Hoppa till sidans innehåll

Båda svenskorna till semifinal i Stockholm Ladies

01 NOV 2019 16:39
Glädjande nog kan vi konstatera att såväl Fanny Östlund som Jacqueline Cabaj Awad vann sina respektive kvartsfinaler i tre set och är således, precis som Elena Malygina och Anastasia Kulikova, klara för lördagens semifinaler i Stockholm Ladies.
  • Uppdaterad: 01 NOV 2019 16:39

Fotograf: Kent Åkesson

Vi är framme vid semifinaler i den tjugonde upplagan av Stockholm Ladies. I kvartsfinalerna hittade vi dubbelt så många ryskor som svenskor. Alla fyra ryskor fick dock respass under fredagen till skillnad från Fanny Östlund och Jacqueline Cabaj Awad som vann sina matcher, mot just ryskt motstånd, i tre set.

Den finska fjolårssegrarinnan Anastasia Kulikova fick, till skillnad från igår, en lätt resa i dagens match. Den femteseedade ryskan Ekaterina Kazionova bröt nämligen vid ställningen 1-6, 0-1 på grund av en axelskada.Kulikova får i sin semifinal möta Fanny Östlund som för tredje matchen i följd vann i tre set. Via 6-3, 3-6, 6-3 lyckades hon bryta ner den offensiva Noel Saidenova. Östlund vann mycket tack vare sin stora allsidighet och variation medan ryskan var mer monoton i sitt spel. När Saidenova tillätts styra spelet var hon bra medan då hon hamnade i förflyttning vann Östlund majoriteten av poängen.

– Jag är väldigt nöjd med att jag vann! Det var en tuff match men jag lyckades hitta lösningar när det väl gällde. Jag fick också bra utdelning på serven, säger Östlund efter segern.I en mycket välspelad kvartsfinal på bana 1 lyckades Elena Malygina avfärda Anna Ukolova i raka set, 6-3, 6-3. Den 19-åriga estniskan spelar en aggressiv tennis och vill gärna vara etta på bollen i sina matcher. Hon förlitar sig mycket på sin snabbhet och är, till skillnad från en del andra spelare, skicklig på att använda vinklar i sitt spel.I den sista kvartsfinalen såg Jacqueline Cabaj Awad ut att ha full koll på läget mot Elina Avanesyan vid ställningen 6-1, 3-1. Samtidigt som Cabaj Awad då gick ner en aning i intensitet spelade den frenetiskt kämpande ryskan upp sig och vann andra set med 6-4. Svenskan repade dock mod och hittade tillbaka till sin offensiva matchplan och vann avgörande med klara 6-2.Två svenskor i lördagens semifinaler alltså, fantastiskt kul!

Klicka här för att se alla resultat och tider från Stockholm Ladies!

Semifinalerna kommer att spelas från klockan 12.00 imorgon. Cabaj Awad-Malygina spelas på bana 1 och Östlund-Kulikova på bana 2. Därefter kommer dubbelfinalen att äga rum. Även där är Cabaj Awad kvar i par med finskan Oona Orpana. Det förstaseedade paret vann sin semifinal med 6-2, 6-1 och möter i finalen det rysk-lettiska paret Ignatjeva/Kazionova. De slog nämligen svenskorna Vanessa Ersöz/Julia Lövqvist med 6-3, 6-4 och spelar alltså för titeln imorgon.

Hjärtligt välkomna till Näsbyparkshallen under den rafflande finalhelgen!

Skribent: Todd Åkesson
E-post: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info