Hoppa till sidans innehåll

Audi Danderyd Open: Dags för huvudtävling efter magisk kvaldag

20 AUG 2020 21:54
Efter en intensiv och underbar dag på Näsaäng har hela kvalet till Audi Danderyd Open betats av och vi kan nu se fram emot en sanslöst stark huvudtävling. De åtta bästa damerna och herrarna gör nu upp om finalplatserna när poolspelet drar igång.
  • Skapad: 20 AUG 2020 21:54

Frågan jag initialt ställer mig är om jag kan erinra mig en svensk sommartourtävling med ett såhär brett och starkt startfält. Utan att ha all fakta på bordet är jag klart tveksam. Såväl spelkvalitet som underhållningsvärde har varit skyhögt sedan förkvalets början och det finns ingen som helst anledning att tro att det kommer försämras ju längre in i tävlingen vi kommer. Att det finns fruktansvärt många riktigt bra tennisspelare i Sverige råder det inga tvivel kring, om det nu var någon som gick runt och trodde det.

Torsdagens kvalspel blev lika tufft som intressant där spelarna som nu kvalat in i huvudtävlingens gruppspel tvingades vinna två matcher vardera.

På damsidan lyckades Fanny Östlund, Lisa Zaar, Jacqueline Nylander Altenius och Julia Lövqvist med ovanstående bedrift och är vidare för att göra upp om de ädlaste valörerna. Den förstnämnde Östlund vann sina matcher i raka set på ett väldigt övertygande vis. KLTK:s Lisa Zaar behövde tre set för att besegra förkvalsvinnaren Tilde Strömquist i sin kvalfinal. Detsamma gällde Nylander Altenius och Lövqvist som efter en del om och ett par men kunde brotta ner Klara Milicevic respektive Julita Saner i avgörande matchtiebreak.Dagens längsta match var utan tvivel den första för dagen där den nyss nämnde Saner lyckades besegra en frenetiskt kämpande näsbyparkaren Johanna Ström via 6-2, 6-7, 10-7. Johanna gjorde en otroligt bra match och visade prov på enorm moral men fick, efter tre och en halv timmes spel, se sig slagen. Detsamma gällde den comebackande Anette Munozova som, av förståeliga skäl, inte fick spelet att stämma till 100 % och föll i raka set mot SALK:s Sara Dahlström.När kvalvinnarna var korade kunde dessa fyra lottas in i huvudtävlingens två dampooler tillsammans med de fyra högst seedade spelarna som sedan tidigare är direktkvalificerade. Zaar och Lövqvist hamnade i Pool A tillsammans med den toppseedade sommartoursledaren Caijsa Hennemann och Susanne Celik från Örebro TK. Östlund och Nylander Altenius lottades in i B-poolen och gör således Cornelia Lister och Kajsa Rinaldo Persson sällskap. Wow, vilket startfält!

Hos herrarna var det John Hallquist Lithén, Marius Ruzgas, Simon Yitbarek och Lucas Renard som drog de längsta kvalstråna och kunde avancera vidare till huvudtävlingen. De tre förstnämnda visade prov på riktigt fin tennis under dagen då alla vann sina respektive matcher i raka set. Renard å sin sida förlorade första set i båda sina matcher mot Jonathan Stenberg och Nikola Slavic men kunde vända och vinna på ett imponerande sätt.

Ruzgas och Renard lottades in i Pool A med Markus Eriksson och Karl Friberg medan Hallquist Lithén och Yitbarek hamnade tillsammans med sommartoursledaren Filip Bergevi och det stora hemmahoppet Gustaf Ström i Pool B. Kvalitet rakt igenom!
Vi kommer att få se så himla mycket högklassig tennis de kommande dagarna. Räkna med att det blir många om budet när en spelare i varje pool ska försöka vinna densamma och avancera till söndagens prestigefyllda final. Morgondagens spelschema ser ut enligt nedan när den första av tre poolspelsomgångar ska avverkas. Damerna inleder klockan 10.00, tätt följt av herrarna. Resterande två omgångar spelas under lördagen och då kommer det dessutom livestreamas med kommentering via www.solidsport.com.Varmt välkomna till huvudtävlingen av Audi Danderyd Open!Skribent: Todd Åkesson
E-post: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info