Hoppa till sidans innehåll

Christoffer vidare efter rysare – nu kliver de stora drakarna in i tävlingen

10 JUN 2021 19:00
Den första omgången av Audi Danderyd Open är färdigspelad och imorgon väntar åttondelsfinaler där bland annat tre näsbyparkare återfinns.
  • Uppdaterad: 10 JUN 2021 19:00

Ytterligare en hektisk, men idag åtminstone helsolig, speldag på Näsaäng är avverkad. Den första omgången av den 13:e upplagan i Audi Danderyd Open spelades under torsdagen och publiken på plats bjöds återigen på flera högkvalitativa tennistimmar på svårslagna Näsaäng.

Dock tog tävlingen också slut här för merparten av de kvarvarande näsbyparkarna. På pappret hade alla nio hemmahopp tuffa matcher framför sig, vilket också skulle visa sig i resultatkolumnen. Det var bara Christoffer Solberg som lyckades vinna sin match. Anette Munozova och Gustav Hasslegren var de två som, bortsett från Christoffer, kom närmast seger. Anette hade en setboll i första sets tiebreak mot Julia Keranovic men föll tillslut med 6-7, 3-6. Gustav å sin sida servade för första set mot namibiern Connor van Schalkwyk vid ställningen 5-3 och därtill hade 18-åringen en 4-2-ledning i andra set. Det hela slutade dock med en snöplig förlust för Gustav efter 5-7, 4-6.

Bättre gick det som sagt för Christoffer, även om det satt riktigt hårt inne. Volleyspecialisten Erik Grevelius gjorde livet surt för Christoffer då 1-5 och tre setbollar vändes till tiebreakvinst i första set. Christoffer repade mod i andra som vanns med komfortabla 6-1. Grevelius servade sedan för matchen vid 5-4 i avgörande varpå Christoffer lyckades visa moral och ta fyra raka games. En stark seger mot en mycket obehaglig och skicklig motståndare.
– Han passar mig väldigt illa, men jag lyckades ändå lösa pusslet. Jag försöker spel mitt spel och styra mycket med min forehand. Men han gör det bra, det är svårt. Skitsvårt. Så jag är nöjd, säger Christoffer i en intervju efter matchen.

c2.jpg

27-åringen ställs nu mot den åttondeseedade storservaren Daniel Svensson i den andra omgången. En motståndare han känner igen sedan tidigare.
– Vi har mötts flera gånger förut. Jag har vunnit ute och han inne. Han servar väldigt bra, lite av en Karlovic-typ. Så det blir Schwartzman mot Karlovic imorgon.

Hela segerintervjun med Christoffer, samt mycket annat godis från tävlingen, hittar du på vår Instagram- och/eller Facebook-sida.

Samtliga resultat från dagen och kommande matcher ser du i lottningarna nedan.

d tors.jpg

h tors.jpg

Klicka här för att hålla dig uppdaterad under tävlingen!

Syskonen Ström, Gustaf och Johanna, kliver in i tävlingen imorgon liksom resten av de seedade spelarna. Det innebär alltså att vi har tre näsbyparkare kvar i huvudtävlingen inför morgondagens dubbelomgång.

Johanna möter den formstarke Alexandra Viktorovitch i en spännande drabbning klockan 10.30. Viktorovitch segrade i Tabergsdalens sommartour häromsistens och knep även Audi Danderyd Open-titeln så sent som 2019. Att dessa båda möts redan andra omgången skvallrar om vilket otroligt starkt startfält vi har i den här sommartourstävlingen.

johanna.jpg

I övrigt ska det bli kul att se den förstaseedade Sverigetvåan Mirjam Björklund i aktion imorgon. Björklund, som är en viktig kugge i det svenska Fed Cup-laget och även hon vunnit Audi Danderyd Open vid två olika tillfällen (2015 och 2018), ställs mot kvalspelaren Rüya Laura Mavi klockan 09.00.

På herrsidan blir det givetvis intressant att följa Christoffers fortsatta äventyr mot Daniel Svensson klockan 13.30. Samma tid tar sig Gustaf Ström an den sevärde Åkersbergatalangen Isac Strömberg. På såväl herr- som damsidan finns det egentligen inga enkla matcher då kvaliteten på spelarna är så väldigt hög. Vi vågar utlova tennisgodis på samtliga banor hela dagen imorgon.

gurra.jpg

Även morgondagen inleds klockan 09.00 och avslutas efter att de sista matcherna, som är uppsatta 16.30, är färdigspelade. Som tidigare nämnt ska det spelas dubbla omgångar. När fredagens sista serveess är slaget kommer vi alltså ha semifinalklart i tävlingen inför finaldagen på lördag då både semifinaler och finaler avgörs.

Intensivt, spännande och synnerligen högkaratig tennis. Varmt välkommen till Näsaäng även imorgon!

#BackaNPTK

Skribent: Todd Åkesson
E-post: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info