Hoppa till sidans innehåll

Information om Coronavirus

18 MAR 2020 11:06
Nu behöver vi visa varandra extra hänsyn av en allvarlig anledning, covid-19. Det viktiga är att hjälpas åt att se till att så få som möjligt blir sjuka.
Alla med symptom på luftvägsinfektion, även lindriga, uppmanas nu att avstå sociala kontakter.
  • Skapad: 18 MAR 2020 11:06

Under måndagen var det fullt pådrag i hallen. Barn och vuxna spelade som vanligt. Kul! Det kan vara skönt att få ägna sig åt något som man tycker är roligt och inspirerande i dessa tider. För att inte tala om att det är hälsosamt att motionera.

Samtidigt är det viktigt att vi visar varandra hänsyn.

Alla med symptom på luftvägsinfektion, även lindriga, uppmanas nu att avstå sociala kontakter som riskerar att sprida smitta.

Läget innebär att det är viktigt att var och en med symptom, även milda, begränsar sociala kontakter där smitta riskerar att överföras. Det gäller både i arbetslivet och i privatlivet och kan bidra till att minska spridningens omfattning.

Om du känner dig hängig så håll dig hemma. Då ska du ju ändå inte träna. För att hålla virussjukdomar borta rekommenderas generellt att:

1.    Tvätta händerna ofta och att inte peta sig i ansiktet. Handsprit kan vara ett alternativ om det inte finns möjlighet till handtvätt.

2.    Hosta och nys i armvecket.

Vi följer utvecklingen och lyssnar på Folkhälsomyndigheten. Om vi ser anledning att komma med ytterligare rekommendationer så gör vi det. 

Näsbyparks Tennisklubb vill passa på att tacka alla medlemmar som respekterade det tidigare beslutet att inte vistas i hallen under två veckor när de varit i utsatta områden.

Vi bifogar även ytterligare information nedan.

På TV4s Nyhetsmorgon så intervjuades Anders Wallensten från Folkhälsomyndigheten. Ämnet avseende barn och ungdomars aktivitet så som exempelvis fotbollsträningar togs upp som exempel.

 Ni kan se intervjun här.

https://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon/12532932

 Vi vill samtidigt citera uttalande från Johan Carlson generaldirektör på Folkhälsomyndigheten och 2020-03-13 angående träning i små grupper:

" Jag vill poängtera, det finns ingen anledning att ställa in små evenemang: fotbollsträningen, hockeyträningen och sånt där, för där har vi inte de stora riskerna. Tvärtom så är det viktigt att de här aktiviteterna pågår; aktiviteter för hälsan och att man rör sig, och så vidare, Att helt förlama samhället på aktiviteter det tjänar inte det här syftet(att minska smittospridningen) och motverkar de allmänna hälsomålen... Det är inte rimligt att man slutar med allting"

https://www.gp.se/sport/folkhälsomyndigheten-ställ-inte-in-träningar-för-ungdomar-1.25401665

2020-03-17

Styrelsen

Näsbyparks Tennisklubb

 

Skribent: Kenneth Bergbom
E-post: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info