Hoppa till sidans innehåll

Anette föll i tuff tresetare – sju svenskor i åttondelsfinal

30 OKT 2019 19:50
Efter tre speldagar återstår nu sju svenskor inför åttondelsfinalerna av Stockholm Ladies. Hemmahoppet Anette Munozova gjorde en jättebra insats men i en stenhård tresetare mot andraseedade Fanny Östlund.
  • Skapad: 30 OKT 2019 19:50

Totalt sett blev onsdagen en bra speldag för svenskorna i Stockholm Ladies. Sju av elva tog sig vidare från den första omgången. Då ska vi också ha i åtanke att i tre matcher var det rena svenskderbyn och således var någon tvungen att förlora.

En av de som imponerade allra mest var Upsala TK:s Julita Saner som med besked skickade ut den förstaseedade finskan Oona Orpana via 6-1, 6-2. På WTA-rankingen skiljer det i skrivande stund 710 placeringar mellan dessa båda vilket säger en del om Saners prestation. I nästa omgång vankas det ryskt motstånd för 20-åringen.


Julita Saner släppte tre games mot förstaseedade.

I en repris från fjolårets semifinal behövde Jacqueline Cabaj Awad inte kämpa lika hårt för att bryta ner Tiffany William. Vid ledning 6-1, 3-0 bröt brittiskan matchen på grund av skada vilket innebär att den tredjeseedade svenskan är vidare till nästa runda. Där ställs hon mot landsmaninnan Melis Yasar som igår vann sin förstaomgång i raka set.


Fjolårsfinalisten Jacqueline Cabaj Awad vidare till åttondelsfinal.

Kvalspelaren Ellen Allgurin gjorde processen kort med Polina Bakhmutkina. Ryskan hade inte mycket att sätta emot den allsidige Allgurin som vann med 6-1, 6-3. Det är en fröjd att se den tidigare 360-rankade svenskan tillbaka på tennisbanan efter många års skadebekymmer. Ytterligare en ryska, Ekaterina Kazionova, väntar i morgondagens åttondelsfinal.


Ellen Allgurin hade inga problem att vinna sin tredje match i turneringen.

Olivia Malm tog vara på Lucky Loser-platsen hon fick efter att ha förlorat i kvalfinalen och vann svenskmötet med Maja Radenkovic i raka set, 6-1, 6-4. Den ett år yngre Julia Lövqvist imponerade i 6-0, 6-3-segern mot den danska kvalspelaren Hannah Viller Möller.

Dagens sista match blev en av de mest spännande och kanske också bästa när NPTK:s Anette Munozova bjöd upp till rejäl dans mot den formstarke Fanny Östlund. Ett mycket jämnt första set avslutades med att Fanny bröt Anettes serve vid ställningen 6-5. Detta trots att Anette hade 40-0 och ytterligare en gameboll.

Trots detta kom Anette ut riktigt starkt i andra och från 0-1 till 5-1 förlorade hon inte mer än fyra, fem poäng. Hon vågade då slå lite mer med sin backhand samtidigt som hon servade fantastiskt och var skoningslös med sin flacka forehand. Setet var Anettes via 6-2.

Fram till 3-3 i avgörande set följdes de båda spelarna åt. Fanny lyckades, vid ledning med 4-3, skaffa sig ett break efter ett par tajta poäng. Ett break hon i gamet efter lyckades konvertera till seger och efter 7-5, 2-6, 6-3 tog hon sig vidare till den andra omgången där den tidigare nämnda klubbkompisen Lövqvist väntar.

Anette ska verkligen ha en stor eloge för sin insats. Med lite marginaler på sin sida hade hon utan tvivel kunnat vinna matchen.

Se samtliga resultat i singeln och dubbeln nedan.

Imorgon, torsdag, är det spel på tre banor som gäller när samtliga åttondelar i singel och dubbelkvartsfinalerna ska avverkas. Vi har bland annat två nya svenskmöten att se fram emot i form av Cabaj Awad – Yasar och Lövqvist – Östlund. Båda blir högintressanta. Vi håller naturligtvis ett litet extra öga på svenskorna som vi också håller tummarna för. Rent teoretiskt kan vi fortfarande ha fyra svenskor i lördagens semifinaler. Det återstår att se om den utopin fortfarande lever när morgondagens matcher är spelade.

Notera också att Anette, i par med Ellen Allgurin, spelar dubbelkvartsfinal mot de förstaseedade Cabaj Awad/Oorpana som sista match på bana 2 klockan 16.30.

Nedan ser du hela torsdagens spelschema.Varmt välkommen även imorgon, spelstart 12.00 igen!

Skribent: Todd Åkesson
E-post: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info