Hoppa till sidans innehåll

Johanna gruppvinnare och finalklar i Audi Danderyd Open

21 AUG 2021 18:30
Efter en intensiv lördag är finalisterna i Audi Danderyd Open nu korade. På damsidan möter hemmahoppet Johanna Ström Lisa Zaar medan Simon Freund tar sig an John Hallquist Lithén i herrfinalen.
  • Uppdaterad: 21 AUG 2021 18:30

Under en lång tennisdag på Näsaäng har poolspelet i huvudtävlingen av Audi Danderyd Open spelats färdigt. Fyra poolvinnare tillika finalister är utsedda och gör imorgon upp om titlarna och totalt 100,000 kronor. Med NPTK-ögon sett är det mycket glädjande att kunna berätta att Johanna Ström via tre raka segrar är en av de fyra finalisterna.

Simon Freund (Lidingö TK) vann herrarnas A-pool. Tresetssegern mot Marius Ruzgas under fredagen följdes upp med vinst mot Lucas Renard och således var gruppsegern säkrad före just Renard. Freund, som även nådde final i Audi Danderyd Open i juni, är oerhört sevärd och allsidig. En riktig tekniker som behärskar det mesta, för att inte säga allt, på en tennisbana.

_MG_1192.jpg

Freund ställs mot John Hallquist Lithén från GLTK i morgondagens final. Göteborgaren, som enligt uppgift varit matförgiftad i veckan, räddade en matchboll när han vände den dramatiska tillställningen mot hemmaspelaren Christoffer Solberg. Efter 1-6, 6-2, 13-11 var både gruppsegern och finalplatsen säkrad för den vänsterhänte Hallquist Lithén. Christoffer hade, trots förlusten, chans att bli grupptvåa men fick tillslut stryka på foten även mot Jonathan Stenberg.

_MG_1153.jpg

Herrarnas final spelas klockan 11:00 imorgon. I bronsmatchen möts Lucas Renard och Jonathan Stenberg som båda slutade på andra plats i sina respektive pooler.

På damsidan vann den dubbla regerande mästarinnan Lisa Zaar från KLTK sin pool utan större bekymmer. Detta via tre segrar i raka set och således en solklar gruppseger. Zaar, som inte tycks kunna förlora på Näsaäng, spelar en aggressiv tennis med mycket energi och tempo. Hennes härliga fighting spirit är det som många som kan dra lärdom av.

_MG_1335.jpg

Zaar går upp mot Näsbyparks Johanna Ström i finalen. Johanna följde upp sin gårdagsskalp mot Kajsa Rinaldo Persson med två vinster i raka set mot Klara Nelander och Jacqueline Nylander Altelius. Johanna visade under dagen prov på stor kämpaglöd som lyckades vinna trots att hon inte gjorde sina bästa matcher i karriären, i synnerhet den första. Det blir mycket spännande att se om Johanna kan stoppa Zaars segertåg och utmana om titeln imorgon. Ett som är säkert är att du inte vill missa matchen.

Ström.jpg

Damfinalen spelas direkt efter herrmatchen på centercourten. Gissningsvis runt klockan 12:30. I damernas bronsmatch möts grupptvåorna Marina Bergrahm och Kajsa Rinaldo Persson.

Klicka här för att se alla resultat, tider och spelare från Audi Danderyd Open!

Vi önskar dig varmt välkommen till en sprakande finaldag på Näsaäng!

Foto: Kent Åkesson

Skribent: Todd Åkesson
E-post: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info