Hoppa till sidans innehåll

Friberg och Yesypchuk vann Audi Danderyd Open efter stor dramatik

11 JUN 2022 18:10
Efter två stenhårda tresetsfinaler vann Karl Friberg och Daria Yesyupchuk Audi Danderyd Open inför storpublik.
  • Skapad: 11 JUN 2022 18:10

Den fjortonde upplagan av vår sommartour Audi Danderyd Open är avslutad. Drygt 100 åskådare vistades på Näsaäng under dagen och njöt av två lika välspelade som spännande finaler.

I herrfinalen möttes de jämnåriga Karl Friberg och Jonas Eriksson Ziverts. Detta efter att båda spelarna på morgonen vunnit sina respektive semifinaler med 6-1, 6-3. Finalen blev en sevärd och jämn historia. Den förstseedade Friberg inledde bäst och spelade riktigt aggressivt vilket renderade i att första set vanns med 6-2. Eriksson Ziverts repade mod och tog andra med samma siffror. I det mycket rafflande avgörande setet följdes spelarna åt innan Friberg kunde serva hem titeln i sin tredje final på sin tredje matchboll. Efter två och en halv timmes  finalspel kunde segersiffrorna skrivas till 6-2, 2-6, 7-5 för den formstarke Friberg som således följer upp sin ITF-vinst i Finland från förra veckan på bästa tänkbara sätt. Grattis killar och tack för underhållningen!

_MG_3449.jpg

_MG_3287.jpg

_MG_3460.jpg

herrar.jpg

Den efterföljande damfinalen blev lika välspelad den. Louise Brunskog och Daria Yesypchuk, som vann sina semifinaler i raka set på morgonen, gjorde upp i en oerhört jämn tillställning. Båda tjejerna visade prov på stor variation och ett brett tennisregister. Finalen varade i tre timmar och efter mycket om och men kunde den 17-åriga ukrainskan segra via 6-3, 3-6, 6-2. Stort grattis!

_MG_3475.jpg

_MG_3495.jpg

IMG_1468.jpg

Bra väder och välfyllda läktare är ingen ovanlig företeelse när det vankas finaldag i Audi Danderyd Open. Detta var inget undantag. Över 120 medlemmar var dessutom bjudna på buffé och finalunderhållning som tack för deras ideella hjälp under året som gått. Något som givetvis bidrog till bra stämning på läktarplats.

Avslutningsvis vill vi tacka alla som hjälpt till med tävlingen under dessa intensiva dagar. Inte minst tävlingskommittéansvarige Dalibor Turina som skött införarbetet bakom kulisserna på ett förstklassigt sätt. Men även funktionärer, personal, linjedomare, bollkallar och publik. Givetvis vill vi även rikta ett stort tack till vår huvudsamarbetspartner Audi Danderyd som återigen möjliggjort tävlingen.

_MG_3464.jpg

bollkalle.jpg

vy.jpg

_MG_3333.jpg

Foto: Kent Åkesson och Todd Åkesson

Skribent: Todd Åkesson
E-post: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info