Hoppa till sidans innehåll

Bergevi och Zaar vann Audi Danderyd Open efter rysarfinaler!

23 AUG 2020 22:09
Den 12:e upplagan av Audi Danderyd Open är nu färdigspelad och vi fick, likt tidigare i veckan, även otrolig finaldag. Både Filip Bergevi och Lisa Zaar lyckades vända och vinna sina finaler och korades därmed till turneringssegrare.
  • Uppdaterad: 23 AUG 2020 22:09

Herrfinalen i Audi Danderyd Open blev precis lika spännande och i långa stunder välspelad som vi på förhand hade hoppats. Karl Friberg kopplade ett tidigt grepp mot den nykorade SM-vinnaren Filip Bergevi som inledningsvis slarvade lite mer än vad vi varit vana vid att se den här sommaren. Friberg å sin sida spelade stabilt och aggressivt. Örebrosonen vann också första set med 6-3. När han sedan gick fram till 5-3 i andra var det nog många som hade räknat bort Bergevi. Vid 5-4 och 40-15 och egen serve hade Friberg dessutom två stycken matchbollar men den så formstarka Bergevi lyckades på något märkligt sätt kravla sig ur den knipan och slutligen tvinga fram ett tiebreak. Väl där var han numret för stort och även så i avgörande set som han vann med överlägsna 6-0. Bergevis femte titel denna sommar var därmed ett faktum, till den tillresta Åhusklackens stora förtjusning. Grattis Filip!

Parallellt på bana 1 lyckades Sverigetrean Markus Eriksson besegra hemmaspelaren Gustaf Ström i bronsmatchen. Segersiffrorna där skrevs till 6-4, 6-4.

Efter att herrarnas prisutdelning var till ända äntrade damerna centercourten på Näsaäng. I kampen mellan de båda kvalspelarna Fanny Östlund och Lisa Zaar öppnade den förstnämnda matchen bäst då hon vann första set med 6-3. Zaar tajtade sedan till spelet och lirade med större marginaler medan Östlund började missa lite för mycket. Matchen bytte snabbt skepnad och efter två stabila set kunde Lisa Zaar knyta nävarna och konstater att hon vunnit sommarens första titel via 3-6, 6-2, 6-3. Det var dessutom tredje gången gillt för Zaar den här sommaren mot just Östlund. Grattis Lisa!Den redan klara SM-mästarinnan Caijsa Hennemann vände och vann bronsmatchen som spelades samtidigt som finalen på bana 1 mot Cornelia Lister; 2-6, 6-1, 6-1.

Klicka här för att se samtliga resultat från Audi Danderyd Open!

Stort tack till alla som var på plats och bidrog med härlig stämning under veckan och finaldagen!

Kul också att så många valde att kolla på sändningarna från solidpsort.com där vi livesände alla matcher från centercourten under lördagen och söndagen med kommentering, intervjuer och gäster. Klicka här för att se sändningarna i efterhand, att skapa ett konto på sidan är enkelt och helt gratis.

Avslutningsvis vill vi rikta ett stort tack till vår huvudsponsor Audi Danderyd!

Vi avslutar med ett par riktigt härliga bilder från finaldagen, tagna av Kent Åkesson.Skribent: Todd Åkesson
E-post: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info