Hoppa till sidans innehåll

Christian Samuelsson och Alexandra Viktorovitch vann Audi Danderyd Open inför storpublik

08 JUN 2019 18:22
Den elfte upplagan av Audi Danderyd Open avslutades i dur inför Näsaängs drygt 200 åskådare. Strålande solsken och sevärd finaltennis blev en svårslagen kombination när Christian Samuelsson och Alexandra Viktorovitch tillslut stod som segrare.
  • Skapad: 08 JUN 2019 18:22

Över 200 personer letade sig till Näsaäng denna supersoliga lördag för att avnjuta topptennis och umgås med andra härliga medlemmar. Utöver själva finalerna fick vi besök av våra samarbetspartners på plats, arrangerade ett gratislotteri med riktigt fina priser, tände grillen samt tackade flertalet medlemmar som hjälpt till under året genom att bjuda på en buffé med mat och dryck.

Herrfinalen, som var först ut, blev i långa stunder så välspelad som vi på förhand hade hoppats. Den förstaseedade Karl Friberg försökte styra spelet medan Christian Samuelsson spelade slugt och taktiskt på gruset. Friberg var ett break upp vid två tillfällen i första set, bland annat vid 6-5 då han servade för detsamma. Samuelsson lyckas då bryta tillbaka och sedan vinna den ack så viktiga tiebreaket med 7-5. I det skedet var vägen till titeln lång för Friberg som tvingades spela närmare sex timmars tennis för att vinna gårdagens kvarts- och semifinal.Friberg försökte mata mycket mot Samuelssons backhand medan GLTK-spelaren kontrade med att nästintill uteslutande slicea, oftast med riktigt bra längd. Vilket ledde till att Friberg många gånger slog bort sig till sist. Samuelsson kunde vinna andra set lite enklare, 6-3, och därmed titulera sig mästare i Audi Danderyd Open. Precis som för två år sedan.I och med titeln förlänger Samuelsson sin galna vinter- och sommartourssvit till fjorton raka turneringssegrar och en matchkvot på sanslösa 58-0.  Med den statistiken i ryggen kan den gode Samuelsson inte vara några mil ifrån en Davis Cup-trupp. Förbundskapten Johan Hedsberg var i alla fall en av de drygt 200 åskådarna på plats.Apropå den nyss nämnde Hedsberg. Det var såklart han som vann det kanske finaste priset i det gratislotteri vi arrangerade mellan finalerna. Nämligen en privatlektion inklusive videoanalys med NPTK:s chefstränare Stefan Åslin. Johan lät extremt sugen på att ta bilen ner till Båstad, där Åslin i skrivande stund befinner sig, per omgående för att utnyttja sitt pris. Dags att boka centercourten Stefan!Efter prisutdelning för herrarna och lotteriet var det dags för damernas final. Efter första set såg det inte ut att vara något snack då Fanny Östlund hade god kontroll på händelserna medan Alexandra Viktorovitch fastnade i Uppsalatjejens lite lägre tempo och slog bort sig alldeles för enkelt.Efter att ha förlorat setet med 1-6 åt sig Viktorovitch sakta men säkert in i matchen och började styra villkoren bättre. Helt plötsligt var det hon som klev in i banan och satte matchtempot. Vilket också gav utdelning! Spelarna följdes åt till 3-3 innan KLTK-tjejen kunde knipa tre raka games och således också andra set.Viktorovitch fick en kanonstart på det tredje och avgörande parallellt med att Östlund, som fått slita lite mer fram till finalen, såg aningen slutkörd ut och slarvade en del. 18-åringen från Jönköping hade en 5-1-ledning när lite nerver smög sig in. Vid 5-2 hade hon också 40-0 och tre matchbollar. Östlund redde ut den situationen och reducerade till 4-5. Väl där kunde Viktorovitch äntligen knyta ihop säcken och således bärga sin första sommartourstitel. Stort grattis!Klicka här för att se alla resultat från Audi Danderyd Open!

Avslutningsvis vill vi tacka alla som letade sig till Näsaäng denna underbara dag och bidrog till den fantastiska stämningen. Dessutom alla som på något sätt hjälpt till med tävlingen under veckan och sett till att den blivit väldigt uppskattad av såväl spelare som åskådare. Tack till Gant, babolat, ICA, Roger That, Adidas, KL racketshop och Stefan Sålin som donerade priser till lotteribordet! Stort tack också till Rimbo Hus, Kvik Arninge, KL racketshop och Audi Danderyd som var på plats under finaldagen. Ett extra till de sistnämnda för att de gjort den här turneringen möjlig!

De grymma bilderna nedan, tagna av Kent Åkesson, sammanfattar finaldagen på ett strålande vis. Tack för den här veckan!Skribent: Todd Åkesson
Epost: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info