Hoppa till sidans innehåll

Dags för Stockholm Ladies – kom och se topptennis under höstlovet!

24 OKT 2019 19:20
För 20:e gången arrangerar NPTK 15,000$-tävlingen Stockholm Ladies där spelare från över 20 länder gör upp om titeln. Här hittar du all förhandsinformation om den fartfyllda tennisveckan.
  • Uppdaterad: 24 OKT 2019 19:20

Det är som sagt det 20:e året som klubben arrangerar 15,000$-tävlingen Stockholm Ladies. Sofia Arvidsson, Johanna Larsson och Rebecca Peterson är tre svenska stjärnor som tidigare vunnit turneringen. Den sistnämnda Sverigeettan är idag rankad 43:a i världen och har två WTA-titlar på kontot under 2019. Även lettiskan Jelena Ostapenko vann Stockholm Ladies år 2012. Hon är idag rankad på platsen efter Peterson och vann bland annat, som många kanske minns, Grand Slam-tävlingen Franska Öppna år 2017. En bättre chans att få se morgondagens stjärnor tändas går knappast att få.


Rebecca Peterson (idag rankad 43:a) och Jelena Ostapenko (44) och har tidigare vunnit Stockholm Ladies.

Spelare att hålla ögonen på
Kvalet i dessa ITF-tävlingar består, precis som nu, av många unga och lovande svenskor kombinerat med utländska spelare som ännu inte fått sitt rankingmässiga genombrott. Någon eller några näsbyparksjuniorer lär säkerligen återfinnas i måndagens kvalspel.

I huvudtävlingen är Anette Munozova fortsatt det stora hemmahoppet. 2017 nådde hon sin bästa placering i tävlingen när hon gick till semifinal. Vi hoppas att många kommer och stöttar henne när hon på nytt slåss på den internationella scenen på hemmaplan. Det kommer, utöver Anette, finnas ett helt koppel svenskor i huvudtävlingen. Den 481-rankade Jacqueline Cabaj Awad är den högst rankade spelaren i tävlingen och svenskan lär säkerligen vara revanschsugen då hon i fjol finalföll mot Anastasia Kulikova i en stenhård tresetare. Fjolårsmästarinnan finns också med i årets startfält och återvänder till Näsbypark för att försvara sin titel.


Anette Munozova, Jacqueline Cabaj Awad och Anastasia Kulikova.

Klicka här för att se samtliga spelare som är anmälda till tävlingen.

Tävlingen inleds med kvalspel på måndag (28/19) följt av huvudtävlingen i såväl singel som dubbel som tar sin början under tisdagen. Dubbelfinalen spelas lördagen den 2/11 medan singelfinalen går av stapeln på söndagen.

Lokaltidningen Mitti skrivit en artikel om tävlingen, läs den här!

Finalen av Sofias Cup
Under finalhelgen arrangerar vi också Sofias Cup-finalen som är en lagtävling för 12-åriga tjejer där de olika regionerna tidigare tävlat mot varandra i ett poolspel. Region Stockholm och Region Syd har, precis som i fjol, nått finalen och ställs mot varandra i NPTK-hallen. Matchen spelas i ”elitserieformat”, d.v.s fyra singlar och två dubblar. Tävlingen är döpt efter Sofia Arvidsson, tidigare rankad 29:a i världen.  


Region Syd besegrade Region Stockholm i fjolårsfinalen av Sofias Cup.

Viktigt gällande den ordinarie verksamheten
Notera att vuxenträningen löper på som vanligt under denna period. Tennisskolan har dock lov från 28/10 till och med 3/11 och under denna vecka är också våra drop in-aktiviteter inställda.

Vi kommer i vanlig ordning att rapportera från tävlingen via hemsidan efter varje speldag. Följ oss också på Facebook (Näsbyparks TK) och Instagram (@nasbyparkstk) för att ta del av ännu mer från den intensiva veckan.

Varmt välkommen till hallen för en fullmatad tennisvecka!

Skribent: Todd Åkesson
E-post: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info