Hoppa till sidans innehåll

Audi Danderyd Open: Första omgången spelad – Ström imponerade

21 AUG 2020 18:07
Den första av tre poolspelsomgångar i huvudtävlingen av Audi Danderyd Open är spelad. Vi bjöds på ytterligare en magisk tennisdag med otroligt fina och högkvalitativa matcher. Ta del av allt från dagen här samt det som komma skall.
  • Uppdaterad: 21 AUG 2020 18:07

Dagens första vinnare blev Fair Play TK:s Kajsa Rinaldo Persson som inför tävlingen ligger tvåa i det sammanlagda sommartoursracet. 22-åringen från Växjö hade inga större bekymmer att besegra den inkvalade Jacquline Nylander Altenius från Lidingö TK. Rinaldo Persson lät sin hårda och tunga forehand tala och avgick med segern via 6-0, 6-1. En flygande start för en av tävlingens förhandsfavoriter.

I samma pool lyckades en annan favorit, Cornelia Lister, till slut besegra den alltid lika sevärde Fanny Östlund. Lister tog första set med 6-2 innan Östlund öppnade andra klart bättre och vann det med 6-3. Väl i matchtiebreaket var Lister strået vassare och vann denna öppnings- och nyckelmatch i Pool B med 6-2, 3-6, 10-7.

Parallellt på bana 4 var det kul att se Susanne Celik spela på svensk mark igen. 25-åringen, som år 2016 var rankad 153 i världen, har haft ett sanslöst skadehelvete de senaste åren med både spökande handleder och misslyckade operationer. Nu är hon dock tillbaka och besegrade Uppsalatjejen Julia Lövqvist i raka set, 6-3, 6-3.

Dagens, på förhand, kanske största skräll stod KLTK:s Lisa Zaar för när hon besegrade den förstaseedade och sommartoursledande Caijsa Hennemann med 6-0, 6-4. Zaar, som sedan ett år tillbaka går på college i Kalifornien, spelade otroligt organiserat, vårdat och överlag offensivt vilket bäddade för segern mot den så svårforcerade Hennemann. Särskilt starkt var det att vinna andra set då Hennemann, som bland annat varit i Junior-EM-final och kvartsfinal i Franska Öppnas juniorklass, hade ledningen med 4-1. Zaars seger öppnar verkligen upp den här gruppen som nu känns väldigt oviss.

Efter damernas första omgång var det dagens för herrarnas dito. Karl Friberg, som var direktkvalificerad till huvudtävlingen, kunde i två set besegra kvalspelaren Lucas Renard med 6-3, 6-1. Friberg, som ligger fyra i sommartoursracet på herrsidan, har ett mycket stort spel i sig och är absolut en av de som kan gå hela vägen i tävlingen.

I samma grupp lyckades den förstaseedade Sverigetrean Markus Eriksson vinna mot den hårdslående teknikern Marius Ruzgas efter mycket om och men. Ruzgas hade ledningen med 6-4, 5-3 och servade således för matchen. Eriksson lyckades dock bryta två gånger om och vinna setet och sedermera matchtiebreaket med 10-5.

I Grupp B kunde ledaren av herrarnas sommartour, Filip Bergevi, slå den sju år yngre John Hallquist Lithén från GLTK i raka set med 6-2, 6-4. Bergevi, som i år vunnit fyra sommartourer, går för slutsegern i racet och fick alltså bästa tänkbara start här.

Detsamma gäller hemmaspelaren Gustaf Ström som slog den ett år äldre Simon Yitbarek med 6-2, 6-1. Matchen var dock mycket tuffare och jämnare än vad siffrorna visar, särskilt i första set som länge stod och vägde. Gustaf spelade stabilt inför hemmapubliken och servade bra matchen igenom.

Klicka här för att se en intervju med Gustaf efter dagens seger!

Bästa möjliga start för Bergevi och Ström alltså, de två förhandsfavoriterna i herrarnas Grupp B. Dessa båda möts i den sista gruppspelsomgången under lördagseftermiddagen och det kan då alltså bli en potentiell gruppfinal förutsatt att de båda gör jobbet i matcherna innan. Mötet mellan Ström och Bergevi är också ett av fyra du kommer kunna följa live via www.solidsport.com imorgon. Vi sänder alla fyra matcher från centercourten med kommentering. Dessutom lär det bjudas på en hel del intervjuer, gästbisittare och mycket annat. Har du inte möjlighet att vara på plats eller hellre stannar hemma rekommenderar vi varmt att du följer gruppupplösningarna via nätet under nedanstående länk. Kom ihåg att streamen är helt gratis, allt du behöver göra är att skaffa ett konto.

KLICKA HÄR FÖR ATT SE LIVESTREAMINGEN FRÅN BANA 2!

Sändningen startar några minuter före klockan 10.00 under lördagen och de matcher som visas imorgon är följande:

10.00 – Herrarnas Pool A
Markus Eriksson (GLTK) vs Lucas Renard (MIK)

Ca 11.30 – Damernas Pool A
Caijsa Hennemann (Ullevi TK) vs Julia Lövqvist (Upsala TK)

Ca 14.00 – Herrarnas Pool B
Gustaf Ström (NPTK) vs Filip Bergevi (Fair Play TK)

Ca 15.30 – Damernas Pool B
Kajsa Rinaldo Persson (Fair Play TK) vs Cornelia Lister (Fair Play TK)

Notera att att finalerna, som spelas klockan 11.00 och 12.30 på söndag, också streamas.

Alla matcher, tider och resultat från tävlingen hittar du här!

Varmt välkomna till Näsaäng och in i streamen!

Bilder: Kent Åkesson

Skribent: Todd Åkesson
E-post: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info