitserie!

Detta unga lag ska dock vara mycket stolta över sin insats i serien. Utöver ankaret Anette har vi bara mönstrat juniorer som flera aldrig tidigare spelat på den här nivån. Dessa ska ha en stor eloge för sina insatser och på sikt kommer Elitseriematcherna och erfarenheterna som detta för med sig säkerligen vara till stor nytta. Jag tror också att juniorerna lärt sig mycket av att få se och vara med Anette på nära håll. Hur hon spelar, beter sig, arbetar och förbereder sig. Strukturerat, målmedvetet, minutiöst. Allt hon tar sig för andas professionalism, vilket föredöme!

I laget har Anette Munozova, Johanna Ström, Wilma Bergqvist, Erica Hellbe, Saga Koch och Louise Wikander deltagit. Tack också till coacherna Björn och Kenneth som varit med laget i ur och skur, nya tag i Division 1 nästa höst!

Skribent: Todd Åkesson
E-post: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info