Hoppa till sidans innehåll

Samuelsson och Leijon vinnare av sommartouren - Anette knep bronset

25 AUG 2019 16:15
Efter två mycket jämna och bra finaler i strålande solsken kan Christian Samuelsson och Anna Leijon nu titulera sig sommartoursmästare 2019. Näsbyparkshoppet Anette Munozova gjorde en riktigt solid bronsmatch och slutade trea på damsidan.
  • Uppdaterad: 25 AUG 2019 16:15

En diger publikskara hade sökt sig till Näsaäng denna strålande söndag för att bevittna finaldagen av sommartourens Mastersslutspel där 102.000 kronor och två titlar skulle fördelas ut. De som var på plats fick se två välspelade finaler och många riktigt bra placeringsmatcher.

Herrfinalen, som var först ut av de två, blev en mycket sevärd och slutändan spännande historia. Efter tre sena breaks kunde Christian Samuelsson vinna det första setet med 6-4. I andra skaffade han sig ett break fram till 4-2 och vid 5-2 var Lucas Renard tvungen att hållen sin serve två gånger om samt bryta Samuelsson för att matchen fortsatt skulle leva. Det gjorde han på ett imponerande sätt och kvitterade således till 5-5. Där och då kändes det som att Samuelsson var i lite gungning. Efter två mycket långa och högkvalitativa games kunde dock Åhussonen  avgöra på sin tredje matchboll och ropa ut sin segerglädje då han via 6-4, 7-5 krönts till vinnare av hela sommartouren 2019. Stort grattis Christian!Övriga slutplaceringar på herrsidan:


Trea: John Hallquist Lithen
Fyra: Jeppe Johansson-Holm
Femma: Eric Ahren Moonga
Sexa: Rosss Weibull
Sjua: Daniel Svensson
Åtta: Jonathan Stenberg

Samtidigt som herrfinalen spelades, på banan bredvid, gjorde hemmaspelaren Anette Munozova en riktigt bra och stabil insats i sin bronsmatch mot den duktiga Julia Lövqvist från Upsala TK. Anette dikterade villkoren och spelade tufft med sin forehand vilket banade väg för 6-3, 6-0-segern. Därmed slutar Anette trea i slutspelet och belönas med 7.000 kronor. Lite plåster på såren kanske efter gårdagens försmädliga sorti från gruppsegern. Härligt jobbat Anette!Precis som på herrsidan blev damfinalen en mycket jämn och svängig match. Första set var över på ungefär 20 minuter och många trodde då nog att Julita Saner skulle kunna vinna detta ganska komfortabelt efter 6-2. Men är det något man ska veta om Anna Leijon är det att hon sällan ger sig och att man verkligen måste bryta ner henne hela över en hel match för att vinna. Så sakteliga åt sig KLTK-tjejen in i matchen och vann sedermera andra set med 6-4. Båda spelarna bröt varandras serve matchen igenom och hade generellt svårt att dra någon nytta av just serven. Vid 5-4 kammade Leijon hem matchens 15:e break och därmed hela finalen. Detta efter två och en halv timmes spel. Anna Leijon vinnare av damernas sommartour 2019 alltså, grattis! Övriga slutplaceringar på damsidan:


Trea: Anette Munozova
Fyra: Julia Lövqvist
Femma: Madeleine Saari Byström
Sexa: Nathalie Johansson
Sjua: Elin Vilén
Åtta: Smilla Kjaergaard

Klicka här för att se alla resultat från sommartourens Mastersslutspel!

Avslutningsvis vill vi i NPTK rikta ett stort tack till vår samarbetspartner Audi Danderyd, alla spelare, publik, bollkallar, domare, svampjour och övriga ideella hjältar som sett till att arrangemanget åter blivit så lyckat tillika uppskattat. Ett extra tack till tävlingsledare Matthias Ström som från start till mål rattat tävlingen med järnhand!

Vi avslutar den här rapporteringen med några helt fantastiska finaldagsbilder signerade Kent Åkesson. På återhörande!Skribent: Todd Åkesson
Epost: This is a mailto link

klart.se

  

 

Audi Danderyd

 

Framtidsfys.org 

 

min_tennis_mar_2012_170x170_01

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info