Hoppa till sidans innehåll

Anastasia Kulikova vann Stockholm Ladies för andra året i följd

03 NOV 2019 17:08
Den tjugonde upplagan av 15,000-dollarstävlingen Stockholm Ladies är nu till ända. För andra året i rad vann finskan Anastasia Kulikova som försvarade titeln via 7-5, 6-3 i finalen mot Elena Malygina.
  • Skapad: 03 NOV 2019 17:08

Fotograf: Kent Åkesson

Det var gott om folk på plats för att bevittna den tjugonde finalen av Stockholm Ladies. Dessa bjöds också på en välspelad final mellan Anastasia Kulikova och Elena Malygina. Två spelare som har mycket gemensamt.

Till att börja med bor båda i Sankt Petersburg men ingen av dem representerar sitt födelseland Ryssland. Kulikova spelar för Finland medan Malygina idag är estniska. De båda har spelat Fed Cup för sina respektive länder och är födda samma år, 2000. De känner också varandra mycket bra då de bland annat vann dubbeltiteln här för två år sedan. Detta var dock deras första möte i singel.

Den vänsterhänte Kulikova spelar en snabb och flack tennis och har en bollträff som imponerar. Hon är beroende av att ”vara etta på bollen” för att kunna diktera villkoren i sina matcher. Blir hon springande är hon inte lika bra. Den till växten lite mindre Malygina är mer komplett rent defensivt men har inte riktigt samma kraftfullhet i sitt spel. Hon förlitar sig istället mer på sitt kvicka fotarbete och kontringsspel. Således blev det en intressant final mellan två rätt olika spelfilosofier.

Första set präglades av servegenombrott. Sju av de tolv gamen som spelades slutade med att någon fick sin serve bruten. Kulikova vann hursomhelst setet med 7-5.Malygina tog då ett medicinbreak för en strulande höft men kunde ändå fullfölja matchen. I andra set blev det bara ett servegenombrott och det kom vid den, med Kulikovas ögon sett, lämpliga ställningen 4-3. Vid 5-3 kunde finskan serva hem matchen och då också kamma hem Stockholm Ladies-titeln för andra året i följd.Detta var Kulikovas femte ITF-titel i singel och den tredje bara i år. Vi får nog räkna med att hon kommer ta några kliv på WTA-rankingen, där hon nu huserar på 553:e plats, efter den här veckan.Klicka här för att se alla resultat från årets Stockholm Ladies!

Nu återstår det bara att tacka alla som varit delaktiga i att tävlingen återigen blivit riktigt lyckad. Inte mindre än 80 Näsbyparksmedlemmar har hjälpt till under veckan, fantastiskt! Tack också till referee-teamet med Johan Carlsson i spetsen och till våra sponsorer Audi Danderyd, Volkswagen, Scandic Hotell och ICA Stop.

Vi hälsar er varmt välkomna tillbaka redan på onsdag klockan 17.00 då klubbens damlag har Elitseriepremiär hemma mot Upsala TK. Missa inte det!

Tack för en grym vecka i Näsbyparks tennishall!

Skribent: Todd Åkesson
E-post: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info